Eurocup Yarı Final 1. maç | Galatasaray OB 89-75 Gran Canaria

Green bir türlü kendine gelemedi. Dışarıdan atacağı şutlara o kadar ihtiyacımız var ki bugün 2 tanesini soksa 20'ye bağlamıştık. Deplasmanda sakatlık öncesi Green'i görürsek bizim adımıza çok kritik bir etken olur. Ataman kaybetmek istemiyor onu, ben de istemiyorum. Chuck'ın dönüşünü örneklemesi dileğiyle...
 
Ben iç saha takımına karşı bu kadar kötü bir tavır alan başka bir hakem üçlüsü görmedim. Çalınan-çalınmayan çok net aleyhimize 4-5 düdük var. Uleb (İspanyol) yönetimi bariz bir şekilde Canaria'ya özel hakem üçlüsü göndermiş. İkinci maçta mutlaka bu konuda girişimde bulunması lazım yöneticilerin. Eşit şartlarda oynarsak orada da yeneriz.
 
Ben de yeni geldim eve salondan fena haldeyim ama sonuna kadar değdi. Maçın 20 sayı ve üzeri bitmesi çok iyi olacaktı fakat Green-Shilb ikilisi bugün hiç oyuna giremedi ve çok kötüydüler neyse ki cesur yüreklerimiz Göksenin ve Chuk muazzam oynadılar. Taraftar zaten manyak :) eğer önümüzdeki maçı geçer isek kupayı kazanma olasılığımız %90...
 
Hakemlerin Lasme ve Sinanın faullerinde bariz hataları oldu tabi ama öyle çok kötü denilemez bence. Koçun da dediği gibi inşallah böyle hakemler orda da olur

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Fark konusuna bu kadar odaklanmamiz ve hakemler açikçasi tedirgin ediyor. Biz Eurocup'u almak istiyorsak gerektiginde deplasmanda tur çevirmeyi de goze almaliyiz, bugun burada tek farkla kazansak veya kaybetsek orada turu geçecegimize inanmaliyiz. O yuzden hocanin yenmeye gidiyoruz demesi onemli. Ama burada boyle yonetim sergileyen hakemler orada neler yapar hayal bile etmek istemiyorum. Dikkat etmemiz gereken bir husus var (hakemlerin toleras gosterdigi tek alan diyebilirim), 8 saniye siniriyla çokça flort ediyoruz, bence bugun iki kez ihlal ettik. Deplasmanda onlari da affetmezler.
 
Schilb ve Green'den bu kadar az katkı aldığımız hatta zarar verdikleri , Lasme'nin erken faul problemine girdikleri bir günde 14 sayı farkı yakalamak çok değerli.Chuck ve Göksenin'den çok ekstra katkı almamız büyük şans oldu.Onlara teşekkür borçluyuz yoksa şu anda elenmiştik bence. Özellikle , Chuck'a ayrı parantez açmak lazım.Bu seviyelerde Eurocup'ta çok maç yapmış olması ona hücumda ayrı bir rahatlık kattı.Basketbolu bilen , akıllı uzunları izlemek gerçekten çok keyifli.Avrupa'da pek izleme şansımız olmuyor böyle uzunları.Kedinin fareyle oynadığı gibi oynadı Canaria ile bugün.Deplasmanda böyle bir performans ortaya koyarsa, işimiz çok kolaylaşır.

Maçta en üzüldüğüm konu, maçın uzun süre 17-19 sayı arasında kaldığı ve rakibin dağıldığı dönemde, özellikle Schilb'in kaçırdığı boş şutlar.Oyuncuları asla suçlamayı sevmem ve her zaman desteklemeye çalışırım ama bugün Schilb'e çok kızdım.Rakip tamamen oyundan kopmuş ve hakemlerin desteğiyle ayakta durabilecek bir haldeydi.3-4 saniyede el üstü şutlar atmaya başlamışlardı.Orada iki şut sokmuş olsak , şu anda çok farklı şeyler konuşuyor olacaktık.Neyse, her şeyde vardır bir hayır.

Bu arada , Canaria çalışkan , sistemli ancak kesinlikle özel olmayan bir takım. Kısaları tamamen , fiziksel ve atletik olarak rakiplere dominasyon kuramayacak oyuncular.Yine, el üstü şut bulabilme ve bire bir yetenekleri çok sınırlı.Çok sistemli olmalarına rağmen maç içinde dönem dönem yaşadıkları durma periyotlarıda oluyor rakibin.Beni korkutan, maçı seyrini değiştirecek kapasite Omic haricinde bir oyuncuları yok.Onunda üst seviye için biraz daha tecrübe çalışmaya ihtiyacı var. Canaria'nın tüm şutları ve drive'ları perde üzerinden ve bunu ısrarla bıkmadan uyguluyorlar, ve ceza şutlarını büyük yüzdeyle sokuyorlar ve hızlı hücuma yerleşiyorlar.Disiplini ve savunmayı elden bırakan rakiplerini dağıtmaları çok şaşırtıcı değil.Buraya kadar getirdikten sonra öyle bir hataya düşeceğimizi sanmıyorum.

Son bir cümlede Ergin Hoca'ya..Burada çok atıp tutanlar oldu Obradovic, Pesic, Reneses , Ivkoviç,Vujosevic vs. İşler iyi giderken onlar yazmıyor zaten..Yarın bir kaç maç kötü gider ortaya çıkarlar yine...Ancak, şu bir gerçekki hocamızın bunlardan eksiği yok fazlası var.Böyle bir yeteneğe sahip çıkalım.
 
Bu akşam sahaya girip karadağlı hakemi tokatlamamak için gerçekten zor tuttum kendimi. Bu hakemler ve çok düşük üçlük yüzdesine rağmen helal olsun. Uleb belli ki bizi safdışı bırakmak istiyor, hem bi ispanyol daha istiyolar 4 üncü takım olarak hem de daçka ya wild card vermek istiyolar. Ordaki maçta çok büyük dümenler dönecektir, sakin kalıp sete oturduğumuz her dakika biz bunları yeneriz. Yeter ki zaragozada olan kontrol kaybı olmasın. 14 sayı ciddi fark, yani orda son dakikaya 20 farkla girseler bile rahat olamıyacaklar. Haydi aslanlar hem dışardaki hemde içerdeki lobicilere vuralım tokatı.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Oncellikle herkese merhaba.
Bir şey öğrenmek istiyorum nasip olur da finale kalırsak bizim sahamizda ki maç kesin olarak 27 Nisan´da oynanacak değil mi çünkü ona gore bilet alıp Istanbul´a gelecegim.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
12000 kişi hatta daha fazlası vardı gelenlerin ayağına sağlık. Fakat İpekçi gibi bir salonda, bu kadar kişiden daha etkili bir performans beklerdim. Basketbol kültürümüz yok ne yazık ki. Biz hücumda iken dağ başını diye başlayıp rakip hücumunda devam ediyoruz. Bu tarz tezahüratlar işe yaramıyor, basketbola has kısa tezahüratlar oluşturmak lazım. Yuhalamanın oluşturduğu gürültüden rakiplerin nasıl etkilendiği belli ama bunu sürdüremiyoruz. Anonsu yapan arkadaş bugün taraftarı maç içine sokmaya çalıştı, sezonun kalan kısmında benzer performans bekliyoruz.
Ek olarak bu maç özelinde son 1 dakika Sebo reis tezahüratı ve açılan zamansız pankart, önü kapandığı için itiraz edenlere yapılan hoyratlıklar falan hiç hoş değildi. Vefa duygularını anlarım ama maç başında ve maç sonunda göstersinler. Vefa gösterelim derken maç izlemeye gelen diğer Galatasaray taraftarlarına en hafif tabirle saygısızlık yaptılar.
FB ile ilgili zaten defalarca bahsettik, kabak tadı verdi ama yapılacak bir şey yok, kanıksamak gerekecek.

Maça gelince 14 fark fena değil ama bugün de gördük ki Canaria kendi sahasında bir anda 15 fark yakalayabilecek kapasiteye sahip. Özellikle hızlı hücumda iyiler ve 2. maç bu duruma çözüm bulmamız gerekiyor. Green ve Schilb'ten skor anlamında katkı almadığımız bir gündü, tabi ki her zaman böyle olmayacaktır.
Hakemlere değinmek bile istemiyorum, ağır konuşmak bile hafif kalır. Bu üçlü deplasman maçında olmadığı için şanslıyız bence.
 
Maçın ve Kupanın Özeti

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="tr"><p lang="tr" dir="ltr">Bir gife ne kadar uzun bakılabilecekse o kadar uzun baktım <a href="https://t.co/wHCxUFLRjE">pic.twitter.com/wHCxUFLRjE</a></p>— Emine CHUCKın (@eminecakin) <a href="https://twitter.com/eminecakin/status/715251518237196288">30 Mart 2016</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 
Maçın başında dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama saha içi koltuklarda kavga çıktı ve biranda dikkatler oraya döndü tam ivme kazanmıştık sonra hızımız kesildi.
 
Maçın başında dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama saha içi koltuklarda kavga çıktı ve biranda dikkatler oraya döndü tam ivme kazanmıştık sonra hızımız kesildi.
Ilk ceyregim sonunda ayrica onun arkasındaki yerdeki koltuklara numadaniza gore oturun diyen gorevliler kalkmadim gorevli geldi benim yerim dolu kaldirin oturayım dedim bu kadar salak bir sistemle is yapılmaz ben anlamadım bu işi ayrıca mesele safak denenebilirdi.ve baez ekstra oynadı salin gerçeği bu ama deplasmanda helva gibi dagilmayip dik durursak buradan donmez bu seri.
 
Çoğu açık şutlar kullandığımız halde yüzde otuzun altında yüzde ile üçlük ,yüzde atmışın altında faul attığımız (faul yüzdesinde bu maça kadar birinci idik) bir maçı 14 sayı ile kazanmış olmak güzel bununla birlikte turu İpekçide bitirebilirdik şutörlerimiz biraz gününde olsaydı bu açıdan da biraz burukluk var.

Hakemler kötü idi evet ev sahibi avantajımız olmadı katılıyorum yalnız bu biraz da bizim tribünün niteliği ile ilgili oyuncular üzerinde etkin ama hakemler üzerinden etkin olmayabilecek hatta ters tepebilecek bir tarzmız var.Staffdan ,oyunculardan birinin ya da taraftarların bir kısmının itirazı fark edilince toplu tepki veriliyor.Pek pozisyon seçmiyoruz zaten basketboldan anlayıp ankamadıklarını geçtim ana taraftar blokundaki insanların büyük kısmı maçı takip etmiyor ya da çeşitli sebeplerden dolayı edemiyor.Böyle olunca hakemler üzerinde pek etkimiz olmuyor bir de kahraman olma meraklısı psikolojisinde hakemlere denk gelirsek ters etki bile yapabiliyo bu durum malesef.

Rakibin oyuncu kalitesi çok yüksek olmasa da genel olarak oynadıkları hücüm düzenine uygun bir kimyaları var sanırım ama hücümlarının da başlangıcı olan savunmayı yapmaya uygun nitelikte bir kadroları yok özellikle 1-4-5 numaralı pozisyonlarda rotasyonları çeşitli açılardan savunmada oldukça sıkıntılı.Üzerine üstlük savunma stratejileri de oldukça yüksek riskli olduğu için karşılarında biraz üst düzey bir takım olduğunda ya da orta düzey bir takım hücümda gününde olduğunda 90-100 sayı yemeleri supriz olmuyor .Felaket dış atış ve serbest atış yüzdemize rağmen biz de doksanı civarında sayı bulduk.Çemberi savunamıyorlar hem savunma tarzları hem oyuncu profillerinden dolayı. penetre,ikili oyun,alçak post savunmaları sıkıntılı zaten bizde buraları işleyip yüzde yetmişe yakın bir iki sayı yüzdesi ile oynamışız.Top kullanırken de üç sayılık atışların hemen hemen iki katı iki sayılık kullanmışız

Green zaten Eurocupda pek yüzdeli üçlük atmıyordu ama Schilb %50-60 arası yüzde ile üçlük atarken son iki maçta sıfır çekiyor malesef.Enteresan bir insan olduğunu pek göründüğü gibi cool bir yapısı olmadığını hissediyorum.Umarım deplasmandaki maçta farklı bir görüntüde olur.

1 tane üçlük fazladan atıp standart yüzdemize yakın serbest atış kullansa idik (8/14 yerine 12/14) Atamanın istediği 21 farklı buluyorduk yani hoca üzerine düşeni yaptı aslında.

Deplasmanda felaket olduğumjz dönem Mccollum ve Greenin aynı anda olmadığı Davisin de kadroda olmadığı ve/veya henüz form tutmadığı dönemdi çok çok dar bir rotasyona kalmıştık o ara Şu an daha iyi durumdayız onların ekstra iyi bizim ekstra kötü bir günümüze denk glmezsek adil bir hakem üçlüsü ile şansımız oldukça yüksek diye düşünüyorum.
 
Çoğu açık şutlar kullandığımız halde yüzde otuzun altında yüzde ile üçlük ,yüzde atmışın altında faul attığımız (faul yüzdesinde bu maça kadar birinci idik) bir maçı 14 sayı ile kazanmış olmak güzel bununla birlikte turu İpekçide bitirebilirdik şutörlerimiz biraz gününde olsaydı bu açıdan da biraz burukluk var.

Hakemler kötü idi evet ev sahibi avantajımız olmadı katılıyorum yalnız bu biraz da bizim tribünün niteliği ile ilgili oyuncular üzerinde etkin ama hakemler üzerinden etkin olmayabilecek hatta ters tepebilecek bir tarzmız var.Staffdan ,oyunculardan birinin ya da taraftarların bir kısmının itirazı fark edilince toplu tepki veriliyor.Pek pozisyon seçmiyoruz zaten basketboldan anlayıp ankamadıklarını geçtim ana taraftar blokundaki insanların büyük kısmı maçı takip etmiyor ya da çeşitli sebeplerden dolayı edemiyor.Böyle olunca hakemler üzerinde pek etkimiz olmuyor bir de kahraman olma meraklısı psikolojisinde hakemlere denk gelirsek ters etki bile yapabiliyo bu durum malesef.

Rakibin oyuncu kalitesi çok yüksek olmasa da genel olarak oynadıkları hücüm düzenine uygun bir kimyaları var sanırım ama hücümlarının da başlangıcı olan savunmayı yapmaya uygun nitelikte bir kadroları yok özellikle 1-4-5 numaralı pozisyonlarda rotasyonları çeşitli açılardan savunmada oldukça sıkıntılı.Üzerine üstlük savunma stratejileri de oldukça yüksek riskli olduğu için karşılarında biraz üst düzey bir takım olduğunda ya da orta düzey bir takım hücümda gününde olduğunda 90-100 sayı yemeleri supriz olmuyor .Felaket dış atış ve serbest atış yüzdemize rağmen biz de doksanı civarında sayı bulduk.Çemberi savunamıyorlar hem savunma tarzları hem oyuncu profillerinden dolayı. penetre,ikili oyun,alçak post savunmaları sıkıntılı zaten bizde buraları işleyip yüzde yetmişe yakın bir iki sayı yüzdesi ile oynamışız.Top kullanırken de üç sayılık atışların hemen hemen iki katı iki sayılık kullanmışız

Green zaten Eurocupda pek yüzdeli üçlük atmıyordu ama Schilb %50-60 arası yüzde ile üçlük atarken son iki maçta sıfır çekiyor malesef.Enteresan bir insan olduğunu pek göründüğü gibi cool bir yapısı olmadığını hissediyorum.Umarım deplasmandaki maçta farklı bir görüntüde olur.

1 tane üçlük fazladan atıp standart yüzdemize yakın serbest atış kullansa idik (8/14 yerine 12/14) Atamanın istediği 21 farklı buluyorduk yani hoca üzerine düşeni yaptı aslında.

Deplasmanda felaket olduğumjz dönem Mccollum ve Greenin aynı anda olmadığı Davisin de kadroda olmadığı ve/veya henüz form tutmadığı dönemdi çok çok dar bir rotasyona kalmıştık o ara Şu an daha iyi durumdayız onların ekstra iyi bizim ekstra kötü bir günümüze denk glmezsek adil bir hakem üçlüsü ile şansımız oldukça yüksek diye düşünüyorum.

Benzer şeyleri düşünüyorum, bir taraftan içim yanıyor o boş 3 lükler ve en azından green'nin serbest atışları girse tur belkide kupa gelmiş olucaktı. Ama bir yandan şükrediyorum, schlib ki bence kilit oyuncuydu çok kötü iken bi anda şapkadan göksenin çıktı yada son dakika hem oliver hemde baez bomboş iki üçlük kaçırdı ve belkide nerdeyse 6 ile bitecek maçı 14'e bağladık.

Bu arada bence hocanın schlibi konya maçında dinlendirmesi kötü olmuş. Bu tip atan adamların hep oynaması gerek bence, ritmden uzaklaşmadan. Bu akşam arada oyun durunca topu alıp gene 3 lük denedi ama onları dahi sokamadı.

Şimdi 40 dakika kaldı finale. 14 sayı öndeyiz, artık onlar düşünsün. 16 sayı önde dahi olsalar bir üçlüğe bakar ve bunun stresi artık karşı tarafta. Yeter ki uleb yolumuza taş koymasın, bıraksınlar iyi olan kazansın, parası lobisi olan deil.
 

Üst