EL 8. Hafta | Galatasaray MP 63 - 67 Montepaschi Siena

Gencken Cska Moskova'da oynadigi 2002 li yillarda kendisini izlemistim burada. O zamanlar fena degildi Avrupa standartlarina gore iyi bir oyuncuydu.. Bostjan Nachbar gibi..Nachbar'da,Songalia'da vs. bu tarz adamlarin kariyerleri bir cok nedenden dolayi geri gitti.. Buna Primoz Brezec'i de eklesem fena olmaz..

Songalia-Nachbar gibi oyuncularin artik zirve,sampiyonluk,kupa hedefleyen takimlarda Avrupa'da bilhassa bir katki verebileceklerine inanmiyorum.

takımın en önemli isimleri mccaleb ve kaukenas yokken bile yenemiyorsak sienayı top 16da galibiyet beklemek hayal olur artık yendiğimiz 2 takımda euroligin en vasat takımlarından fener ülkerden iyiyiz diyorduk da eurolig arenasında işlerin çok farklı olduğunu gördük bu sienayı rahatlıkla yenmemiz gerekiyordu canları sağolsun ama kırıldım bu mağlubiyete seneye hedef yüksek olmalı diyorsak daha iyi isimler alınmalı yabancılar konusunda.

Son 35 saniyede yapılan faullerde hatalı bir durum yok. Ola ki bir basket yesen 10-11 saniye gibi bir zamanda 5-6 sayıyı eritmek zorunda kalacaktık ki o da mucize olurdu. Sonuca göre konuşmamak lazım.

Bu maç üzerimizde baskı olmadığından rahat oynarız diye düşünmüştüm ama malesef Furkan a göre çok hızlı ve uzun olan Andersen ile karşısında Shipp olmayınca Moss sorun yarattılar.

Sağlık olsun zaten prestij maçıydı. Yalnız şu her gün yeni şeyler öğreniyoruz masalını geçelim artık. Lakovic dediğin adam bu ligin en tecrübeli ikinci ismi 30 saniye kala topu rakibe atıyorsa bu yaştan sonra ne öğrenecek merak ediyorum?

Hadi ilk ve ikinci Prokom maçı Barça maçı içerdeki Kazan maçı tecrübe olsun maç sonu açısından, artık bu sorunları aşmış olmamız lazım maalesef. Top 16 da maç kazanamayız bu gidişle. Zaten büyük hedeflerimiz yok ama kalp kırıcı oldu bu mağlubiyet. Takım tıkandığı anda bir türlü çözüm üretemiyoruz skor atmakta. İşler sıkıştığında sazı eline alacak bi adama ihtiyacımız var. Şöyle istikrarlı eline güvenebileceğimiz adamımız yok maalesef.

bu macta ve bu maca kadar en buyuk hayal kirikligi lakovic maalesef. barca macinda en kritik anda serbest atis kacirmisti, burda top kaybi yapti, bundan onceki maclarda da cok kritik top kayiplari ve yanlis sut secimleri olmustu. umarim duzelir ama bence bizim JJ tarzinda oynayan bi garda ihtiyacimiz vardi, neyse saglik olsun umarim kritik maclari almaya baslariz, bi aksilik olmazsa top16 ya kalcagiz ve bunun keyfini cikaralim, nasil olsa sampiyon olacak degiliz:)
Genel durumuna bir şey diyemem ama bu maç için değildi

Kadronda Bo Mc Caleeb-Diamantidis-Navarro-Teodosic-Erazem Lorbek-Siskauskas-Krstic-Felipe Reyes-M.Batiste vs.. tarzi kalitede oyunculardan 2-3 tane olmali ki, TOP-8 ve ilerisi icin iddiali olabilelim..Bence Top-16 buyuk basaridir ilk seneye gore..

Takımı son haftalarda hiç beğenmiyordum, ama kolu kanadı kırılmış ayrıca formsuz Sieana'yı bu maçta müthiş taraftarın da desteğiyle yeneceğimizi düşünüyordum. Ben de o tribünlerde olduğum için de mutluydum...
Tamam kötü hücum ediyorduk ancak bu kadar da kötü hücum edeceğimizi tahmin edemedim. Songalia kafaca bitmiş, bir an önce yolları ayırmak gerek. Cevher Songalia'nın arkasında 3 dakika süre alacak adam da değil...
Sonuç önümüzdeki hafta Barca'ya yenilir, TOP 16'ya kalırız. Olimpia bir daha maç filan kazanamaz. Ama TOP 16'da averaj takımı oluruz, 1 galibiyet almamız dahi mucize...
Bu arada Lakovic belki takımın en iyisiydi bugün ama son dakikaları oynayamıyor. Prokom, Barca, Sieana...Daha kaç maç yazmak lazım buraya...

maç boyu mücadele edip 4 sayı farkla kendi evimizde yenildigimiz 3. maç...çıldırmamak elde degil...lako sorumluluk aldı şut soktu penetre etti iyi hoş da abicim sen EL'in en tecrübeli oyuncularından birisin en kritik dakikada top çıkartırken o top kaybı yapılır mı??yazık günah bize de...

Siena konusunda bi yanılgı olduğunu düşünüyorum burada şu son 2 sayfada okuduklarımdan sonra..

Kaukenas yoktu o yoktu bu yoktu of bugün nasıl yenemeyiz?..

sorusunu kafanızda oluşturacak kadar kötü mü oynadı sizce Siena bugün? Ben de çoğunuz gibi tribünden anı anına takip ettim maçı, takımımız maçın önemli bir kısmında ekstra gayretli bir savunma performansı göstermesine karşın adamların neredeyse tamamına yakını hareketli şut, orta mesafe, üç sayılık atış vb. atabiliyorlar.

Ress miydi Reus muydu tam hatırlamıyorum bir 14 numaraları var piyangodan çıkar gibi 2 tane can sıkan üçlük attı. Rakocevic sazı eline aldı maç boyunca çaldı babam çaldı. Andersen'in en az 2 üçlüğünü saydım o pozisyonda bi oyuncu için bu çok büyük bi silah.

bunun dışında adamlarda sistem oturmuş olduğu için birileri olmasa bile diğerleri onu aratmayacak kadar oynayabiliyor. Çünkü bizdeki gibi tabir-i caizse çürükleri yok.

Siena'da bugün Kaukenas yoktu ama bir Caner Topaloğlu da yoktu Siena'nın kadrosunda... Bilmem anlatabiliyor muyum? Standart belli.

Yine de Siena'ya yenildiğimiz için üzülüyor oluşumuz az biraz hoşuma da gitmiyor değil. Helal olsun bu takımın buralara gelmesinde emeği olan herkese baştan aşağı.. Biz nerelerde hangi adamlarla ne mücadeleler verdik, bugünkü atmosferi hatırladıkça "sağlık olsun" dan başka laf gelmiyor aklıma.

Valla bu oyunla top 16 dan galibiyet çıkarmak mucize olur gibi görünüyor. Lakovic ve Songaila bitmişler. Transferlerimizden sadece Gordon ve Furkan'dan randuman alabiliyoruz. Herkes bana güldü ama savunma özürlü Gist bile Songaila'dan kat kat daha fazla katkı verdi takımına.

Daha öncede söyledim.Bu yerli oyuncularla Euroleague gibi bir arenada bundan daha fazlasını yapamayız.Maalesef bu konuda çok büyük eksiklerimiz var.Buna Shipp'in oynamamasını ve Songaila'ya verilen komik süreleri eklersek 3 değerli oyuncusu oynamayan Siena'ya yenilmemiz doğal.Ama bu kolay gruptaki performansımız küçük çaplı bir hayalkırıklığı.Bir tane adam akıllı takımı yenemedik ...

Valla bu oyunla top 16 dan galibiyet çıkarmak mucize olur gibi görünüyor. Lakovic ve Songaila bitmişler. Transferlerimizden sadece Gordon ve Furkan'dan randuman alabiliyoruz. Herkes bana güldü ama savunma özürlü Gist bile Songaila'dan kat kat daha fazla katkı verdi takımına.

Furkan'dan randıman aldığımızı kim söyledi?Ayrıca tüm maç boyu skorda Andric'le birlikte takımı sırtlayan Lakovic neye göre bitmiş?

Furkan'dan randıman aldığımızı kim söyledi?Ayrıca tüm maç boyu skorda Andric'le birlikte takımı sırtlayan Lakovic neye göre bitmiş?

Furkan bu maça çok iyi başladı ama kötü bitirdi. Ayrıca maske ile oynuyor. O kadar olsun. Hem 20 yaşında daha. Lakovic'e gelince; attığımız tüm sayılar ondan dahi gelmiş olsa o son dakikada rakibe verdiği top bitirdi benim gözümde O'nu. Bu hatayı Lakovic yapıyor ve iyi oynadı oluyorsa Furkan mükemmel oynamıştır.

Keşke Lakovic hiç oynamasaydı da 20 fark yeseydik. Adamın en iyi maçında bile ona sallayanlar var. Nedeni de son 1 dakikada çok önemli top kaybı yapmış. Shumpert, Ender, Songaila biraz düzgün oynasaydı da son 1 dakikaya kalmasaydı maç. Bize kesinlikle 3 ve 4 numarada skor üretebilecek oyuncular lazım. Dış oyunculardan sadece Lakovic (o da her maç değil) ve Gordon'un oyunuyla zor maçları kazanamayız.

Parantez açmadığınız biri kaldı mı ahah? Bu neyin siniri beyler bi maç sonra bu adamlara tribünden helal olsunlar yollayacak olan gene biziz.

Furkan ın son dakikalarda yaptığı hatalar(pota altında 2 defa boş atışı kacırıp, sırtı dönük oyunuda bilmemesi yüzündne topu dışarı atması bize maçı

kaybettirdi) ki aslında onu oyuna alan koçun hatasıdır en kritik anda sakat oyucuyu oyuna sokmasıdır.