Euroleague 2016/2017 Sezonu

Şu ana kadar hep nispeten kolay(?) takımlarla oynadıklarını düşünüyorum. Baktığımızda Brose,Zalgiris,Milano,Kızılyıldız,Efes, Kazan hiçbiri top 8 yapacak gibi değil şu anda. Tabiki kazanmaları gereken maçları kazanmaları önemli ama daha üst seviyede de göreceğiz.

Katılıyorum tamamen rakipler ergin hocanın deyimiyle onların standartındaydı :D Ama ben onların 8. sıradan bile olsa kalıcaklarını düşünüyorum. Bakalım izleyip görücez :D

Pana - Maccabi maçı resmen göz kanatıyor. Bourousis okeye dönüyor , Calathes çıktığı anda Pana rezalet durumda. Maccabi'de ise zaten guard olmadığı için hep rezaletler. Saçma sapan şutlar deneniyor. Bourousis ise bitmiş de okeye dönüyor gibi.

Maccabi bu halde ilk 8' e kalamaz. Pao'yu da sene başı ilk 4 içinde gören bir kısım vardı ama bu performansla 6-7.sıra gibi tamamlar. Baskonia ve Darüşşafaka ilk 8 için öne çıkıyor.
Şu anki şartlarda ilk 8 takımları ne kadar erken de olsa belli gibi.

kızılyıldız-brose-zalgiris-GS
final four oynasa yine EL şampiyonu olamayız. Öyle hakkını veriyorlar ki saygı duymamak elde değil

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Şu 4 saniye kala alınan mola büyük terbiyesizlik. Fark 15 maç bitmiş Repesanın yaptığının hiçbir izahı yok. Oldum olası şu ufak hesaplardan nefret etmişimdir

Efes aslında baya geri dönmeye çalıştı ama Milano'ya bir kez ritm buldurdukları için her seferinde inanılmaz soktular. Gentile'nin orta sahadan üçlüğü, Raduljica'nın uçarak smaçları, Sanders'in inanılmaz sayıları hep rakibe bu fırsatı verdirdikleri için oldu. Aslında Efes de bugün bizim gibi oynadı. Biz de hep şu kadar attık diyoruz ya aynen öyle. Savunma yapmazsan istersen 100 at farketmez. Her adım attığında rakibin 2 adım ile gelir sana.

Efes'te antrenörler değişiyor,oyuncular değişiyor vaziyet değişmiyor,kulübün adı değişince sanki ruhuda değişti

1- Efes İzmir'e taşınsın,oraya kaliteli bir salon yapılsın
2- Orhun Ene antrenör olsun,yeni bir Aydın Örs olsun Efes için

4 saniye az süre değil niye terbiyesizlik olsun. Efes sonuçta senin direk rakibin. İki sayı iki sayıdır,ikili averajlarda mühim. Bazen böyle küçük hesaplara girmek gerekir. Rencide olmasınlar diye mola mı almayacağım mantığıyla bakar bazı koçlar normal bence.

rakim sanders gerçekten inanılmaz bir transfer olmuş milano için. bu kadar fizikli bir oyuncunun bu kadar şutör ve kıvrak olması inanılmaz. milano da muhtemelen rakim'den bu kadar büyük oynamasını beklemiyordu. gentile'yi takıma liderlik yapar bu eleman da yedekler diye düşünmüş olabilirler ama bu gidişle gentile yedekler sanders'ı.

O son molanın mazur görülecek tarafı yok cidden. Maçtan sonra kim dedi bilmiyorum ama Efes için cidden motivasyon kaynağı bile olabilecek seviyede terbiyesizlik.

İlk maç olduğu için ikili averajı düşünerek bu tarz bir mola alınabilir, koyduk mu molası olarak düşünmemek gerekiyor.

Bir de ekstra not; Euroleague sayı rekoru 107 ile CSKA'ya ait. Milano mola dönüşü üçlük atsa sayı rekorunu kıracaktı, sırf bu sebepten bile alınan molaya saygı duymak gerekir.