Erman Kunter

Bu arada Erman Kunter gibi Türkiye ortalamasının üstü bir koçun gidişinden memnun olmak bilinçli bir taraftar olmakla uyuşmuyor ne yazık ki . Adam ne genç oyuncusunu tokatladı ne geleceğimiz genç oyuncuları paslandırıp bizden kopmalarına sebep oldu ne de 50 milyon avronun üzerinde zarar ettirdi kulübü. Sadece işini yapmaya çalıştı çabaladı hakemlerle uğraşmadı megalomanlık yapmadı 3 senedir GS bencinde oturan geleceğimiz Ege'ye değer verdi oynattı . Sağolasın Erman Kunter umarım birgün yeniden GS'da görev alırsın

Kusura bakmayin ama bu saygi duyulabilecek bir gorus degil. Zira rakamlar ortada. Siralamadaki yerimiz ortada. Gerek onceki sezonlarla karsilastirdiginizda, gerekse benzer butcedeki diger takimlarin performansiyla karsilastirildiginda, Erman Kunter'in basarili oldugunu iddia etmek mumkun degildir. Bu sayilara ragmen, halen daha Erman Kunter'in basarili oldugunu veya olacagini iddia edebiliyorsaniz, ben kulubu yoneten kisileri, Galatasaray;dan daha cok onemsediginizi dusunurum.

50 milyon meselesine gelecek olursak. Basketbol koclari, kulubun bilancosundan sorumlu degillerdir olamazlar da. Bu zarari Unal Aysal hanesine yazarsaniz anlayabilirim ama Ergin Ataman'a yazmak cok komik. Butceyi kulup yonetimleri belirler. Koclar degil.
 
Hayır adama bütçe 13 milyon dolar demişler 13 milyon dolarlık takım kurmuş. 5 demişler 5 kurmuş 7-8 demişler ona göre bütçe kurmuş. Basketbol da bütçe euro dan da belirlenmez 50 milyon euro denmiş de hadi sürçme diyelim 50 milyon dolar nasıl zarara uğratabilir bir koç biri açıklasın yahu :)
 
Bu sezondan bahsediyorum. 4 milyon euro bütçeyle takımı küme düşme potasına sokması, Avrupa'da eşi benzeri olmayan bir şey muhtemelen. Ayrıca Beşiktaş'taki top 16 performansı faciaydı. Maccabi coachu "böyle takımların Euroleague'de olmaması gerekiyor" demişti (bu demecin basketbol sporunda ne kadar alçaltıcı olduğunu takdir edersiniz). Bütçeleri ise 7 milyon dolar civarıydı diye hatırlıyorum.

Ataman'la Eurocup sezonunda ilk turda değil TOP 16'da elenmiştik, en büyük sebebi de Domercant'ın sezonu kapamasının yanı sıra Hawkins'in yaklaşık 1 ay sonra dopingten men edilmesiydi, takımı çok bozmuştu, Ocak ayıydı çok iyi hatırlıyorum. Şubat sonrasında ise her şey rayına oturdu ve lig tarihinin en dominant buşampiyonluklarından birini kazandık.
Bu sene 2 mil dolar harcadı
 
Abi yanlışın olabilir mi? Şimdi internetten de araştırdım, benim telaffuz ettiğim rakama yakın bir şey çıktı. Sponsor şimdilik Beşiktaş! | NTVSpor.net

O sene , çalışmaları yakından takip etme şansım olmuştu.Beşiktaş yönetimi, euro değilde , bütçe 6.5 milyon dolar olacak dedi ama o para sonra asla bulunamadı. Sezon başı bütçe sponsorlar hariç 2.25 - 2.5 m dolar civarıydı. Sponsor bulunamadı. Forma reklamı , maç maç satılıyordu. Genelde de yöneticilerden birinin firması (sanırım Dalgakıran diye bir firmaydı) , bu hakkı satın alıyordu. Ancak , kusura bakmayın şunu unuttum daha sonradan bu paraya Arroyo (420 bin dolar ) ve Hawkins'ten (575 bin dolar ) gelen para eklendi. Yani bütçe netice itibariyle, toplam en fazla 4 milyon dolar civarı kaldı.
 
Tekrar, tekrar: Sen bu şubenin ve hatta bu kulübün başına gelmiş en büyük faciasın Erman Kunter. Tek dileğim, bir daha Galatasaray maçı dahi yorumlamaman, isminin Galatasaray'la aynı satırda dahi anılmaması. Olur da kazara başka bir takımın başına geçersen, o takıma gönül veren basketbol severlere sabır ve ruh sağlığı diliyorum. Sana katlanmak zorunda kalacak olanlara üzülüyorum şimdiden. Vah senin coachu olacağın takımın taraftarına!
 
Bu aciz kadro tamamen sen ve Can Topsakal adlı şahısın eseri. Play-out zamanı dahil Galatasaray'ın ilk defa bu sene bu kadar amaçsız oynadığına şahit oldum. Taraftar baskı yapmasaydı Topsakal göstermelik de olsa görevi bırakmasaydı görevine devam edecektin bir de. Milyonlarca taraftarın en büyük keyfini çıkarların uğruna baltaladığın için yazıklar olsun Erman Kunter.
 

Üst