EuroBasket 2017

Yunanistan, A Grubu maçında İzlanda'yı 90-61 mağlup etti.

Yunanistan’da Nikos Pappas 20 sayı 4 ribaunt 3 asistle oynarken, Giorgos Printezis 17 sayı 5 ribaunt ile ona yardımcı oldu.

İzlanda’da Haukur Palsson 21 sayı 4 ribaunt ile mücadele etse de galibiyet için yeterli olmadı.
 
Son düzenleme:
Antetekounpou dışında izlenecek takım değil Yunanistan. Uyudum maçta. 2.periyot İzlanda biraz renk kattı.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Tornike Shengelia'nın sürüklediği Gürcistan, B Grubu'nda karşılaştığı Litvanya'yı 79-77'lik skorla mağlup etti.

Gürcistan'da Tornike Shengelia 29 sayıyla galibiyette başrol oynadı, Mike Dixon 12 sayı 7 asist, Zaza Pachulia 8 sayı 10 ribaunt, Duda Sanadze 11 sayı ile oynadı.

Litvanya'da Mindaugas Kuzminskas'ın 18 sayı 5 ribaunt, Kalnietis'in 15 sayı 4 asistlik performansları yetmedi.

Bekledigim gibi günün en güzel ve çekişmeli geçen maçı oldu...
 
Son düzenleme:
A Grubu'nun ev sahibi Finlandiya, Helsinki'de Fransa'yı uzatma sonunda 86-84 yenerek şampiyonanın ilk süprizini gerçekleştirdi.

Finladinya'ya galibiyeti getiren isim 22 sayı 7 riabunt ile yıldızlaşan genç oyuncu Lauri Markkanen oldu, Sasu Salin 14 sayı, Tuukka Kotti 14 sayı, galibiyet sayısını atan Jamar Wilson 12 sayı 6 asist ile oynadı.

Fransa'da Evan Fournier 25 sayı 4 ribaunt 3 asist, Nando De Colo 21 sayı 6 ribaunt, Thomas Heurtel 10 sayı, Boris Diaw 9 sayı 9 riabunt 3 asist ile oynadı.
 
B Grubu'nda İtalya, ev sahibi İsrail'i üstün bir oyunla 69-48 mağlup etmeyi başardı.

İtalya'da Marco Belinelli 18 sayı, Luigi Datome 16 sayı 8 ribaunt, Ariel Filloy 12 sayı 4 ribaunt, Nicolo Melli 9 sayı 10 ribaunt, Daniel Hackett 7 sayı 6 ribaunt 5 asist ile galibiyettin mimarı oldular.

İsrail'de Omri Casspi 18 sayı 9 ribaunt, Richard Howell 9 sayı 6 ribaunt ile mücadele etti.
 
Markkanen ; ayakları boyuna göre hızlı ve bileği çok düzgün. Savaşçı karakteri de çok artı. Kimde oynuyor bilmiyorum ama Avrupa için çok potansiyelli.
Wilson da muazzam bir bire birci. Ballhandling i ve vücut dengesi belki de Avrupa'da en iyi oyuncudur. Öte yandan Finlandiya takım olarak bir yumruk haline gelmiş gibi oynuyor. Herkes katkı veriyor, savaşıyor. Fransa'nın uzun rotasyonu çok zayıf.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Milli Takımdan hiç umutlu değilim. Bu yüzden turnuvayı da ilgiyle takip etmiyorum. Hiç heyecanım yok.
 
Markkanen ; ayakları boyuna göre hızlı ve bileği çok düzgün. Savaşçı karakteri de çok artı. Kimde oynuyor bilmiyorum ama Avrupa için çok potansiyelli.
Wilson da muazzam bir bire birci. Ballhandling i ve vücut dengesi belki de Avrupa'da en iyi oyuncudur. Öte yandan Finlandiya takım olarak bir yumruk haline gelmiş gibi oynuyor. Herkes katkı veriyor, savaşıyor. Fransa'nın uzun rotasyonu çok zayıf.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Öncelikle Günaydın:) MARKKANEN bu yılın nba draftında 7.sıradan takasla Chicago'ya gitti. Bu yılki draftta benim en çok beğendiğim oyunculardandı ama Jimmy BUTLER için vazgeçilen oyunculardan biri olması çok eleştirilmişti. Bulunduğu coğrafya açısından PORZINGIS stili açısından NOWITZKI beklentisi yaratıyor. Ama tabii ikisinin seviyesine çıkması çok çok zor
 
Size de günaydın [emoji846] Bilgilendirme için teşekkürler. Söz konusu NBA olunca normalinden biraz daha fazla çalışıp üstüne koyması lazım tabi. Sadece bir maçla olmaz ama o potansiyel var gibi. Özellikle çok hırslı ve soğukkanlı olması büyük artısı.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Belçika, D Grubu maçında Büyük Britanya'yı 103-90 yenerek galibiyetle başladı.

Belçika'da Maxime De Zeeuw 21 sayı 6 ribaunt, Sam Van Rossom 19 sayı 4 ribaunt 6 asist, Jonathan Tabu 18 sayı 5 riabunt 3 asist, Pierre Antoine Gillet 17 sayı 3 ribaunt 3 asist Jean Salumu 10 sayı 3 ribaunt ile galibiyette başrol oynadı.


Büyük Britanya'da Gabriel Olaseni 21 sayı 11 ribaunt, Daniel Clark 20 sayı 6 ribaunt 5 asist, Kieron Achara 14 sayı, Luke Nelson 11 sayı 3 asist ile oynadı.
 
Son düzenleme:
İspanya şampiyon olacaktır, Gasol-Navarro ve San Emeterio'ya güzel bir veda olur :) Her turnuvada olduğu gibi gönlümde Matador'lardan yana <3

Tabii ki İspanya'nın en büyük rakibi Sırbistan, Sırbistan dışında bir takımın geçebileceğini düşünmüyorum.

Bir diğer desteklediğim ekipte Gürcistan, yarı final bekliyorum, yollarına İspanya ya da Sırbistan çıkmazsa :)

Letonya-Slovenya-Almanya bence süpriz yapabilecek ekipler, bu takımları izleyenler mutlu olacaktır.

İlk günün hayal kırıklığı Fransa ve oyun olarak Yunanistan. Finlandiya'nın galibiyet coşkusunu görmek çok güzeldi...

Milli takımımız için tahmin yapmak çok zor, kadro olarak çok kısıtlıyız, umarım iyi bir turnuva geçiririz.
 
Son düzenleme:
C Grubu'nun ilk maçıda Hırvatistan, Macaristan'ı 67-58 mağlup etti.

Hırvatistan'da Bojan Bogdanovic 23 sayı 7 ribaunt 2 asist ile yıldızlaştı, Dario Saric 15 sayı, Marko Tomas 8 sayı 5 ribaunt ile oynadı.


Macaristan'da Zoltan Perl 12 sayı 5 ribaunt, David Vokvoda 11 sayı 6 asist ile oynadı.
 
Dünkü Finlandiya-Fransa maçı çok keyif verdi. Ben kadromuzun zayıf olduğunu düşünmüyorum. İspanya dışında her pozisyonda iyi takım yok. Rusya kısaları ve İtalya uzunları iyi performans verirse onlar da sürpriz yapabilir. Ben İspanya-Yunanistan ve Letonya yı kadro olarak beğeniyorum, zayıf oldukları pozisyon yok.

Sırbistan Macvan ile oynuyor, Allah sabır versin. Belki herkes haklı ve ben haksızım, Macvan o kadar kötü değil, kim bilir? Yedeği de Bircevic. Bence Micic onlar için çok önemli, ondan katkı alırlarsa çok şey değişir.

Futbolda İzlanda nın yaptığını bir takım yapsın da kupayı alsın isterim açıkçası.
 
Sırbistan, D Grubu maçında Letonya'yı 92- 82 mağlup etti. Bogdan Bogdanovic'in yıldızlaştığı, son dakikalara kadar çekişmeli geçen bir maç oldu...

Sırbistan'da Bogdan Bogdanovic 30 sayı 3 ribaunt 4 asist, Milan Macvan 14 sayı 10 ribaunt 3 asist, Boban Marjanovic 13 sayı 6 ribaunt, Marko Guduric 9 sayı 4 ribaunt, Vladimir Lucic 7 sayı 6 ribaunt, Stefan Jovic 5 sayı 8 asist ile oynadı.


Letonya'da Dairis Bertans 23 sayı 5 ribaunt 6 asist, Kristaps Porzingis 18 sayı 5 ribaunt, Davis Bertans 16 sayı 4 ribaunt ile oynadı.
 
İspanya, C Grubu maçında Karadağ'yı 99-60 mağlup etti...

İspanya'da Willy Hernangomez 18 sayı 8 ribaunt, Juan Hernangomez 13 sayı 5 ribaunt, Paul Gasol 10 sayı 8 ribaunt 5 asist, Alex Abrines 10 sayı, Juan Carlos Navarro 9 sayı, Sergio Rodriguez 7 sayı 10 asist, Ricky Rubio 7 sayı 5 asist, Fernando San Emeterio 7 sayı 4 ribaunt ile oynadı.


Karadağ'da Nikola Vucevic 16 sayı 5 ribaunt, Nikola Pavlicevic 13 sayı 3 asist, Vladimir Mihailovic 8 sayı, Tyrese Rice 7 sayı 3 asist ile oynadı.
 
Letonyayı değil ama Porzingsi izlemek bir zevk. Müthiş bir oyuncu (olacak daha) O dört faul ile kenara gelince maçı izlemeyi bıraktım...
 
Son düzenleme:
Semih Erden hiç değişmeyecek. İki smaç yapıp, artist pozlar keseyim derken takımı unutmaya devam ediyor. Her zamanki gibi ilk devrede üçledi. Allah korudu bizi kesinlikle.
 
Çekya, C Grubu maçında Romanya'yı 83-68 mağlup etti...

Çekya'da Vojtech Hruban 25 sayı 4 ribaunt, Tomas Satoransky 20 sayı 13 ribaunt 6 asist ile galibiyette başrol oynadı.


Romanya'da Vlad Moldeveanu 24 sayı 8 ribaunt 2 asist, Radu Paliciuc 12 sayı 5 ribaunt 2 asist ile oynadı.
 
Son 15 senenin en kötü milli takım kadrosu olmasına rağmen fena iş çıkarmadık ilk maçta. Karşımızda Rusya gibi tecrübeli bir takım vardı ve hakemler onların lehine daha çok karar verdi. Buna rağmen galibiyeti 1-2 fenerli oyuncunun hatalarıyla kaybettik. Bu mağlubiyetle ilk 2 şansımız kalmadı. 3. olsak bile ilk turda eleniriz.
 
Melih'in profesyonel basketbolcu olması için nasıl referanslar kullanıldıysa artık vallahi takdirlik.

Atletizm yok
Dribbling yapamaz
Penetre yok
Oyun zekası zaten yok
Savunması vasat

Bu adam nasıl profesyonel basketbol oynuyor yemin ediyorum bire birde darmadagın ederim kendisini.
 

Üst