FIBA Basketbol Dünya Kupası 2023

Dün çeyrek finallerde favorilerin vites arttırdığını gördük. Açıkçası grubu lider bitiren İtalya'nın ne Litvanya'nın kendisinin de işine yaramayan ABD galibiyeti sonrası ABD ile eşleşmek zorunda kalması büyük şanssızlık. ABD yenilecekse iyi uzunları olan yüzdeli şut atan bir takıma yenilir ama İtalya o konuda cılız kalıyor. Almanya beklendiği gibi Letonya'yı yenerse ABD maçını çok merak ediyorum. Komple bir kadro ultra süper yıldızı olmadan. Kanada-Slovenya maçı çeyrek finalin en çekişmeli maçı olmaya aday. Kanada favori ama maçın önemli anlarında Shai-Doncic düllosundan ne çıkar diye de merak ediyorum. Eğer Kanada maçı kazanırsa olimpiyatlara Dünya Kupasından direkt kota alacak avrupa takımları da şekillenmiş olacak. Sırbistan ve o sırada bitmiş olacak Almanya vs Letonya galibi olimpiyat kotası alacak. Bu açıdan da önemli karşılaşmalar izleyeceğiz.


11:45 Almanya-Letonya
S_Sport_logo.jpg

15:30 Kanada-Slovenya
ntv.jpg
 
Şu adamı başımıza basketçi yaptılar bir de. Sırf Obradovic aldı getirdi diye iki de romantizm yaparak Guduric'i kalburüstü sporcu diye sundular. Avel herif sıvadı.
 
Dejan Bodiroga sonrası liderliğe en çok yaklaşan isim Aleksa Avramovic. Ondan önce de Milos Teodosic'ti. Vaziyeti buradan düşünebiliriz Sırbistan adına.

Kadın voleybol, kadın basketbol ve erkek voleybolda kazanılan çetelesi tutulabilmesi güç şampiyonluklar görece genç jenerasyonları Yunan basketbolcu kıvamına getirerek erken yaşlandırdı Sırbistan'da. Fakat erkek basketbolda kazın ayağı öyle değil, Bodiroga kenardan sahaya dahil olmadığı sürece Jokic'le Micic'i bir daha görelim denir. Böyle gider bu hikaye.
 
Şu Almanlar'dan kağıt üzerinde daha mı kötü isimlere sahibiz anlamıyorum. Adamlar gidiyor şampiyon oluyor. Hem de net favorileri yene yene...
 
Şu Almanlar'dan kağıt üzerinde daha mı kötü isimlere sahibiz anlamıyorum. Adamlar gidiyor şampiyon oluyor. Hem de net favorileri yene yene...

Almanların kadrosu bence gayet iyi. 4 tane NBA oyuncuları var. Franz ve Moritz Wagner, Dennis Schröder ve Daniel Theis Ayrıca bir sürü euroleague oyuncusu var, Voigtmann, Thiemann, Obst, Bonga, Lo, Giffey tamam belki hepsi yıldız oyuncu değil bunların ama görev adamları ve çok ta iyi bir koçları var Gordie Herbert. Takımı ayakta tutan da o. Bizim onlar gibi olmamız için kırk fırın ekmek yememiz lazım. Daha bizim guardımız Kenan, Berk ve Şehmus. Larkin ve Wilbekin olayını çözemedik. Takıma aidiyet duyguları yok. Lorenzo Brown geçen İspanya'yı şampiyon yaparken harika performans gösterdi. Cedi mesela ABD maçında kaçırdığı serbest atışlar var, kendini çok ön plana çıkarma durumu var. Bizim oyuncularımız önce kendi rollerini bilmeliler. En iyi oyuncumuz Alperen. Onun da durduğu yerler oluyor. Bir Franz Wagner ve Dennis Schröder'imiz yok mesela.
 
''Daha mı kötü isimlere sahibiz ? '' dedim , Almanlar kötü demedim :D Ama Almanlar da şu isimlere göre çok büyük bir başarı gösterdi, bu da bir gerçek. NBA'de çok iyi performans gösteren oyuncuların ve yıllardır NBA'de ter döken isimlerin var(Alperen, Ömer, Furkan veya Cedi...). Dönüyorum Eurolig'e; Sertaç, Larkin vs. MVP'ler var. Onuralp gibi parlayan ve Eurocup'a damga vurmuş oyuncun var.
Kağıt üzerinde daha kötü olduğumuza pek inanmıyorum ben şu kadrodan. Bu isimleri harmanlayabilmek ve coaching denen mevzuda bitiyor iş. Ha o konuda da son 4 yıl Eurolig'e diz çöktürmüş müthiş bir antrenörün var. Ama ''Ne yazık...'' diyerek izledim bugün final maçını. Biz bugün es kaza finalde olsak zaten 20'ye yatmıştık sanırım Sırplara karşı. Ama adamlar çift hanelere falan çıktı bir ara.
Yani sözün özü; bugün final oynayan ve kazanan ülkeye bakıyorum, senden çok daha iyi bir kadrosu yok. İnsan ister istemez düşünüyor bunu.
 
98-02 Yugoslavya kazandık dan sonra Sırbistan 2014 de ispanya karşısında ki final hezimeti sonra 2.defa gene şampiyonluğa son maçta veda etti.
Almanya da sahada keşke Dirk Nowitzki de olsaydı aradı gözlerim :D
 

Üst