Erkekler | A Grubu

Herkesin gözünün üstünde olduğu Amerika'nın bulunduğu A grubu çekişmeli maçlara sahne olacak. Elemelerde Yunanistan'ı yenerek büyük bir sürprize imza atan Nijerya ve yine elemelerden gelen Litvanya'nın bulunduğu grupta, Parker & Batum ikilisiyle gelen Fransa, Ginobili & Delfino & Scloa üçlüsüyle iyi işlere imza atmak isteyen, hazırlık maçında Amerika'yı epey zorlayan Arjantin ve grubun kağıt üzerinde en zayıf gözüken ekibi Tunus bulunuyor.

Litvanya
Tunus
Amerika Birleşik Devletleri
Fransa
Nijerya
Arjantin

Grup hakkında bütün detaylar burada; http://www.london2012.com/basketball/event/men/#A

Grubun ağır favorisi tabiiki de ABD ardından Arjantin gelecektir Fransa ve Litvanya da gruptan çıkacaktır. Fransa Parker'ın eksikliğini çok hissedecek.

Amerika'nın hazırlık maçlarında işi laubali hareketlerden uzak bir şekilde yapmaları, son Arjantin maçında zorlansalar bile oyun konsantrasyonunu her dakikasında en üst seviyede tutmaları iyi noktalar olimpiyatlar öncesi. Kadronun gücünü tartışmaya gerek yok, nadir oluşabilecek zorlayıcı dakikalarda gösterecekleri mental gücü çok merak ediyorum. Bu gücü bir çok isimden alabilirler kolaylıkla fakat parke üzerinde kimin belirleyici sözü söyleyeceğini göreceğiz. Hazırlık maçlarında Durant'in diğer isimlerden bir adım önde olduğunu düşünüyorum, son Dünya şampiyonasında kazandıkları şampiyonlukta olağanüstü bir pay sahibi olmasının verdiği hissiyatla oynuyor resmen, sabırsızlanıyorum izlemek için.

Amerika'nın dominantlığını bir kenara koyarsak, son hazırlık maçında onları baya terleten Arjantin'in grupta güzel işler yapmasını bekliyorum. Yaş ortalaması olarak ilerlemiş olsa da, tecrübenin daha üstün geldiği dakikalara bir çok defa şahit olacağız. Ginobili, Scola, Delfino gibi yıldızlarından verimli oyunu alabildiği takdirde Arjantin'in etkili adımlar atacağını tahmin ediyorum.

Fransa'nın bir kaç hazırlık maçını izledim, Parker'ın bar kavgası dolayısıyla süre bulamadığından etkili olduğunu söylemek güç, onun yanında Batum'da fazla maça çıkmadı ancak bu iki isimin kalanında Fransa'nın iyi bir görüntü çizdiğini söylemek güç hazırlık sürecinde. De Colo gibi oyun aklı üst düzey, her maç üstüne koyabilen bir isim ile daha iyi işler ortaya konmasını beklerdim. Şu anlık hazırlık turnuvasında iyi bir Fransa göremedik ancak tam takım olduğunda tehlike katsayılarını yükselteceklerdir elbet.

Ev sahibi olduğu Avrupa Şampiyonasında hayal kırıklığı yaratan Litvanya'nın olimpiyatlarda neler yapabileceğini kestiremiyorum açıkçası. Kadrosundaki bir çok isim son kez olimpiyat sahnesine çıkıyorlar, son kurşunlarını atacaklar ancak bu gayretin ne noktaya kadar yeterli olacağını bilemiyorum. Tek bildiğim nokta hiç bir Litvanya maçının keyifsiz geçmeyeceği, maçlarında güzel bir tribün de bekliyorum ayrıca. :)

Elemelerde Yunanistan'ı eleyerek müthiş bir başarıya imza atan Nijerya ve Tunus grubun en zayıf iki takımı konumunda. Açıkçası Nijerya'nın ortaya koyacağı performansı aşırı merak ediyorum, elemelerde izleme şansı bulamadım ancak elde ettikleri başarıya kayıtsız kalmak çok zor. Sürpriz peşinde verecekleri uğraşı takip etmek enteresan olacak. Tunus hakkında diyecek bir şey yok, keyif almaya baksınlar.

1-Abd
2-Fransa
3-Arjantin
4-Litvanya

Abd Olimpiyatlar'da iyice vites arttıracak ve grupta da ona tek ters gelebilecek takım yaşlı Arjantin ama onları da rahat geçeceklerini düşünüyorum. Fransa turnuvada hazırlık maçlarındaki kötü görüntüsünü silecektir savunmalarını sertleştirirler ve Parker önderliğinde ilerlerler. Arjantin'in de pota altı savunması berbat olan Litvanya'yı yeneceğini düşünüyorum, Litvanya'da Javtokas da yokken pota altında sıkıntılar çok büyük, zaten genel olarak savunması iyi olmayan bir takım. Hücumda dış şutlarına bağlı olarak başarılı olacaklar, Litvanya yenecekse 80'i geçmeli mutlaka kadro yapısı itibariyle. Hatta Nijerya'nın elemelerde olduğu gibi Litvanya'yı gene yenme şansı var, savunması kötü bir rakibe karşı Nijerya çok tehlikeli bir takım, gene de kadro kalitesi Litvanya'dan yana olduğundan 4.lüğe ilk olarak onları yazmakta fayda var. Tunus da bir çok maçı farklı kaybeder sadece Nijerya'dan çift hane fark yemeyebilirler.

Arjantin maçlarınının hepsini izlemeye çalışacağım keza bu takımı bir daha ne zaman bir arada görürüz bilemiyorum. Muhtemelen Scola ve Delfino ve belki Ginobili 1-2 turnuva daha oynar ama bu seviyede son turnuvaları olabilir muhtemelen. Çok özleyeceğiz bu takımı ve Amerika'yı rezil etmelerini. İnşallah bu turnuvada da son bir resital izletirler.

ABD'nin yine domine ettiği ve yeri geldiğinde rencide ettiği bir turnuva daha izleyeceğiz.

NBA'i sadece ''show business'', ABD'li oyuncuları sadece atletik, hoplayıp, zıplayan ve basketboldan bi-haber oyuncular olarak görüp küçümseyenler için ara sıra böyle hatırlatmalar gerekiyor.

NBA'i sadece ''show business'', ABD'li oyuncuları sadece atletik, hoplayıp, zıplayan ve basketboldan bi-haber oyuncular olarak görüp küçümseyenler için ara sıra böyle hatırlatmalar gerekiyor.

Tam olarak öyle olmasa da fundamental olarak eksik olduklarını kabul etmek gerekiyor. Fundamental'dan kastım oyun zekası değil yoksa hepsi çok zeki oyuncular bir kaçı hariç :)

ABD'nin yine domine ettiği ve yeri geldiğinde rencide ettiği bir turnuva daha izleyeceğiz.

Kimsenin aradaki güç farkına itirazı olduğunu sanmıyorum. Oynanan oyunu sevmeyenler var. Çok da normal. Gruba gelince Abd'nin rahat şampiyon olacağı bir turnuva ama benim gözüm kulağım arjantin de olacak. Efsane kadronun son demleri yaşanırken yerine yenilerini koyabiliyorlar mı, yoksa iyiden iyiye duraklama dönemine mi giriyorlar merak ediyorum

Hem Nba'de, hem Avrupa'da, hem de milli takımlarda genel olarak sempati duyduğum takımlar olsa da, öncelikli olarak sevdiğim oyuncuların takımlarını desteklerim her zaman.

Bu turnuvada da Ginobili'nin olduğu Arjantin'i tutuyorum bu sebeple. Amerika'ya karşı direnmek çok zor, ama umarım iyi işler çıkarırlar takım olarak.

Amerika'da enteresan bir takım oldu açıkçası. 92 Rüya Takımı'yla kıyaslanmaz elbette, ama o takımda birçok yıldız olsa da, aralarından sıyrılan ve lider olacak, diğerlerinin de ona destek olacağı bir isim vardı, o da Jordan.

Şimdiki takıma baktığımızda bu konumda olan üç, hatta 4 adamı var. (Kobe, Durant, Lebron, Carmelo) Wade de olsa tam olurdu herhalde, ama o Miami'deki gibi belki biraz daha geri plana çekilirdi.

Westbrook'un, Paul ve Deron varken 1 numara gibi değil, 2 numara gibi oynadığı da göze çarpıyor. Belki çok fazla uzun getirmediler, ama en doğru 3-4 isimden ikisini getirdiler. Kevin Love'ın daha öncede, neler yapabildiğini, Avrupa basketboluna ne kadar yatkın olduğunu gördük. Bu turnuvada da çok faydalı olacaktır. Tyson Chandler'da, bu kadar hücum opsiyonu olan bir takımda savunmaya odaklanacak en doğru isim herhalde.

Kimsenin aradaki güç farkına itirazı olduğunu sanmıyorum. Oynanan oyunu sevmeyenler var. Çok da normal. Gruba gelince Abd'nin rahat şampiyon olacağı bir turnuva ama benim gözüm kulağım arjantin de olacak. Efsane kadronun son demleri yaşanırken yerine yenilerini koyabiliyorlar mı, yoksa iyiden iyiye duraklama dönemine mi giriyorlar merak ediyorum

Tarz sevilmeyebilir, benim derdim o değil. Sadece ABD Basketbolunu yukarıda söylediğim gibi tanımlayanlara ve bu tanımlamayla küçümsemeye çalışanlaraydı lafım.

1-Abd
2-Arjantin
3-Fransa
4-Litvanya

Düşüncem bu yönde.. ABD'nin güle oynaya lider olacağını düşünüyorum birçok insan gibi, şu kadroda bir tek Dwight Howard'ı arıyor gözlerim. O da olsa turnuva boşa oynanmasın derdim.. Litvanya kötü bi hazırlık dönemi geçirmişti, 4. olurlar kanımca.. Grubun kilit noktası 2-3 olacak. Fransa hazırlık döneminde bazı önemli isimlerini kullanmadığını düşünürsek bi öngörüde bulunmak zor kendi adıma. Son demlerine gelen Arjantin jenerasyonun iyi bir nokta koyabilmek için oldukça konsantre olacağını düşünüyorum turnuvaya, ABD harici diğer takımları yenip 2. olurlar düşüncesindeyim. Gözlerim özellikle NBA'de en sevdiğim oyuncuların başında gelen Ginobili'de olacak..

ABD-Fransa maçı başladı. Paker ile Fransa fena başlamadı ama maçı böyle bitirebilirler mi emin değilim.

İlk dördün açık ara belli olduğu bir grup U.S.A in ardından gelecek sıralama yarışı hariç bir heyecan olmayacak çünkü gruptan U.S.A Litvanya Arjantin ve Fransanın çıkacağı çok net.

Maçın sonunu uykudan dolayı kaçırdım ama Arjantin yine mükemmel hücumlarıyla bize resital yaşattılar. Scola, Defino, Manu üçlüsü muhteşemdi yine.