Eurobasket 2011 Grupları Belli Oldu

Öncelikle böyle bir başlık vardı diye hatırlıyorum ama bulamadım bir türlü. Bulan varsa buraya yazsın lütfen. Birleştireyim başlıkları.

Milli takım gruplarda;

İspanya
Evsahibi Litvanya
Büyük Britanya
Polonya
Elemelerden 2. takım

ile eşleşti.

B Grubu

Sırbistan
Fransa
Almanya
İsrail
İtalya
Letonya

C Grubu

Yunanistan
Hırvatistan
Karadağ
Makedonya
Bosna
Elemelerden 1. takım

D Grubu

Slovenya
Rusya
Belçika
Gürcistan
Bulgaristan
Ukrayna

Berbat bir kura çekmişiz cidden. Talihimiz yok bahtımız kara anlaşılan.. Litvanya da İspanya da Dünya Şampiyonası'nın acısını çıkartmak isteyecektir. Gazamız mübarek ola

Britanya 2012'de Olimpiyatlar öncesi güçlü bir kadro kurabilir. Pops, Freeland, Luol Deng, Archibald, Ben Gordon gibi isimler kadroda olursa iyi takım olurlar ama guardsız hiçbir şey yapamazlar. :)

Bizim durum da koça bağlı bence de. Daha doğrusu oynatacağı basketbola ve disiplinine. Amerika'da ve Sırbistan'da yaşadığımız hayal kırıklıklarına bir benzerini daha katabiliriz gibi geliyor. Yine de gruptan çıkarız da iyi bir yerden çıkamayız. 3.lük olur.

3.torbadan litvanyayı çekmek ölüm grubuna çevirmiş ortalıgı.baska bi takım gelse sıkıntı olmazdıda ateşin içindeyiz resmen.

Kerem abi İngiltere şu beşle oynar eğer sakatlık falan olmazsa.

Ben Gordon-Kelenna Azubike-Luol Deng-Joel Freeland-Pops Mensah

Erdal Avcı' Alıntı:
Kerem abi İngiltere şu beşle oynar eğer sakatlık falan olmazsa.

Ben Gordon-Kelenna Azubike-Luol Deng-Joel Freeland-Pops Mensah

Olabilir :)

Normalde geleceklerini sanmıyorum ama Olimpiyatlar için bu kadroyu kurmayı düşünebilirler. Daha önce yapamadılar ama yapsınlar ya. Merak ediyorum ben.

bir d grubuna bak bide bizim gruba..gazamız mübarek ola...bu arada britanya yıda pas geçmeyelim..çıkıştalar..bu grupta işimiz cidden çok çok zor....

Son dünya şampiyonasında yarı final yapmış 4 takımdan üç tanesi grubumuzda, diğeri de ( usa) avrupa ülkesi değil, olsa o da gelirdi herhalde..

Litvanya yeni jenerasyonu ile geçen yaz Istanbul'da sinyalleri vermişti.. Kendi evlerinde çok zorlayacaklar bizi.. İspanya'nın durumu gelecek oyunculara bağlı.. Sanki o şampiyon jenerasyon sallanıyor biraz..Pau Gasol'un durumu çok önemli.. Mümkünse iki Gasol da gelmesin..

Yine de bu turnuva, Londra olimpiyatlarına gidecek takımları tayin edeceği için hafif geçmeyecektir.. Çok sert gruptayız ama yola devam edersek önümüz çabuk açılacak. Böyle bir avantaj var..

Bu arada coach Orhun Ene olarak açıklanır yakında..

D Grubu

Slovenya
Rusya
Belçika
Gürcistan
Bulgaristan
Ukrayna

Bir avrupa basketbol şampiyonasında şöyle bir grubun oluşması nasıl açıklanabilir bilmiyorum.. Tamamen doğu avrupa ülkelerinden oluşan, çoğunda basketolun olup olmadığı bile tartışılacak takımlar.. Belçika, Gürcistan ve Bulgaristan basketbolu var mı yok mu belli olmayan ülkeler.. Ukrayna eh.. Rusya şöyle böyle.. Elle tutulur tek takım Slovenya.. Turnuva tarihine geçecek bir grup..

İspanya kadroda revizyona gider abi. Zaten altyapılarda en iyisi şu anda İspanya sayılır. Sonra Sırbistan ve biz geliriz.

Kuraları içinde Galatasaray aşkı barından biri çekmiş kesin. Böyle bir grubu biraraya getirmeyi ancak biz başarırız. Örnek; bu seneki tüm kuralar:)

sistem şu şekilde:
gruplarında ilk 3 sırayı alacak takımlar çarpraz gruplarından gelen ilk 3 takımla,başka bir grup oluşturacak..burada ülkeler ilk gruplarındaki galibiyetleri,ikinci aşamadaki grup maçlarına taşıyacaklar...

şimdi biz ilk 3 sırada yer alırsak B grubunun ilk 3 sırasıyla ikinci bir 6 ülkeli gruba kalmış olacaz..
ama malesefki şansızlığımız burdada sürüyor..çünkü çarpraz grubumuz B grubu..yani burdan muhtemelen sırbistan,fransa,almanya yada italya ülkelerinden üçüyle eşleşeceğiz..yani çarpraz grubumuzda kolay diyemeyiz....
yani gözüken tabloda C yada D grubunda yer almak her şartta avantaj olacaktı...

Parker ve Noah gelirse Fransa'dan sürpriz bekliyorum ben. Parker'sız acayip dağınıklar ama Paker olursa çok şey değişir. Bu turnuvada Olimpiyatlara gidecekler de belirleneceği için Türkiye'deki turnuvadaki kadroları görmeyeceğiz muhtemelen.

Bizde de belirsizlik çok var. Mesela Mehmet Okur Tanjevic varken kadroya giremezdi ama yeni koç (Orhun Ene) onu alacak mı acaba? Yine Enes Kanter kadroya girecek mi daha doğrusu gelecek mi diye de merak ediyorum.

Ölüm grubu olmuş resmen. Çaprazı da düşünürsek ölüm yolundan geçeceğiz sanırım. Buradan 4 takımın çıkacağını düşünürsek İspanya , Sırbistan , Türkiye ve Litvanya çıkar gibi. Ama bu 4 takımdan 3ü aynı grupta olduğu için bu gruptan 3. gelen takımın baya bi kastırması lazım 2. grupta. Bu dörtlüden yarı final bekliyorum ben.

Zaten şampiyon olmak veya finale yükselmek istiyorsak bu rakipleri yenmeliyiz.Aynı grupta olduğumuz iyi olmuş.Yarı final maçlarının bir telafisi yok ama grup maçlarının telafisi var.

Orhun Ene resmen takımın başına geldi. Arada gençleri abartılı oynatması dışında koçluğu ve hırsını beğenirim. Yalnız bunlar yeterli olmayacaktır. Takım içi disiplinin sağlanması için kenardan ne kadar destek alacak göreceğiz. Bu disiplini tek başına sağlayamaz. Aydın Örs bile sağlayamamıştı.