Emir Preldzic

Kariyerinin son 3 senesiyle önceki 10 senesi arasında ciddi farklar var, kendisine uygun bir yapımız + kavgacı olmayan bir koçumuz var, yaşı da hala iyi, eski performansına geri dönebileceğini düşünüyorum.

Akşamdan sabaha alem yapıp deplasman uçağını kaçırması da hala olası.

Her şeyi kendisi belirleyecek, şu an için sadece bütçeye bir yük, ama iyi bir silaha dönüşebilir, keşke geçen seneki gibi 300k alıyor olsaydı.
 
Bu sene Emir için çok önemli bir sene. Bir nevi kariyerinin belirleneceği sezon. Bu sezon yeteneklerini hatırladı, başarılı oldu oldu. Olmadı, bundan sonra TBL'de yada ligin düşme adayı takımlarında görürüz kendisini.
Aslında şu an başarılı olabilmesi için her türlü ortam var. Takımın lideri yok, liderliğini yapabilir. Şu takımda 5 numara hariç her pozisynda kendisine yer bulabilir. Takımda şu an gerçek bir yıldız yok, takımın yıldızı olabilir. Takımda Micov, Schilb gitti. Takımın en önemli yaratıcı oyuncusu kendisi şu an. Yeterki basketbol oynamak istesin.
Maalesef bu sene başarılı olacaksak Emir'in patlama yapması gerek.
 
Bu sene kendisi için son şans artık. Bu sene de istenilen performansa ulaşamazsa Türk pasaportu bile artık eskisi kadar değerli olmaz. Büyük bir kulüpte iyi bir paraya basketbol kariyerine devam etmek istiyorsa her maç yüzde yüzünü sahaya koymalı.
 
Bu sene rolü çok kritik olacak eğer kendini bulursa bize seviye atlatabilir ve kendi kariyerini de yükselişe sokabilir. Bu sene lig şampiyonluğu hedefi birazda kendisinin göstereceği performansa bağlı...
 
Bu sene teknik heyet ya da yönetimden kim basketbol hakkında konuşsa, Emir Preldzic'e ayrı parantez açıyor. Emir'in 700.000 dolarlık kontratla bu sezon çok üst düzey katkı vermesi lazım tabii ki ama sürekli bunu vurgulayıp adamın üstüne çok gitmemek lazım. İstikrarsız bir oyuncu ama şu ana kadarki kariyerinin hayal kırıklıklarının sebeplerinden birisi de çok büyük beklentiler. Üzerine fazla gitmemek gerektiğini düşünüyorum. Bir de böyle görelim. Olumlu ya da olumsuz anlamda PATLAMA ihtimali her zaman çok fazla olan bir oyuncu.
 
Sıfır şut tehdidi ve sıfıra yakın savunmayla modern basketbolda yeri yok.Kullanacaksak 5-6 dakikalık detay oyuncusu olarak kullanmak gerek.Yoksa her maç tepki görür.
 
Olan oldu 700bin Dolarlık kontrat üstümüze kaldı artık. Bu adamdan ne köy olur ne kasaba, benchin sonuna yollayıp BSL'in zayıf maçlarında süre vermek dışındaki her hareket takıma zarar verir.
 
Şu takımda eleştirilecek o kadar oyuncu varken neden Emir eleştirilir anlamıyorum. Bu takımda izlenmesi keyif veren belki de tek oyuncu. Koca takımda kısalardan sadece onun oyun zekası var. Hazırlık maçları, Datçka ve Emillia maçlarında da gayet iyi oynadı.
Kontratını 700.000 olarak düşünmek zaten anlamsız. Geçen sene 300.000 aldı. Yıllık 500.000 eder. Yerli statüsünde bir oyuncu için gayet normal.
Özetle kendisi bu sezonun züğürt tesellisi ve halen azıcık bir umut varsa bu umut Emir'in bu seneki yükselen performansı...
Ha eğer gitse 700.000 bütçe açılır diye düşünen arkadaşlar, kimin gelmesini bekliyorsunuz merak ediyorum. Erman Kunter ve yönetimin vizyonu göz önüne alındığında ancak Pearson gelirdi, keyifle izlerdiniz !!!!
 
Kulüpten yapılan bir açıklama var az önce fakat net olarak keyfi şekilde ağrılarını bahane ederek idmana çıkmadığını düşünüyorum Emir Preldzic'in. Fenerbahçe'de, geçen sene biz de kadro dışı kalmış bir oyuncu. Bu belayı başımıza musallat eden Ataman'a sevgiler sunuyorum buradan. Bir dakika bile bu şahsın formamızı taşımasından rahatsızım.
 
Ben Emir Preldzic'in gerçek yaşını merak ediyorum. Resmi kayıtlara göre 1987 doğumlu, yani 30 yaşında. Sahadaki Emir'e baktığımda bunun imkansız olduğunu düşünüyorum. En az 33-34 yaşında bir insanın fiziği ve kondüsyonu var.
 
Emir Preldzic'e muhtaç kalmak beni bitiriyor olsa da kulübümüzün menfaatleri her şeyin önünde geliyor. Özellikle 4 numara pozisyonunda bizi rahatlatacak. Es es maçı bizim için çok kritik. Umarım sakatlıktan dönmüş olur.
 
Sakatlıktan döndüğünden beri aşırı hantal durumda. Kilo fazlası mı var nedir? PlayOff yarışında maalesef kilit oyuncumuz. Böyle olmaması lazım.
 
Emir,bir zamanlar FB ile oynadığımız maçlarda bize karşı yıldızlaşan Emir ve şimdi bize gelince o eski halinden eser olmayan emir,başka türlü olsa şaşardım zaten,sorun bu şubeyi resmen bizi çıldırtacak şekilde yönetenlerde
 
Bazı oyuncuların formamızı giymesine içimize sindirmek çok zor olur. Emir de bunlardan biridir.Oldum olası ne karakter ne de basketbolcu (bizim yöneticilerin deyimiyle basketçi) olarak hiçbir zaman sevmedim de ısınamadım da. Arma sevgisinden maalesef 2 senedir katlanmak zorunda kalıyorum. Keşke Emir'e verdiğimiz paralarla (yanlış bilmiyorsam 2 senelik kontratı 1 milyon euro) çok değil 2 tane potansiyelli yatırım yapılmaya değer genç oyuncu alabilseydik.

Ama yine iş dönüp dolaşıp yöneticilerimize, şube sorumlularımıza çıkıyor. Maalesef ki bu alanlarda da her seferinde sınıfta kalıyoruz.Türkiye'ye basketbolu getirmiş, yenilmez armadalar denilen kadrolar kurmuş camiamız,son yıllarda Hakan Üstünberk dışında eli ayağı düzgün tek bir kişi çıkaramamış.
 
Emir bize gelince kotu oynamaya baslamadi. Dacka'da da dusmustu performansi. Zaten iyi olsa fenerbahce birakir miydi kendisini. Bu sene sozlesmesi bitiyor hayirlisi.
 

Üst