ELW | USK Prague: 52 - Galatasaray: 66

19 Aralık Çarşamba
Prag, 19:00

Hastalığı sebebiyle Lindsay Whalen'dan yoksun çıktığı son maçta, Mersin BŞB'yi 81-48 ile farklı geçen takımımız savunma geleneğini ve bu sezonki iyi formunu sürdürdü. Çıktığı son 11 maçta 10 galibiyet alan ekibimiz, Euroleague'deki 8. sınavına Prag deplasmanında çıkacak.

USK Prague, Euroleague'e kötü bir başlangıç yapmıştı, 2. haftada Abdi İpekçi'den mağlup olduktan sonra koçları ile yollarını ayırıp, en son Ros Casares'ten hatırladığımız tecrübeli koç Natalia Hejkova'yı takımın başına getirdiler. Hejkova yönetimindeki ilk maçlarında güçlü UMMC'ye evlerinde 71-78 mağlup olsalar da, tamamını deplasmanda oynadıkları sonraki 4 maçtan 3 galibiyet çıkardıklarını görüyoruz. Toparlamak gerekirse ELW'de 7 maça çıkan rakibimiz, 3 galibiyet aldı ve grubun 4. sırasında yer alıyor. Maçlarını ortalama 34.5 sayı farkla kazandıkları Çek Ligi'nde ise oynadıkları 15 maçı da galibiyetle geçtiler.

Karadağ Milli Takımı'nda guard rotasyonunda beraber oynayan De Forge ve Skerovic lle yine Karadağlı uzun forvet Jelena Dubljevic, Fransız guard Anael Lardy ile birlikte takımın Avrupalı yabancıları. Amerikalı pota altı oyuncuları Rebekkah Brunson ve Kia Vaughn takımın kıtadışı haklarını kullandığı isimler oldular. Çek Milli Takımı'ndan da tanıdığımız Eva Viteckova, Katerina Elhotova ve Ilona Burgrova takımın rotasyonunda önemli role sahip "yerliler". Yıllarca Avrupa basketbolunun en özel 3 numaralarından biri olan Viteckova'nın son dönemde belirgin bir düşüşte olduğunu görüyoruz, Eva bu sene ELW kariyerinin en kötü sezonunu yaşıyor. Bunun yanında gelecek için çok umut bağlanan isimlerden Elhotova da bu sene beklenti altı bir performans sergiliyor. Amerikalılar'dan Brunson, maç başına 16.2 sayı ortalama ile takımının en skorer oyuncu. Maç başına 9.4 ribaund çeken Vaughn ELW'nin en iyi 3. ribaundcısı konumundayken, maç başına 6.6 asist yapan Skerovic de asist dalında ELW'nin en başarılı 4. oyuncusu.

Takımın bu seneki CV'sine yazacağı bir maç olmuştu USK Prague ile oynadığımız ilk maç. İlk 11 dakikayı 7-21 geride geçtikten sonra -Fowles, Whalen ve hala sakatlıkları süren oyuncularımızdan yoksun şekilde- kalan 29 dakikada savunmada inanılmaz vites arttırıp maçı 58-56 kazanmayı başarmıştık. Sylvia Fowles'ın yokluğunda Kia Vaughn'ın pota altımızda etkili olduğunu hatırlıyoruz o maçtan. Tabii rakipte de o maçta Brunson'ın henüz kadroya eklenmemiş olduğunu eklemek gerekiyor.

Mersin BŞB maçı öncesi rahatsızlanan Lindsay Whalen'ın, 5 sene formasını giydiği eski takımı USK Prague'a karşı oynama durumu henüz belirsiz, Nevriye Yılmaz ile Alba Torrens'in ise sakatlıkları devam ediyor. Zorlu maçta takımımıza başarılar.
 
Çok zor bir maç olacak. Whalen olursa bizim için daha rahat geçecek bir maç olacaktır. Dikkatli olmak gerekiyor. Vaughn,Brunson,De Forge,Elhetova ve Viteckova tehlikeli isimleri. En büyük silahımız olan savunmaya bu maçta çok ihtiyacımız olacak. Allah kızlarımızın yardımcısı olsun...
 
Savunmamız bu şekilde devam ettiğimiz sürece yenemeyeceğimiz takım yok Maşallah... Eğer whalen oynar ise rahat bir galibiyet alabiliriz. yoksa da Duvar gibi savunmamız var nede olsa 50 sayı yemiyoruz :) başarılar Sultanlar Allah Yar ve Yardımcınız olsun...
 
can erbesler ‏@can_erbesler
Prag'da Alba Torrens de var. 12 kişilik mac kadrosunda olup olmayacağı yarın sabah ki idmanda netleşecek ! Nevriye haricinde eksiğimiz yok..

Böyle bir şey var Albanın yarın oynama ihtimali varmış.Umarım riske girilmez erkek takımındaki sakatlıklar beni çok korkuttu.
 
Şu anda Nevriye'den çok Alba'ya ihtiyacımız var çıksın savunma yapsın basket atsın demiyoruz. Tutku beyin dediği gibi şöyle 2-3 dakika oynayıp moral güven kaznaması başlangıç olarak çok iyi gelecektir ona. Yavaş yavaş ısınarak
 
Alba takımla ısınmaya çıksın ama lütfen oynatılmasın diyorum şahsen ben.
DOmercant ve Göksenin vakaları sonrası bile bile lades olmasın. Çok can yakar..
 

Üst