Euroleague Final Four 2010

Kim şampiyon olur?


  • Kullanılan toplam oy
    37
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Diğer konuyu bir süre önce kilitlemiştim. Final Four yaklaşırken de (aslında daha var ama) yeni konuyu açmak istedim. 7 Mayıs tarihinde başlayacak Euroleague dörtlü finalini bu konu üzerinden konuşabiliriz artık.

Dörtlü finale kalan takımlar bildiğiniz gibi CSKA Moscow, Regal Barcelona, Olympiacos ve Partizan.

Eşleşmeler ise;

Regal Barcelona-CSKA Moscow
Olympiacos-Partizan

Şüphesiz bu senenin en büyük favorisi Regal Barcelona ama dörtlü finalin 2 maç üzerinden oynanması sebebiyle diğer takımlar da tüm güçleriyle mücadele edeceklerdir.

Öncelikle ben Partizan'ın başarılı olmasını istiyorum ama güçleri yetmeyecektir sanırım. Barcelona-Olympiacos finali görmemiz büyük olasılık. Gönlüm ise Olympicos'tan yana :)
 
Yazmayı unutmuşum. Maçlar Paris'te oynanacak.

Üçüncülük ve final maçları da 9 Mayıs'ta.
 
cska barça maçı kolay olmayacaktır.cska nın da kısa rotasyonu en az barça kadar iyi.olimpiyakos barça finali olasılığı daha ağır basıyor.finalde ise genel kanının aksine olimpiyakos un kupayı kazanacağını düşünüyorum.cska ve olimpiyakos u da yenerek kupayı kazanırsa eğer barça tüm şampiyonluk adaylarını(pana,siena,partizan,madrid) yenerek kazanmış olacak.
 
Barcelona 64-54 yenerek finale çıktı. Çok sert maç oldu. Savunmalar çok ön plandaydı. Her iki takım da 3'lüğe yöneldi.Ancak 3'lük yüzdeleri de berbattı.
 
İlk finalist Barça: 64-54




Paris'de yapılan Euroleague Final Four'un ilk gününde Regal Barcelona ile CSKA Moskova karşı karşıya geldi. İki takımın da çok sayıda şut kaçırdığı karşılaşmada Barcelona, rakibini 64-54 yenerek finale yükselen ilk ekip oldu. Maçın 2.yarısındaki savunma Katalan ekibine galibiyeti getirdi.

Karşılıklı sayılarla başlayan mücadelede Siskauskas ve Viktor Khryapa ile skor bulan CSKA Moskova, 3.dakikaya girerken skoru 7-2 yaptı. 5.dakikaya da CSKA Moskova Trajan Langdon 'ın basketiyle 9-2 önde girdi. Pete Mickeal ve Sasha Kaun 'un karşılıklı sayıları ile 6.dakikada skor 11-4 oldu. Pete Mickeal ile serbest atışlardan üstüste 4 sayı bulan Regal Barcelona, 8.dakikada Ricky Rubio 'nun serbest atışları ile farkı 1'e indirdi (11-10) Son dakikada Fran Vazquez 'in smacıyla Barcelona ilk periyotu 12-11 önde tamamladı.

2.PERİYOT

2.çeyreğe Jaka Lakovic 'in üçlüğü ile giriş yapan Barcelona, Trajan Langdon ve J.R.Holden 'ın sayılarına engel olamayınca 12.dakikada skor eşitlendi (15-15) 13.dakika 17-17'lik skorla geçildi. Siskauskas ve Roger Grimau 'nun karşılıklı sayıları ile 15.dakikada eşitlik bozulmadı (19-19) Boniface Ndong, Juan Carlos Navarro ikilisinin sayıları ile 8-0 seri yakalayan Barcelona, 18.dakikada farkı 8 sayıya çıkardı (27-19) Kaun 'un basketine Ndong ile yanıt veren Barcelona devre sonunda soyunma odasına 29-21'lik üstünlükle döndü.

3.PERİYOT

2.yarı CSKA cephesinde Ramunas Siskauskas ve J.R.Holden, Barcelona'da ise Erazem Lorbek ve Franz Vazquez 'in karşılıklı sayıları ile başladı. İlk 2 dakikayı 33-26 ile geçen Barcelona, Trajan Langdon 'ın üçlüğüne Juan Carlos Navarro 'nun üçlüğü ile karşılık verdi (36-29) Siskauskas ve Langdon 'ın sayıları ile maça ortak olmaya çalışan CSKA Moskova, Ricky Rubio ve Juan Carlos Navarro 'nun sayılarına engel olamadı. 25.dakikada skor 41-33 oldu. Siskauskas ve Rubio 'nun karşılıklı sayıları ile skor 43-36 oldu. J.R.Holden ve Trajan Langdon 'dan gelen sayılarla son dakiikada CSKA farkı 4 sayıya indirdi (45-41) Boniface Ndong 'un basketi ile Katalan ekibi 3.periyotu 47-41'lik üstünlükle kapadı.

4.PERİYOT

4.çeyreğin başında Barcelona, Terence Morris 'in basketiyle skoru 49-41 yaptı. Üstüste hücumlardan boş dönen Barcelona, Siskauskas 'ın basket faulü ve Anton Ponkrashov 'un sayılarına engel olamayınca fark 3'e düştü (49-46) Erazem Lorbek 'in pota altından bulduğu baskete Viktor Khryapa da pota altı sayı sayısı ile karşılık verdi (51-48) Juan Carlos Navarro 'nun basketiyle son 4 dakikaya Barcelona 53-48 önde girdi. Siskauskas farkı 3 sayıya (53-50) indirirken Fran Vazquez 'in üstüste pota altı sayıları Barcelona'ya 3 dakika kala 56-50'lik üstünlüğü getirdi. Kaun 'un 1/2 serbest atışı sonrasında Erazem Lorbek kritik bir üçlüğü sayıya çevirip farkı 8'e taşıdı (59-51) Son dakikaya girerken Ricky Rubio 'nun üçlüğüyle fark 11 sayıya çıktı (62-51) ve Barcelona rahatladı. Siskauskas 'ın üçlüğü sonrasında Fran Vazquez ile basketi bulan Regal Barcelona, maçı 64-54 kazanıp finale çıkan ilk takım oldu.
 
Çok yazık oldu Partizan'a. Müthiş maç oynadılar ama uzatmada Bourossis'in üç tane arka arkaya hücum ribaundu aldığı kısım çözüldükleri yerdi. Bir çok kırılma noktası oldu ama son pozisyonda bile ikinci uzatmaya taşıyabilirlerdi, zira son pozisyonda bomboş üçlüğü atamadılar.

Böylece Barça şampiyon oldu diyebiliriz.
 
Patizan`a çok üzüldüm.Finale çıkabilirlerdi belki tarih yazabilirlerdi ama olmadı.Gerçi onlar buraya kadar gelmekle tarih yazdı.
Bana göre Euroleague 2010 sezonu şampiyonu:

Partizan..!
 
Adamların onurlarını kırdılar bu seviyedeki bir maçta bu kadarda blok olmazki kardeşim...Bu arada süpriz olmayacağı en başından belliydi zaten...Futbolda,basketbolda birinci belli ikinci kim merak konusu bu...İnter faciasını gözardı etmek gerek tabi ara sıra olur öyle kazalar...:)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst