EuroLeague Fantasy Challenge 2019-2020

Ponitkayı da almayalım dedik 22 PIR yaptı. Fredette iyiki almışım ilk defa iyi oynadı. Calathes de gayet iyiydi. Micic 4 takımıma aldım çok kötü oynadı bugun sadece 11 PIR. Monroe ilk yarı 14 PIR. Gayet iyi. Deshaun Thomas ta beklediğim kadar iyi bitirmedi iyi oldu. 15.4 PIR.

Bu arada Bein Sports Haber'de Carlos Arroyo var :)

Son düzenleme:
Bayern’in evinde Khimki gibi takıma hezimete uğrayacağı tuttu.. Buna rağmen Monroe 20 bandında, sezon başından beri harikalar yaratan Peters bütün maç kenarda oturdu, Efes’in süper oynadığı maçta 0 getirdi.. Yani ne yazsam daha bilmiyorum ki...

Bayern’in evinde Khimki gibi takıma hezimete uğrayacağı tuttu.. Buna rağmen Monroe 20 bandında, sezon başından beri harikalar yaratan Peters bütün maç kenarda oturdu, Efes’in süper oynadığı maçta 0 getirdi.. Yani ne yazsam daha bilmiyorum ki...

Muhammed, ne desem bilemedim. Güler misin, ağlar mısın? Singleton sezon başından beri formsuz. Hoca bu maçta ona çok süre vereceği tuttu. Kuban'dan eski takım arkadaşı Randolph karşısında o da aslan kesildi. Ben de de Peters vardı yazık oldu ama en azından Efes farklı galip geldi tek tesellimiz o.

Bazı şeyler de olacağına varıyor. Mesela seken bütün ribauntlar, havuza düşen bütün toplar Simon’un eline düştü son periyot. Allah yürü ya kulum diyince 30 bekledim, az bile getirdi bence.
Seyretmedim 2. yarıyı, malum 1 saat ileride burası ve sabah 7:30 da işe başlıyorum.
Simon 9 tane ribaund almış, kariyer rekoru olabilir mi diye baktım ama rekor 12 ribaundmuş.
REal in 2 sayılık isabeti 7 tane, sadece Dunston ın 8 isabeti var.
Monroe, Kuric ve Ponitka bekleneni verdi gibi ama Micic ve Campazzo nun toplamda 15 getirmesi birçok takımımı baltaladı.

Yazdığım gibi ikinci yarı iyi oynamaya başlayınca ribauntlar da hep eline düştü ve +1 +1 olarak hanesine yazıldı Simon’un 😄 H2 de rakibim sizmişsiniz. Bütün umutlarım bugüne oynayacak oyuncularıma kaldı. Aslında Peters skandalı dışında fena da gitmiyorum.

45 sayı ile önde görünüyorum ama bende, kalan 2 oyuncudan (Lightly ve Giffey ortak olduğu için saymıyorum onları) hiçbirisi için kesin 10 puan getirir diyemezken sende Mulitinov + kaptan De Colo var.
Bolomboy + Grigonis + 45 bende var, Mulitinov + De Colo + De Colo + Diot sende. Mulitinov ve De Colo (geçen haftayı çizgidışı kabul etsek bile) kendi ortalamaları ile oynarsa geçiyorsun.
Şimdiden tebrikler :)

Fener yenilsin De Colo atsın istiyordum. Ama De Colo da batırdı daha ilk yarıdan sadece 3 PIR'da. En azından Fener yenilir umarım.

Açıkça yazayım , De Colo’dan bile umutlu değildim pek. Şaşırmadım da getirdiği puana. Bazı şeyleri bile bile lades yapıyorum. Ama ne yapayım De Colo’dan çıkıp yap boz yapsan kadroyu dengelemek zorlaşıyor. Bu hafta süper yaptım diyelim, e haftaya eldeki oyuncuları çıkarıp De Colo’yu almak çok zorlaşıyor. Ki bu sadece De Colo özelinde anlattığım bi mevzu. Buna bi çözüm getirmem lazım..

Bu sene bambaşka bir formül kullandıkları belli oldu. Böylelikle 5 haftaya yaydığım taktik de yerle bir oldu.
O da şudur ki: oyuncu değeri düşsün de alayım diye bir durum artık yok. Mevcut oyuncularımın değeri oraya gelsin de aynı değerdeki daha garanti biriyle değiştireyim olabilir ancak bu sistemde...

Örneğin:
Shved 21-14-14-23 yaptı ve oyuncu değeri hem bu hafta , hem genelde yükseldi! 2.22 şu an değeri!
Sloukas 2-5-8-11 yaptı ve bu hafta değeri sadece 0.06 düştü 1.21 değeri ..

Bu sene bambaşka bir formül kullandıkları belli oldu. Böylelikle 5 haftaya yaydığım taktik de yerle bir oldu.
O da şudur ki: oyuncu değeri düşsün de alayım diye bir durum artık yok. Mevcut oyuncularımın değeri oraya gelsin de aynı değerdeki daha garanti biriyle değiştireyim olabilir ancak bu sistemde...

Örneğin:
Shved 21-14-14-23 yaptı ve oyuncu değeri hem bu hafta , hem genelde yükseldi! 2.22 şu an değeri!
Sloukas 2-5-8-11 yaptı ve bu hafta değeri sadece 0.06 düştü 1.21 değeri ..
Bende dikkat ettim bu sene oyuncu değerleri çok düşmüyor. Sloukas in oyuncu değeri bayağı düşmesi gerekirken çok az düştü. Oyuncu değerlerinin yükselmesi nasıl oluyor onu merak ediyorum..

Mehmet Yılmazı bu hafta için tebrik ederim. Toko isimli takımında Shengelia'yı kaptan yapmış. O takımı gerçekten de çok ilginç. 2 tane ucuz oyuncu almış yanına,Trushkin ve Mattiseck.Yanlarına James, De Colo, Shengelia,Monroe ve Casspi'yi eklemiş. şu 5 oyuncudan gayet iyi puanlar alabilirdi. Sadece De Colo hayal kırıklığı oldu. Hepimiz için.

GSBasket H2H ligi 4. hafta panoraması:

Takımlar:

Haftanın kazananı: Magnifique +94 (Mehmet Yılmaz)
Haftanın takımı: Magnifique 173.7 Mehmet Yılmaz)
Haftanın en çekişmeli maçı: Dirk Petrovic (Zeynep Emir)- Team Naumoski (Ümit Berk) 135.2-132.5
Haftanın maçı: Dirk Petrovic (Zeynep Emir)- Team Naumoski (Ümit Berk) 267.7

Lig lideri: MSB 4/4 olan tek takım (Mehmet B)

Oyuncular:
Haftanın oyuncusu: Shengelia (30.8 verimlilik)
Haftanın hayal kırıklığı (f/p): De Colo (8 verimlilik)

Eurolegue haftanın takımı: Anadolu Efes

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Haftaya cumartesiden itibaren GSBasket genel ligi panoraması da yapacağım

Mehmet Yılmazı bu hafta için tebrik ederim. Toko isimli takımında Shengelia'yı kaptan yapmış. O takımı gerçekten de çok ilginç. 2 tane ucuz oyuncu almış yanına,Trushkin ve Mattiseck.Yanlarına James, De Colo, Shengelia,Monroe ve Casspi'yi eklemiş. şu 5 oyuncudan gayet iyi puanlar alabilirdi. Sadece De Colo hayal kırıklığı oldu. Hepimiz için.
Evet o takımım enteresan gerçekten Trushkin bu hafta 20 dakika süre aldı ama yine beklediğim katkıyı veremedi 7-8 civarı gelse bunlardan bana yetecek Mattisseck de çok kötüydü bu hafta kaptanım Shengelia iyi oynadı neyse ki yoksa cidden kötü bir hafta olacaktı benim için.Haftaya için yine kararsızım yine böyle 2 ucuz oyuncu bırakıp 5-6 kaliteli isimle devam mı etsem yoksa takımı daha dengeli hale mi getirsem diye düşünüyorum şu an ve son ana kadar bunu düşünücem galiba bu hafta

Gudaitis 1,76. gelecek hafta 2,00 olacak. Sonraki iki hafta da Milano içeride. Onun için mümkün mertebe Gudaitis almaya çalışıyorum. Yoksa tren kaçabilir ve denkleştirip bir daha alınamayabilir. 3 haftaya 2,40'ı rahat görecektir.

Bu haftaya kadar hiçbir takımımda 1 adet bile shved yoktu. Shved için bu hafta içgüdü mü, deneyim mi bilmiyorum, sanki almayanlar çok şey kaçıracakmış gibi hissediyorum ve kendisini almaya mecburmuşum gibi geliyor. Çoğu takımımda da kaptan olacak herhalde. Bu hafta için en ideal kaptan adayları Mirotic, Mike James ve Shved.

Micic ve Nando de Colo'dan da uzaklaşma haftası diye düşünüyorum ayrıca. Nando De Colo, kredisi nedeniyle tam satılacak ve yeni kadro yapılanmasına giden yolda kredi sağlayacak oyuncu Micic ise Kızılyıldız maçından sonra zor bir fikstüre giriyor ve 2,21 onun satışı için uygun kredi. Yerine pek ala Shved veya Mike James alınabilir.

Şöyle bir genel kadrolara bakınca herkesin, ben de dahil: Güzel fikstürlerinden ve kredisi uygun ve yükselecek oyuncularından ötürü Alba Berlin'den, Maccabi'den, Bayern Münih'den, Anadolo Efes'ten özellike çok fazla oyuncu var. Bu haftadan sonra ise hem bu oyuncular gelebilecek en yüksek kredilerine ulaşmış olacak, hem de çok zor bir fikstürleri olacak. Bu hafta bu oyuncuların hepsini kadroda tutmak demek, gelecek hafta bu oyuncuların 5'ini birden aynı anda çıkmanın da zorluğunu bize yaşatabilir.

Onun için doğru kadro yapılanması yaratmak için bu haftanın çift maç haftası olduğunu da düşünürsek, bu oyuncuların birkaçını bu haftadan çıkıp gelecek haftalarda yükselişe geçecek oyuncuların birkaçını bu haftadan almak da bence mantıklı. Bu yüzden Nnoko, Dedovic gibi oyuncuları bazı bazı elden çıkarmaya da başladım ben. Özellikle kadrolarımı yaparken, hafta içi 3 oyuncu çıkarabileceğimi düşünerek bu hafta transfer yaptım. Bence bu da düşünülmesi gereken bir ayrıntı.

Gudaitis 1,76. gelecek hafta 2,00 olacak. Sonraki iki hafta da Milano içeride. Onun için mümkün mertebe Gudaitis almaya çalışıyorum. Yoksa tren kaçabilir ve denkleştirip bir daha alınamayabilir. 3 haftaya 2,40'ı rahat görecektir.

Bu haftaya kadar hiçbir takımımda 1 adet bile shved yoktu. Shved için bu hafta içgüdü mü, deneyim mi bilmiyorum, sanki almayanlar çok şey kaçıracakmış gibi hissediyorum ve kendisini almaya mecburmuşum gibi geliyor. Çoğu takımımda da kaptan olacak herhalde. Bu hafta için en ideal kaptan adayları Mirotic, Mike James ve Shved.

Micic ve Nando de Colo'dan da uzaklaşma haftası diye düşünüyorum ayrıca. Nando De Colo, kredisi nedeniyle tam satılacak ve yeni kadro yapılanmasına giden yolda kredi sağlayacak oyuncu Micic ise Kızılyıldız maçından sonra zor bir fikstüre giriyor ve 2,21 onun satışı için uygun kredi. Yerine pek ala Shved veya Mike James alınabilir.

Şöyle bir genel kadrolara bakınca herkesin, ben de dahil: Güzel fikstürlerinden ve kredisi uygun ve yükselecek oyuncularından ötürü Alba Berlin'den, Maccabi'den, Bayern Münih'den, Anadolo Efes'ten özellike çok fazla oyuncu var. Bu haftadan sonra ise hem bu oyuncular gelebilecek en yüksek kredilerine ulaşmış olacak, hem de çok zor bir fikstürleri olacak. Bu hafta bu oyuncuların hepsini kadroda tutmak demek, gelecek hafta bu oyuncuların 5'ini birden aynı anda çıkmanın da zorluğunu bize yaşatabilir.

Onun için doğru kadro yapılanması yaratmak için bu haftanın çift maç haftası olduğunu da düşünürsek, bu oyuncuların birkaçını bu haftadan çıkıp gelecek haftalarda yükselişe geçecek oyuncuların birkaçını bu haftadan almak da bence mantıklı. Bu yüzden Nnoko, Dedovic gibi oyuncuları bazı bazı elden çıkarmaya da başladım ben. Özellikle kadrolarımı yaparken, hafta içi 3 oyuncu çıkarabileceğimi düşünerek bu hafta transfer yaptım. Bence bu da düşünülmesi gereken bir ayrıntı.

Aşağı yukarı benzer düşüncelere sahiptim ama sinsi gibi kendime saklıyordum:) Açık ara lider olunca arkada kalanlar da sebeplensin demişssiniz.
Alakasız ek: Clyburn sezonu kapattı..