Amerika'nın hazırlık maçlarında işi laubali hareketlerden uzak bir şekilde yapmaları, son Arjantin maçında zorlansalar bile oyun konsantrasyonunu her dakikasında en üst seviyede tutmaları iyi noktalar olimpiyatlar öncesi. Kadronun gücünü tartışmaya gerek yok, nadir oluşabilecek zorlayıcı dakikalarda gösterecekleri mental gücü çok merak ediyorum. Bu gücü bir çok isimden alabilirler kolaylıkla fakat parke üzerinde kimin belirleyici sözü söyleyeceğini göreceğiz. Hazırlık maçlarında Durant'in diğer isimlerden bir adım önde olduğunu düşünüyorum, son Dünya şampiyonasında kazandıkları şampiyonlukta olağanüstü bir pay sahibi olmasının verdiği hissiyatla oynuyor resmen, sabırsızlanıyorum izlemek için.
Amerika'nın dominantlığını bir kenara koyarsak, son hazırlık maçında onları baya terleten Arjantin'in grupta güzel işler yapmasını bekliyorum. Yaş ortalaması olarak ilerlemiş olsa da, tecrübenin daha üstün geldiği dakikalara bir çok defa şahit olacağız. Ginobili, Scola, Delfino gibi yıldızlarından verimli oyunu alabildiği takdirde Arjantin'in etkili adımlar atacağını tahmin ediyorum.
Fransa'nın bir kaç hazırlık maçını izledim, Parker'ın bar kavgası dolayısıyla süre bulamadığından etkili olduğunu söylemek güç, onun yanında Batum'da fazla maça çıkmadı ancak bu iki isimin kalanında Fransa'nın iyi bir görüntü çizdiğini söylemek güç hazırlık sürecinde. De Colo gibi oyun aklı üst düzey, her maç üstüne koyabilen bir isim ile daha iyi işler ortaya konmasını beklerdim. Şu anlık hazırlık turnuvasında iyi bir Fransa göremedik ancak tam takım olduğunda tehlike katsayılarını yükselteceklerdir elbet.
Ev sahibi olduğu Avrupa Şampiyonasında hayal kırıklığı yaratan Litvanya'nın olimpiyatlarda neler yapabileceğini kestiremiyorum açıkçası. Kadrosundaki bir çok isim son kez olimpiyat sahnesine çıkıyorlar, son kurşunlarını atacaklar ancak bu gayretin ne noktaya kadar yeterli olacağını bilemiyorum. Tek bildiğim nokta hiç bir Litvanya maçının keyifsiz geçmeyeceği, maçlarında güzel bir tribün de bekliyorum ayrıca.
Elemelerde Yunanistan'ı eleyerek müthiş bir başarıya imza atan Nijerya ve Tunus grubun en zayıf iki takımı konumunda. Açıkçası Nijerya'nın ortaya koyacağı performansı aşırı merak ediyorum, elemelerde izleme şansı bulamadım ancak elde ettikleri başarıya kayıtsız kalmak çok zor. Sürpriz peşinde verecekleri uğraşı takip etmek enteresan olacak. Tunus hakkında diyecek bir şey yok, keyif almaya baksınlar.