H2h de lig usulu, her takım birbiriyle oynuyor.
Ben ilk hafta Efesten oyuncu seçmeye çekiniyorum, Ataman nasıl bir strateji izleyecek görmek istiyorum bir süre.
Bayern den Lucic, Buducnost tan da Craft ve/veya E. Jackson dan 4 sene önceki Nizhny de oynayan Rochesti etkisi bekliyorum. Lucic de nir zamanlar Ponitka nın yaptığı etkiyi yapabilir.
3 ana pozisyonda da sıkıntılar var.
Guard olarak alternatif bol, Shved, De Colo, Calathes, Llull, Mike James, Sloukas (sezon sonuna kadar devam edermi bilmiyorum ama şu anda güvenilir bence). hepsi sezon sonunda benzer katkıyı vermiş olacak, sıkıntı doğru zamanda doğru olan kombinasyonu takıma katıp kaptan olarak seçmekte.
Forvet olarak Shengelia en istikrarlı isim olabilir önceki senelerdeki performansına da bakıldığında, PF pozisyonunda en öne öıkan isim o bence. Melli, Gill, Randolph, Printezis, Jankunas, Singleton dşğer alternatifler.
Kısa forvet oalrak Cory Higgins ve Clyburn en istikrarlı kabul edilebilecek isimler.. Düşünün durum o kadar karışık. Her ikisi de ortalama olarak iyi olsalarda - maçları da oldu geçmişte. Üstelib bu sene Cory Higgins 1-2 numaradan daha az süre alabilir Hackett ın da gelişiyle. Kuzminskas ve Simon dikkat çekiyor ama James/Nedovic li Milano nasıl oynar, Larkin/Micic varken Simon ne kadar nereden süre alır soruları beni düşündürüyor. Lucic, Crocker ve Coty Clarke belki alternatif olabilir. Ben Lucic ve Crocker ı düşünüyorum.
Pivot pozisyonunda da Vesely, Ayon, Dunston herkesin aklına gelen isimler. PF/C oynayabilen Melli, Singleton gibi alternatifler de düşünülebilir. Davies ve Porier geçen sene iyi işler yaptılar. Mulitinov da zaman zaman iyi maçlar çıkardı. Tarik Black ve Lauvernge de fiyatları sebebiyle tercih edilebilir.
Kesinlikle uzak duracaklarım arasında Tomic var, ilk 1-2 hafta komple Efes oyuncuları var (Belki Dunston haric..), Langford var..
Bu hafta, Sergio Rodriguez in Barcelona karşısında iyi oynayacağını düiünüyorum, aynı şekilde DeShaun Thomas riskini de alacağım eski takımına karşı oynayacağı için.
De Colo konusunda kararsızım. İlk geldiği sene çok uygun açılmıştı fiyatı ama sakattı sezon başında o yüzden alamamıştım, sonraki senelerde pahalı geldi, ucuzlayınca alırım dedim hiç ucuzlamadı..
Aaron Craft ve Lucic ile diğer pozisyonlara kredi açmak istiyorum. Hala kadroları tam oalrak netleştiremedim. Bu yazdıklarım doğrultusunda bu akşam tamamlamak istiyorum