Final 4. Maç | Galatasaray CC 74 - 85 Fenerbahçe Ülker

Takıma söyleyek tek bir sözüm yok tebrik etmekten başka . Hepsine helal olsun. Burda gelip ahkam kesenlere , Shumpert'sız yüzde 1 şansımız olduğunu göremeyenlere , salona girebilen şanslı insanlardan olup takım için bi ıslık bi yuhlamaya bile katılmayanlara ve en önemlisi de takımı maç sonu alkışlamak yerine trafikte nasıl yırtarım diye düşünenlere yazıklar olsun. Gerçi güzel oldu yine Oyak maçı gibi , ANtalya açı gibi oldu. Biz bize kaldık. Alkışlamayı bile bu takımımıza çok görenler bu takımı , bu özveriyi haketmiyorlar . Umarım yaptıklarından pişmandırlar. Bi daha gelmeyin abi istemez. Kişisel algılamaya gerek yok eğer sen de o takımı alkışlamayı , 5 dakika beklemeyi bu takıma çok gördüysen gerçekten gelme en azından sayımızı , kendimizi biliriz.
 
Dedemin rahatsızlanması sonucu biletim olduğu halde gidemedim maça, tv'den izlemekte epey koydu bana. Sırf takımı ayakta alkışlamak için bile gitmeyi çok istiyordum, gerçekten yüreklerinize sağlık. İşin teknik-taktik boyutunu zaten yazan yazıyor, diyeceğim tek şey var; Hepinizin yüreklerine sağlık!

5. maç bizim için zor olsa da imkansız da değil. Orada kaybetseniz dahi canınız sağolsun ancak bir galibiyet alırsak işin rengi değişebilir. Bu zamana kadar yüzümüzü çok güldürdünüz, bir kez daha neden olmasın?
 
Dedemin rahatsızlanması sonucu biletim olduğu halde gidemedim maça, tv'den izlemekte epey koydu bana. Sırf takımı ayakta alkışlamak için bile gitmeyi çok istiyordum, gerçekten yüreklerinize sağlık. İşin teknik-taktik boyutunu zaten yazan yazıyor, diyeceğim tek şey var; Hepinizin yüreklerine sağlık!

5. maç bizim için zor olsa da imkansızda değil. Orada kaybetseniz daha canınız sağolsun ancak bir galibiyet alırsak işin rengi değişebilir. Bu zamana kadar yüzümüzü çok güldürdünüz, bir kez daha neden olmasın?


Artık şampiyonluk büyük oranda onlardan yana..Ama pes etmek yok..Bu takım kısıtlı yeteneği olduğu halde,hırsıyla,pes etmemesiyle geldi buralara kadar..Üstelik ilk maç hiç ayak uyduramamıştık ama 2.maçta bize yakışmayacak hatalar yapmasak,kendi tecrübesizliğimizin altında ezilmesek o maçı da alırdık..Artık işimiz çok daha zor ama henüz biten bir şey yok..
 
5. maça sakin, stressiz çıkmamız avantaj. Sürpriz yapabiliriz aslında. Hayırlısı olsun
 
İnsanlar önce "Ben bu takıma gereken desteği verdim mi?" demeli, daha sonra inanılmazı başaran bu takıma hak ettiği saygıyı ve vefayı göstermeli, daha sonra eleştiri yapmak isteyen yine yapar.

Ama bu takımın eleştirilecek hiç bir yanı yok benim gözümde, bu maçın eleştirilecek yanları olabilir ama bu takımın yok. Aksini düşünene de, kusura bakmayın ama, saygım da yok. Böyle düşünenlerin basketboldan zerre anlamadan sırf Fb nefreti için maça gidip, yenilince o takıma hakaret eden 50-100 kişiden farkı yok gözümde.

Gelecek sene çarşambaları Euroleague maçlarına gidebilmemizi, takımımızın maçlarını heyecanla beklememizi bu takıma borçlu olacağız. Saygı, saygı, saygı...
 
Maçı sonunu beklemeden yada maç biter bitmez salondan ayrılanlar biraz ayıp ettiler bence salonda kalan herkese teşekkür ediyorum.Bu takım o alkışı çoktan hak etmişti hepsine helal olsun.
 
İnsanlar önce "Ben bu takıma gereken desteği verdim mi?" demeli, daha sonra inanılmazı başaran bu takıma hak ettiği saygıyı ve vefayı göstermeli, daha sonra eleştiri yapmak isteyen yine yapar.

Ama bu takımın eleştirilecek hiç bir yanı yok benim gözümde, bu maçın eleştirilecek yanları olabilir ama bu takımın yok. Aksini düşünene de, kusura bakmayın ama, saygım da yok. Böyle düşünenlerin basketboldan zerre anlamadan sırf Fb nefreti için maça gidip, yenilince o takıma hakaret eden 50-100 kişiden farkı yok gözümde.

Gelecek sene çarşambaları Euroleague maçlarına gidebilmemizi, takımımızın maçlarını heyecanla beklememizi bu takıma borçlu olacağız. Saygı, saygı, saygı...

Ben ne destek verebilirim söler misin?

Desteğimi vermişim,sonuna kadar saygı duyuyorum..Eleştirmek benim hakkım..

Sen önce kendi basketbol bilgini bi göz önüne koy,ondan önce duygularınla hareket etmemeyi öğren ama..

Senin duyguların tribünde işe yarar Gazanfer,dışarda mantık işler..Senden daha az heyecan hissetmiyorum,senden daha az gurur duymuyorum..Sen bu takımda sahip oldukları yetenek kadar oynamayan kişileri eleştirenlere, o sölediğin 50-100 kişi gibi diyemezsin asıl,kimseyi sevmek zorunda değilsin ama saygını takınmak zorundasın,laflarına dikkat et..

Tam tersi sadece helal olsun size,eleştirilcek hiç bişi yok diyen biri asıl ne basketboldan anlıyodur,ne gerçekten takımını seviyodur..Anladık,geçen seneden buralara geldik..E abarttınız ama,anadolu takımı değiliz ki biz..Öle bi bahseder oldunuz ki,helal size,bize bu da yeterler falan..Tabi ki yüreğiyle oynayan her oyuncu,her takım kabulümüzdür..Ama biz bi anadolu takımı değiliz,onların taraftarı gibi davranmak da bu kulübü küçültmektir..
 
Sonucu olmayan bir maçtı. Kazansak da bu takımı alkışlayacak, bağrımıza basacaktık. Kaybetsek de...

Yine mücadele ettik, yine takım gibi oynadık, yine elde ne varsa ortaya kondu. Basketbol yanlışları, eksiklikleri oldu ama bu aşamada önemli olan pek bu değildi. Taraftar yine aynı şekildeydi. Ben bile bir ara kendimizden korkmaya başladım. Yapılan sadece bu kocaman yürekli takıma, hak ettiği desteği bir nebze de olsa hissettire bilmekti.

Bilmiyorum biz maça geri dönmüşken, ivmeyi yakalamışken, farkı 4'e indirmişken hakem triosu yaptıkları işten memnunlar mıdır, görevlerini yerine getirmişler midir? Muhtemelen onlardan beklenen de buydu. İhtiyaç olduğunda devreye girmek, birkaç oynama ile tekrar F.Ülker'e ivme kazandırmak. Ya da Oğuz denen mahlukat yaptığı hareketten sonra kendini insan diye tanımlayabiliyor mudur? Söylenecek söz çok ama söylemeye de gerek yok.

Bu takım akıttığı terden, yaptığı mücadeleden dolayı büyük bir teşekkür hak ediyor. Ama bununla birlikte zirve için, tepe için yetenek ve kalitenin de gerekli olduğunu gösteriyor.
 
ne olursa olsun, kötü oynasınlar , boş şutları kaçırsınlar önemli değil. Bizim önceliğimiz sonuna kadar mücadele etmeleriydi, bunuda başardılar. Haluk Yıldırım başta olmak üzere tüm takıma sonsuz teşekkürler. Geçmiş senelerde imkansız olarak gördüğümüz final heyecanını bize yaşattılar. Basketbolda gelecek seneler için beklentilerimizi yükselttiler...
 
Eğer bugün 3.periyotta biraz direnç gösterebilseydik şu anda çok farklı şeyler konuşuyorduk belkide.Shumpert'ın sakatlanması ve Haluk'un kaçırdığı ceza şutları Shumpert'ın elinde kalsaydı eğer inanılmaz olurdu bu gece,o maç 3.çeyrekte biterdi belkide çoşan bir salon ile.Herşey bitmedi belkide ama direncimiz kalmadı artık,3-1 den dönmek imkansız mı? Hayır,tabikide ama tren kaçtı artık.Bu takım herkese gösterdi nasıl mücadele edileceğini,yüreğini parkeye koymanın ne olduğunu gösterdik bir sezonda.Ben inanıyorum ki iyi transferler ile elimizdeki kadro harman edilirse bu takım 2011-2012 Beko Basketbol Ligi'nin 1 numaralı favorisi olur...HERŞEY İÇİN TEŞEKKÜRLER ASLAN YÜREKLİLER.
 
Evet taraftarın duyguları tribünde işe yarar da taraftarın ,teknik-taktik anlamdaki mantığı nerede ne işe yarar anlamış değilim.Tüm eleştirler yüzde yüz doğru olsa bile (ki değil ama o ksımını tartışmıyorum) madem dışarda mantık işe yarıyor bu forum yazılan "mantık" dolu yorumlarımızın ne işe yaradığını mantıklı bir şekilde açıklamak gerek.Biz takımın teknik ekibinün üyeleri falan değiliz teknik ekipten hiçkimse bu foruma bir fikir alayım forum üyelerinden diye girmiyor.

Sonuç olarak olaya mantıklı bakarcağız madem burada oturup teknik-taktik ahkam kesmenin bir mantığı yok.Çünkü somut olarak takım adına hiç bir işlevi yok.Yorumu yapan kişi için kişisel bir işlevi varsa vardır hepsi .

Duygular tribünde işe yarar zaten taraftarında işe yaracağı asıl yer tribün olduğuna göre mantıki olarak baktığımızda olaya duygusal yaklaşmak asıl işlevli olan tutum.Madem mantıklı olmak gerekiyor.

Bu arada shumpert sakat sakat oynamış ikinci yarı onuda oynayamadı oyunun başında Shumpert sahada iken Darius'un o derece etkin olmasının temel nednei bu idi ayrıca Haluk'da sakat sakat oynamış .
 
Galatasaray,ismi geçince tabiki de şampiyonluk dışında başka sonuçlar başarı olarak pek adlandırılmıyor.Hepimiz kuşkusuz Galatasaray ismini en yüksekte görmek istiyoruz.Maalesef işimiz artık çok zor ama bu takıma başarısız denilmesini hangi vicdan kabul eder?Bugün fark tam kapanmışken Preldzic inanılmaz bir açıdan o topu sokmasa belkide 15 sayıdan dönüp maçı alacaktık.3 yabancıyla ve sakat sakat oynayan takımla bu mücadele sadece alkışı hak ediyor.Kazanamadılar olsun canları sağ olsun,21 yıl sonra bu camiaya,ömründe final görmemiş bana bu heyecanı yaşattıkları için teşekkür ediyorum.Galatasaray taraftarına da bir daha helal olsun diyorum,başarılar gelip geçer asaletin bize yeter sözü boş bir laf olmadığını yine kanıtladık.Seneye çok daha güçlü ama aynı yürekle bu takım söke söke şampiyon olacak.
 
Yemişim mağlubiyeti sahada terinin son damlasına kadar savaşan takımımız var..Ben onları gördükçe gururlanıyorum varsın 1 kupa getirmesinler yeterki hep böyle savaşsınlar...
 
3. periyod yaktı bizi ,şampiyonluk önemliydi tabi ama daha önemlisi seneyede finalde olabilmek.
Kadronun biraz güçlendirilmesiyle geleceğe dair daha güzel fanteziler kurabiliriz;) ,sinan erdemde , ipekçide...
3.periyodta farkı 3-4 sayıda tutabilseydik kazanacağımızı biliyrodum,malesef olmadı seneye artık.
Yönetimin dikkatini basketbola çekmek için birşeyler yapmamız gerekirken basket maçında bile Drogba Drogba Drogba
Birde insan gibi maç izlemeyi ne zaman öğrenicez ?Pota arkasında çıkan kavganın sebebini bilen varmı?

Üniversiteden arkadaşımla birlikte sizin dediğiniz kavga çıkan pota arkasının en ön sırasında izledik maçı.Kavganın nedeni pota arkasının alt kısmıyla üst kısmı arasında ki tezahurat kopukluğu ve bunun üstüne bir adamın dellenip üst tarafa çıkması sağı solu dağıtmasıyla başladı.Sonra polis çıktı tribüne 4-5 kişiyi götürdü olayın büyümesini engelledi.Ama engellenmeseydi tüm pota arkası tribünü maçdan uzaklaştırılabilirdi...
 
Ortada eleştirilecek bir takım yok tam tersi saygı ve gurur duyulucak bir takım var bence.Bu yüzden bütün aslanlarımıza teşekkür ediyorum kendi adıma.
 
Ahmet bu kadar şey konuşuldu kimse başarısız demedi,tam aksine başarılı olduğu konusunda herkes hem fikir..Eleştirmek başarısız olduğunu kastetmek değildir..

Kimseyi kötülemiyoruz,beklentilerin altında kaldığında herkese sitem etmek hakkımız..Sitem etmek hakaret etmek demek değildir..İnsan değer verdiklerine sitem eder,daha iyi beklentileri olduğu kişilere sitem eder..

Maç içinde iyi kötü farketmez takımı desteklemek zorundasın..Taraftar olarak görevin budur..Maçın ortasında şu niye böle yaptı,bu niye böle yaptı diye coşamazsın,onun zamanı maç bittikten sonradır..

Maç bittikten sonra mücadeleleri,özverileri,emekleri,saygıları için kaç kez teşekkür ettik..
Asıl sizin hala tribündeymiş gibi davranmanız çocukça ve gereksiz..

Eleştirilcek bişey yokmuş..Oldu..Göklere çıkarın adamları..Mücadele açısından,iyi niyeti açısından bi kişi çıkıp eleştirdi mi? Daha yeni bişey değil ki,geçen seneden bizim için çok değerli hale gelmişlerdi zaten..Finali kazansalarda değeri artmayacak,kaybetseler de..Hakettikleri bi değer var ve her zaman gösteriyoruz bunu..Ama sizin gibi gözü kapalı helal olsun size mantığıyla değil..Oyuncuya hakettiği sevgiyi,değeri verebiliosunuz,hakettiği eleştiriyi veremiyosunuz..Eleştiri hakettiği konuda yapılırsa,amacından sapmaz ve art niyetli olmazsa bırak olumsuzu olumlu bile etkiler..

Tekrar söylüyorum Galatasaray'ın geçen sene yaşadığı zorluklar geçen sene de kaldı..Biz bi anadolu takımı değiliz ki buralar için kendimizi kaybedelim..Nerden nereye geldiler,mücadele ediyolar helal..Ee bunlara hayır diyen yok ki zaten,sizin iyice takımı ezme çabanız niye o zaman?

Ayrıca şu gitsin bu kalsın dediğimiz de biz de biliyoruz bize göre hareket etmeyeceklerini..Ama adı üzerinde burası forum,dışardaki arkadaşımla dertleşip fikirlerimi paylaştığım gibi burda da konuşamicaksam burası forum olmazdı..

Gözünüz kapalı duygu seli yaşamaktansa,mücadele ettikleri için tebrik etmeyi,saygı duymayı bilin,ama teknik anlamda eleştirmekten de kaçınmayın..

Maçı izlerken kendimden geçiyorum,mücadelelerinden dolayı da çok çok saygı duyuyorum zaten..Teknik anlamda eleştirmem buna gölge düşürmez..
 
O değilde bugun şunu farkettim forum'da çok fazla gereksiz eleştiri ve tartışmalar oluyo kendi içimizde bölünüyoruz resmen nereye yazıcağımı bilemedim o yüzden buraya yazdım .Eleştri yaparken daha sakin olmalıyız bence.Tartışma olmasın demiyorum sadece gereksiz tartışma olmasın diyorum.
 

Üst