Devrim Arabaları

Onur Yavuz' Alıntı:
"Zaten adı "Devrim" olan arabaların sokaklarda dolaşmasına izin verilmezdi ki..."

Malesef, günümüzde bile bu böyle. Film'e uzun uzun yorum yapamayacağım ama herkesin izlemesi gerektiği nadir filmlerdendir Devrim Arabaları.. İleride çocuğum olursa adını "Devrim" koymayı ciddi ciddi düşünmüyor değilim..

bugün iz tv'de filmi kamera arkası görüntüleri ve röportajlardan oluşan bir program vardı filmle ilgili.. gözümü kırpmadan izledim ve böylesine bir şaheserin nasıl ortaya çıktığını daha iyi anlamış oldum.. ortadaki emeği gördüm.. türk sineması adına "devrim" sayılabilecek çok sayılı filmlerden biri Devrim Arabaları.. zamanında kaçırmış olanlar bir şekilde izlemeli bu filmi.. enn şiddetlisinden tavsiye ediyorum işte ulan! hele ki bu tarz filmleri izlemeyip sonra sektöre sövenler falan varsa da kalayı basıyorum.. kalayyyyyyyyyy..

İzledim,
Her zaman söylüyorum gerçek bütün filmlerden daha etkileyici bu yüzden çok beğendim.
Yutkunamadım bir şey takıldı boğazıma.

Bu filmin adı geçtikçe aklıma gelen ilk cümle;

"Zaten adı "Devrim" olan arabaların sokaklarda dolaşmasına izin verilmezdi ki..."

Demek ki iz bırakmış bu film bende, hem de fazlasıyla.

Emre Yüksel' Alıntı:
tam düşündüğüm, beklediğim gibi olmuş... acıyla, gözlerimiz dolarak izleriz.. ama film bitince normal hayata döner, sömürülmeye, içimizdeki hainlerle yaşamaya devam ederiz..

uğur polat'ın canlandırdığı karaktere (adını hatırlamıyorum, hatırlamasam daha iyi) benzer insanlardan şu anda hükümette, mecliste, basında yığınla yok mu ? başbakan kim olursa olsun, gidip amerikadan icazet almıyor mu her hareketi için.. bırakın başbakanı , politikaya girmek için bile böyle değil mi.. mustafa sarıgül şimdi parti kuruyor.. yazın neden amerika'ya gittiğini açıklasın, biz de bilelim...kimlerden izin aldı, kimlerden ne söz aldı.. bizi yönetenler, yönetmeye talip olanlar bu haldeler.. arabayı yapmış olsak ne olur, yapmasak ne...