EuroLeague Fantasy Challenge 2018-2019

Valla benim için Randolph’un unutulması dışında fena geçmiyordu bu hafta. Ki o da 11 yaptı yine az sürede. Oyun kurucularda Calathes-Micic arasındaki tercihim ruh halimi iyileştirdi. Calathes -4 yapmış sevindim.
Son kozlarım Micic-Beaubois-Simon üçlüsüydü. Onlar da sağolsun 15-16-17 bandında getirdiler. Ah Eric bu haftayı kötü geçmeseydi..

Haftanın birincisi çok yüksek bir puan almıştır büyük ihtimal şansı yanında olanlar için çok fazla çıkış yapılabilecek bir haftaydı ben tam tersi düştüm.Leday-Davies-Clyburn üçlüsü galibiyet primleriyle 114 yapmış inanılmaz.

benhangi hafta tomic'e güvensem, ellerimi açıp tanrı'ya "ey pesic, tomic'i oyuna al "diye yalvarırken buluyorum kendimi. ne zaman çıksam tomic'den, +20 yapıyor. bu sefer de "ey tomic ne olur faul yap, atış kaçır" diye dua ederken buluyorum kendimi.

pesic gibi hocaları sevmiyorum. herhangi bir terslikte, takımı hallaç pamuğuna döndürüyor. rotasyonu mahvediyor. kimin ne dakika aldığı, ne oynadığı belli olmuyor.

oysa mesela blatt gibi hocalar, fark 45 de olsa her oyuncuya dakikasını veriyor.

Her şeyi deniyorum ama sonuç daima kötü.Bu hafta Eric ve Randolph'u aldıktan sonra kalan az kredimle Motum'u aldım 18 pr yaptı ama diğer isimlerde bir kısırlık var,20 pr ve üstüne çıkamıyorlar.

De Colo'yu kaptanlıktan alacağım artık,Sloukas'ta oynamadı 1.7 kredilik bir isim boşu boşuna kadromda,şimdi kızgınım ve onu çıkaracağım bu seferde oynayacak ve 20 pr üstü getirecek.

Yine kötü bir hafta oldu,önümüze bakacağız,umudum gelecek haftadan,yeni şeyler deneyeceğim ..

benhangi hafta tomic'e güvensem, ellerimi açıp tanrı'ya "ey pesic, tomic'i oyuna al "diye yalvarırken buluyorum kendimi. ne zaman çıksam tomic'den, +20 yapıyor. bu sefer de "ey tomic ne olur faul yap, atış kaçır" diye dua ederken buluyorum kendimi.

pesic gibi hocaları sevmiyorum. herhangi bir terslikte, takımı hallaç pamuğuna döndürüyor. rotasyonu mahvediyor. kimin ne dakika aldığı, ne oynadığı belli olmuyor.

oysa mesela blatt gibi hocalar, fark 45 de olsa her oyuncuya dakikasını veriyor.

Bu hafta yine 3 h2h takımımla 3 galibiyet aldım. Bunlardan birini Ledaye borçluyum. İnterbasket h2h liginde rakibimle aramızda puan farkı kalmadı son oyuncuların maçından önce. Bunlardan biri Leday bende , rakibimde Milutinovdu. Kim derdi ki yedek Leday çıkıp hayatının maçını oynayacak ve şov yapacak. Onun sayesinde o maçı aldım.

Diğer bir h2h de rakibim Hakan bey de Brandon Davies vardı. Farklı şekilde öndeydi. Yine bir öngörüyle aldığım Langford 23 PIR yaptı ve de Clyburn vardı ben de . Buna karşılık Hakan Bey deki Shengelia 2 de , Tomic 5 de kaldı. Son maç Tomicin di . Dua ettim eşi doğum yapsa da mutlu haberi alıp maçtan ayrılsa diye. Gerek kalmadı.:)

En son maçımda Mehmet Beyleydi, GSBasket liginde. O maçta da aslında o Fernandez, Wolters, Mickey gibi süprizleri yakalamasına rağmen. Bu sefer de bu takımda ben Daviesi yakalamışım. Şans işte. 3 de 3 oldu bu haftada. Mutluyum.:)

bir hafta daha geride kaldı.

10.haftadan sonra, 1.sıra ile 50. arasında 100 puan fark var. 50.sıradan 1000.sıra arasında da ne tuhaf ki 110 puan var!!

bu, oyuna motivasyonumuzu arttırabilecek bir şey, zira ilk 1000-1500'de takımları olanlar 3-4 hafta doğru tercihlerle her an ilk 50 ye girilebilir. bu hafta anlaşıldı ki, en pahalı oyuncular her zaman en doğru oyuncular değil. tomic, shengelia gibi isimler çoğu kadroyu bu hafta baltaladı. geçen hafta printhezis ve en iyi oyunculardan birisi olduğu bu sene tartışılacak olan ama bir.ok kimsenin kadrosundaki calathes de aynı şey yaşanmıştı.

aslında bu dalgalanmalar oyunu çekilir kılacak. en pahalı oyuncuları almakla en iyi kadro olunmadığı ortaya çıkacak ve bu, puan farklarının kapanmasına da olanak verir.

4 hafta sonra ise bence oyuna yine hareket gelebilir ve shved i kadroya katmak isteyecekler, kredi sorunu yaşayabilir. bu da heyecanlı olacak. zira bazı ucuz oyuncular kadrolara katılacak shved almak için ve bu tercihler de belirleyici olacak.

unutmadan, fenerbahçe'yi pana deplasmanından sonra müthiş bir fikstür bekliyor. sloukas ve ucuzlamış vesely aklınızda bulunsun. gelecek hafta sorunlardan birisi de en azından benim için şu: calathes, iç saha maçında rakip fenerbahçe bile olsa bu formsuzlukla kadroya alınır mı?

Ben LeDay’in bu kadar yapmasına şaşırmadım. Zaten alacaktım da performansı artarak gidecek diye. Rodriguez ve Sloukas yok haberleri gelince Eric yerine 2M Dunston’dan çıkıp kredi yarattım.
Katıldığım liglerde ilk 50 hatta 15 e bile giriyorum ama 1-2 şanssızlıkla ilk 5 i falan kaçırıyorum. Sanıyorum böyle de devam edecek..

Geçen hafta Moerman bu haftada Huertel'i kaptan yaparak risk almıştım ve ikiside maalesef büyük hüsran oldu. Oysa ki Diğer oyuncular neredeyse hep puanlar getiren doğru oyunculardı.

Bu hafta çoğu ana takımıma Brandon Davies'i kaptan yaparak büyük bir hata yaptım. GSBasket H2H liginde de Wilbekini aldım. Wİlbekin eski takımına karşı iyi oynar diye düşündüm. Ama sezon başından beriki formsuzluğunu korudu ve hiçbir varlık gösteremedi.

Belki de en doğrusu kadrolarla hiç oynamamak. Eric bu hafta 19 yapmış mesela. Benim hatam da Gudaitis-Davies arasında kalıp Davies’i tercih etmek oldu.

Geçen hafta Eric'i denedim 7 pr yaptı bu hafta çıkardım 19
Sloukas'ı çıkardım ayrıca,geçen hafta oynamayan adam için 1.7 kredim gitti,bu hafta oynar ve 20 üstü getirirse yazıklar olsun

Şu Wilbekin'e 5 ya da 6 haftadır sabrediyorum ama yeter bakın onu çıkaracağım ve takip edeceğim ben çıkardıktan sonra kaç pr getireceğini

Eski yıllara geri döndüm,sanırım böyle devam edecek koca bir sezon,kötü geçen her haftadan sonra gelecek haftanın çok iyi olacağını düşünüyorsun ama olmuyor

Aslında bu ters düzende bu hafta kötü getirenin haftaya iyi getireceğini biliyor insan ama cesaret edemeyip mantığa en kolay geleni yapıyor.

Şu Gudaitis’in Canaria uzunlarına üstünlük kuracağını adım gibi biliyordum ama Davies de ne kadar bozar ki diye Davies tercih ettim. Gudaitis haftanın mvpsi olma yolunda gidiyor 30 lara..