EuroLeague | CCC Polkowice 48 - 50 Galatasaray

Kaybetseydik kesinlikle wauters'in son saniyelerdeki 2 büyük hatası yüzünden olacaktı. Şükür ki savunmada geçit vermedik. Tebrik ederim Sarayın sultanlarını.
 
Mücade çok iyiydi takımımız adına.
Özellike Özge yi çok beğendim.
Çok basit hatalar yaptık ve sayı potansiyeli olarak iç oyuncularımızz beklenenin altında idi.
Whalen in gelmesi ve takıma alışması ile daha iyi organize olacağız gibi.
Ama daha önce burda bir çok arkadaşın söylediği gibi şutör ve aynı zamanda içeri penetresi olan bir oyuncuya çok ihtiyacımız var. Yoksa çok sıkıntı çekeriz ilerde.

Her şeye rağmen , deplasnmanda önemli bir galibiyet . Tüm oyunculara ve Ekrem hocaya teşekkürler.
 
Tebrikler kızlarımıza

Bu arada kadro berbat, hayır kadro iyi Ekrem hoca çok kötü, oyuna müdahelesi sıfır diyenler geziyorlar yine sağda solda
 
Mücade çok iyiydi takımımız adına.
Özellike Özge yi çok beğendim.
Çok basit hatalar yaptık ve sayı potansiyeli olarak iç oyuncularımızz beklenenin altında idi.
Whalen in gelmesi ve takıma alışması ile daha iyi organize olacağız gibi.
Ama daha önce burda bir çok arkadaşın söylediği gibi şutör ve aynı zamanda içeri penetresi olan bir oyuncuya çok ihtiyacımız var. Yoksa çok sıkıntı çekeriz ilerde.

Her şeye rağmen , deplasnmanda önemli bir galibiyet . Tüm oyunculara ve Ekrem hocaya teşekkürler.

Lindsay Whalen penetresi çok iyi olan bir oyuncudur, takıma alışıp form tuttuğunda o yönden bir sorunumuz olmaz, şutör eksiğinide yerli oyuncularımız aralarında halledecek mecburen, şaziye, şebnem, özge şut açığını kapatacaklar..
 
Umarım dediğiniz gibi olur.
Ben hale daha istikrarlı bir şutör lazım diye düşünüyorum.
Özellikle Alba nın ne zaman ve nasıl dönceği tam belli değilken.
Birde Hollingsworth un Ekaterinburgda aldığı dakikalara bakınca , keşke bizde olsa idi düşüncesi çok daha ağır basıyor. türk statüsünde oynadığı düşünülürse , pota altı yerine şutör tercihi daha mantıklı olur bence.
 
Takımın maçın sonundaki görüntüsü kabul edilemez. Ekrem hoca da bunun üzerine düşecektir. Ölmüşe can verdik resmen. Özge-Işıl-Whalen ile sahada olmamıza rağmen ileri top taşımakta zorlandık. Son pozisyonda Ann topu aldıktan sonra bir kişi bile topu ondan almaya gitmedi. Ann top sürdü ve top kaybı geldi. Takımın tecrübesiz olduğuna katılmıyorum. Yasemen dahil bir çok oyuncumuzun El tecrübesi rakipte yok.

Nadezdha-FB maçını seyretmedikleri kesin. Ama o maçı bilselerdi daha aklı başında oynarlardı. FB'de 14 sayı öne geçmesine rağmen maçı son topta verdi kaybetti. Bİzde o pozisyona getirdik maçı. Görünen o ki (Whalen'in ilk maçı olmasına rağmen) takımın maçı açmaya başladığında vurup gececek oyuncu ihtiyacı gözüküyor. Şaziye'yi en azından dış şutlar için hazırlamak elzem oldu. Bu maç özelinde ŞAziye'yi çok beğendim. Savunmada yapmadığı yoktu. Bahar'ın oyunda olduğu sıralar pota altı savunmasına da sık sık katkı yaptı. Bahar'ın da artık vücut vücuda oynamak konusunda istencinin artması lazım. 2 adım atıp daha yakından şutlar atabilecekken bile potaya uzak atışları tercih ediyor. Temastan kaçınıyor görüntüsü sergiliyor (özellikle deplasman maçlarında) İç saha maçlarında seyirci faktörü ile gaza gelip verdiği mücadeleyi her yere yayması lazım. Işıl çok kritik 2 üçlük soktu bence bol bol şut çalışmalı çünkü o şutlara bu sene çok ihtiyacımız olacak belli oldu :)) Takımımıza Teknik ekibimize ve idari kadroya tebrikler.

Polkovice beklediğimden çok daha iyi bir takımmış, kadro tamamı ile yenilenmiş onlarda zaman geçtikçe daha iyi takım olacaklar.
 
Böyle maçları iyi savunma yaparak kazanıyoruz zor da olsa. Ancak üst düzey takımlarla karşılaştığımızda defolarımız çok net ortaya çıkar. Kısa oyuncularda hücum olarak büyük zafiyet içerisindeyiz. Rakipler bu yüzden her geçen maç daha sıkı alan savunması ve içeri gömülerek defans yapacaklar bizi yenmek için. Whalen oyun kurucu olarak alındı ama şutu hiç yok neden tercih edildi anlamış değilim. Oysaki bize iyi şut atacak yabancı lazımdı. Üst düzey maçlarda bu açığı hep birlikte göreceğiz.
Eksiklerimiz var ama Alba dışında hepsi de pota altı Alba desen onun da şutu çok zayıf. Ekrem hoca bence bir oyuncu bulmalı mutlaka bu şekilde bir yere kadar.
 
Ekrem memnun maçın sonu ve Ann Wauters ile ilgili açıklama yaptı zaten, Ann çok yorgun olmasına rağmen oyundan alamadım yerine sokacak oyuncu yoktu dedi, dar rotasyonla maç sonlarının kötü geçmesi normal birde Bahar bu sezonki en kötü oyununu oynadı keza Sancho'da çok şut kaçırdı, 1,2 ay daha sabredeceğiz.

Şutör oyuncu konusuna gelirsek son yıllarda dünyanın en iyileri bizdeydi ''agustus,taurasi'' ama başarılı olamadık bu sene farklı oynayacağız demekki bunu uygun görmüşler, ama bana soracak olsan Taurasi şu yapının içinde olsaydı bu takım rahat EL şampiyonu olabilirdi..

Kimler takımda olsun dediysem şansa hepsi geldi, Clarissa Davis'ten tutunda, Chantelle Anderson, Seimone Augustus, Katie Douglas, Tamika Catchings, Sylvia Fowles, Diana Taurasi, Linsay Whalen, geriye birtek Candace Parker kaldı oda geldimi tamam..
 

Üst