...
hava şartları onları da vurmuş anlaşılan.
Taner, Button vurdu desek daha doğru olur.
Başından sonuna -2 saatlik ara da dahil- izledim.
Hamilton'un ortalığı karıştıracağı ilk virajdan belliydi zaten, Weber'le başlangıcı yaptı. Sonra İstanbul Park'taki gibi Button'la didişmeye başladılar ama Button bu kez kıyak yapmadı Hamilton'a, o da "kontrolsüz güç, güç değildir" sözünü tastiklercesine yarış dışı kaldı.
Button ve Alonso'nun stratejileri aynıydı hatalarına kadar. 2 si de aynı turda pite girdi aynı lastikleri taktı. Yağmur artınca aynı turda tekrar pite girdiler aynı lastikleri gene taktılar, aynı sırada çıktılar. Önlerindeki Rosberg'i Button sağdan, Alonso soldan geçmeye kalktı aynı anda, viraj girişi 3 araç vardı nerdeyse. (Böyle bir olay 2000 Belçika GP'sinde Schumacher ve Hakkinen arasında olmuştu. Ama onların yol düz olduğundan bir kaza olmadı.
http://www.youtube.com/watch?v=dKRN5lx7MOI) Button, Alonso'nun arka tekere bindirince Alonso kerblerin üzerinde kaldı. Tekerler yere değmediğinden araç hareket etmedi. Motor da kapanınca yarış bitti.
Massa'da da bir talihsizliktir gidiyor, Kobayashi'yi bir geçemedi gitti. (Bu arada azami hız olarak, Sauber'lerin Force İndia ile beraber en hızlı araç olduğunu unutmayalım.) Sonrasında spin atıp ön kanat kırılınca hayaller de yıkıldı.
Vettel'in ne kadar iyi bir pilot olduğunu gördük (!) Öyle altındaki arabanın hızıyla basıp gitme olmuyormuş demek ki. Baskı altında daha hiç bir pilot kabiliyeti göstermedi. Geçen sene arkadan başladığı yarışlarda yaptığı hataları da gözünüzün önüne getirin.
Button, iyi bir ders verdi. Aslında ilk dersi Monaco'da Alonso ve Button ikilisinden alacaktı ama güvenlik aracı sayesinde bu haftaya kadar geldi.
Britanya GP'sini sabırsızlıkla bekliyorum. Difüzör destekli egzosların yasaklanacağı yarışlar başlıyor artık. Red Bull ve Lotus Renault'tan büyük bir düşüş bekliyorum. L.Renault düşer belki de Newey bir çıkış yolu bulmuştur gene.
Son sözler de Kubica ile ilgili. Rehabilitasyon süreci devam ediyor. Bunlar da son görüntüleri:
Bazı kesimlerin bu yıl son yarışlarda direksiyona geçebilir dediklerine inanmıştım ama kolunun durumunu görünce ben yarışacağından bile şüpheliyim. O kolun eski reflekslerini kazanması 1 yıldan çok daha fazla sürer. Kaldı ki, sorun tamamen giderilse bile hiç bir zaman eskisi gibi olamaz.
İşi çok zor, Allah yardımcısı olsun...