EuroLeague | Novi Zagreb 48 - 79 Galatasaray

Bu takımın bu sene şampiyon olacağına çok inancım var yerliler kendine gelmiş ve özgüvenliler geçen yıl eleştirdim çünkü inanılmaz bir özgüven kayıpları vardı.

Yabancılar ise skorerden ziyade sert savunma yapan ve uzun olması çok önemliydi onuda bu sene yapmışlar.
 
Ekrem Memnun hocanın elinden öpüyorum hızla iyi takım olma yolunda ilerliyoruz. İyi çalışkan bir koç ile uzun zamandır çalışmıyorduk gerçekten özlemişiz böyle takım oyunu oynamayı. Böyle devam Ekrem Hocam.
 
Ekrem hoca yerli oyuncularımızı gerçekten kendine getirdi. Işıl kaptan ve diğer yerli oyuncularımız, gün geçtikçe dahada iyi olacaklar. O sezon bu sezon olsun İnşAllah. Teşekkürler kızlar.
 
Novi Zagreb 48-79 Galatasaray maç sonucu..

Latoya Williams ve Courtney Vandersloot gibi Amerikalı ve Sandra Mandir, Sena Pavetic, Ana Cacic gibi Hırvat milli oyunculara sahip bir takımı bu kadar rahat geçebileceğimizi pek düşünmüyordum ama 4. periyot hariç kolay geçti..

Galatasaraya gelirsek Ekrem hoca ile birlikte ilk defa set hücumlarını akılcı bir oyun tarzını gördük, sakat oyunculara rağmen gerçekten sisteme bağlı kalarak oynuyorlar, ilk yarının sonuna doğru sakatkanan Işıl 2.yarı hiç oyuna girmedi, Ayşe Cora, Yasemen Saylar ve Özge Yavaş gibi genç oyuncular 2. devreyi gayet güzel idare ettiler, bu arada bir parantez Özgeye, Birsel'den sonraki milli takımın oyun kurucusu olacak ve onun eksikliğini giderecek bir oyuncu, Özge bu seviyede giderse 1 numaraya yabancı transferi ihtiyaç olmaktan çıkar, hem oyun görüşü hemde şutu çok iyi..

Ann Wauters gerçekten mükemmel bir oyuncu, basketbolun bütün inceliklerini sergiledi, Sancho Lyttle alışma sürecinde olmasına rağmen büyük artı, Sylvia Fowles tam iyileşmemesine rağmen pota altını kararttı, Şebnem Kimyacıoğlu ise 16s ile maçın en skoreri oldu, bugünün en kötü yanı sakatlanan Işıl ve 23/12'lik serbest atış yüzdesi..
 
Maçı izleyemedim ama Ruhsan bey güzel özetlemiş. Zagreb çok iyi bir takım olmasa da birkaç oyuncusu saygı duyulacak isimler. Ne kadar kolay olsa bile deplasmanda 30 sayı fark üstelik takımın eksiklerine rağmen çok ciddi bir sinyaldir.

Işıl hakkında bir haber çıktımı? Tam olarak nasıl oldu bilen birisi cevaplayabilirmi?

Saygılar.
 
maşallah maçı izleyemedim ama sonuç ve yorumlar gayet olumlu bide nevriye whalen ve albayı da düşünürsek F8 e rahat kalmalıyız tabi asıl hedef 7 senedir bir türlü! şampiyon olan karşıyakanın ifadesini almak
 
Lig tv bu maçları bile tekeline aldı. Tamam Galatasaray gözbebeğimiz ama ben bu şeref yoksunlarına para kazandırmak istemiyorum. Zaten erkek basketbolu izleyebilmek için yeterince zorlanıyoruz şimdi de Avrupa maçlarına musallat oldular.

Bunca eksiğe rağmen bu skor muhteşem. Özge ve Şebnem'in istatistiklerini görünce çok sevindim. Ayrıca mevcut uzun rotasyonumuzu durdurabilecek bir takım çıkacağını düşünmüyorum, nazar değmesin. Başta Ekrem hoca, tüm takıma tebrikler.
 
Işılın inşallah önemi bir sıkıntısı yoktur. Tam da toparlanmaya başlamışken çok yazık olur.
Senelerdir Avrupa liginde oynuyoruz ama rakip zayıf olsa bile hiç böyle fark attığımızı hatırlamıyorum. Cem Akdağ'ın ilk senesinden sonra takımı ilk defa bu kadar iyi görüyorum. Sakatlık gibi şanssızlıklar olmazsa Avrupa dahil bütün kulvarlarda favoriyiz bence.

Maçlar GSTV' den yayınlanacaktı neden karar değiştirildi?
 
Mert abi olay şöyle GS TV herhangi bir para ödemiyor çünkü kulüp kanalı olduğu için yayın hakkı var ama LİG TV son anda yayın hakkını aldı parayla bu yüzden oradan yayınlandı ..
 
Takımı beğendim ben açıkçası. Sahada ne yaptığını bilen bir organizasyon ve organizasyonun parçaları vardı.

Işıl'ın sayı / ast olarak verdiği katkı bizim için çok iyi olacak. Whalen gibi bir oyuncu yanına geldiğinde bu katkının oyun içindeki sürekliliği çok işimize yarar.

Şebnem takımın şutörü olacak belli ki, bileği çok yumuşak. Şaziye'yle birlikte takımın net şutörlük rolünü üstlenecekler gibi. İkisinden gelecek toplam katkı her zaman yüksek olur umarım, bu potansiyel var.

4 numaradan Bahar'ı genelde pivotlara pas vermesi için tepeye çıkararak kullandık. Nevriye ve Bahar ikilisi bileği düzgün oyuncular. Bu şekilde yay gerisine çıktıklarında ekstra sayılar bulabiliriz. Ancak Bahar'ın mental olarak biraz daha kendine gelmesi lazım. Orta mesafeden kaçırdığı birkaç şut var ki normalde gözü kapalı sokar onları, Işıl gibi mental olarak da gelişirse çok güzel olur.

Pivotlarımızdan birisi Avrupa'nın, diğeri dünyanın en iyilerinden. Pota altında durdurulması zor bir takım kimliği sergilesek de bu etkinliğimizi kırmak isteyen takımlara karşı pivotların dışarı çıkardıkları toplar çok önemli olacak bizim için. Akıcı paslaşmalar üzerine pivotların yay gerisini daha bilinçli olarak görmelerini sağlayabilirsek EL şampiyonluğu gerçekten hayal olmaz.

Güzel günler bizi bekliyor, umarım takım Ekrem Hoca önderliğinde her bu şekilde devam eder. Potansiyel / oynanan oyun yüzdesi gerçekten çok yüksek şu an için. Bu şekilde devam edersek gelecek güzel günler, yanacak meşaleler.

Tebrik ediyorum takımımızı.
 

Üst