Foruma Veda

  • Konbuyu başlatan Veysi Deniz Baskın
  • Başlangıç tarihi
V

Veysi Deniz Baskın

Misafir
Forumu bırakma kararı aldım , lafı çok da uzatmama gerek duymuyorum. Bu kararımda etkili olan şey ise artık dayanılmaz boyuta gelen saygısızlık örnekleridir.
Bir insan bi oyuncuyu beğenmez , bi coachu beğenmez. Ve bunu kendine göre geçerli nedenlerle açıkladığında da buna saygı duyulmalıdır.Hiç kimse , hiç bir fikre katılmak zorunda değildir ama saygının kalmadığı bu ortamda daha fazla yazmak anlamsız geliyor
Yine aynı şekilde oyunculara tehdit boyutundaki laflar , kendince kredi verenler , bilerek kötü oynuyo diyenler (Şaziye) artık her girdiğimde sinirimi zıplatıyor.
Ve son olarak '' gsbasket ailesi ''ne dahil olamamış ; sadece gsbaskete üye olmuş kişiler : Kusura bakmayın ama forumun canını okudunuz. Burdan birçok dolu yorumun sahibi insan , sizin gibi kişiler yüzünden uğramıyo bile buraya. Üstüne alınan alınabilir ki o kişiler kendini biliyor. O kadar çoklar ki sayamayacağım.
En son olarak da ciddi bir üye sayısıyla beraber , referans sistemini önerdik. Hatta açıkça forum çirkinleşiyor dedik. Ama yapılmadı bu ; hatta dikkate alınmadı.
Şimdi ise o ana sayfam olan gsbaskete girince sinirlerim zıplıyor.
Bakın bu sadece benim şikayetim değil ; bu forumu bırakanların yüzde 90ı bundan şikayetçi. Bi düşünün 2 sene önce El bileti aldığımız Rytas maçını oynasak 80 sayfa ileti olurdu. Şimdi 10 sayfa etmiyor. Çünkü içinden gelmiyor o değerli yorumlar yapan kimsenin. O 10 sayfanın içinden 1 sayfa çıkmıyor nitelikli ileti olarak.
Yine aynı şekilde 5 günde 3 kupa aldık ki o zamanlar(2-3 yıl önce ya da daha öncesi) bi kupa bile havaya uçururdu bizi. Rakip yıldızlar getirirken , biz 3ün 5in peşindeydik biliyoruz hepimiz bunu. Şimdi 3 kupa alınıyor ama ileti bile yok doğru dürüst. İşte bu nedenlerle forumu bırakma kararı aldım
Ve bu başlığı açma nedenim ise sadece kendim için değil bütün benim gibi düşünüp forumu bırakanlardır.
Nice tribünde ve nevizadede görüşmek üzere ; gerçek GsBasket ailesiyle...
Edit : Değerli abilerimden üyeliğimi silmelerini istiyorum. Lütfen...
 
Bu konuların bizde farkındayız zaten Deniz. Şu anda yeni yapılmakta olan bir anasayfa var ve bu süreçte üyelik kriterleri de değişecek. TC Kimlik no zorunluluğu olacak.

Bırakıp gitmek hiç bir zaman çözüm olmamıştır ama gitmek isteyenleri de zorla tutacak halimiz yok. Eğer gerçekten GSbasket ailesinin bir parçası olarak hissediyorsan kendini bu tip sorunların düzelmesinde yardımcı olursun, biriyle ilgili şikayetin varsa iletirsin bizde gerekeni yaparız. Bu sitenin en büyük hedeflerinden biri anlattığın şekilde insanları eğitmek ve iyi bir basketbol izleyicisi haline getirmektir zaten.
 
Son yıllarda yapılan yatırımların akabinde basketbola olan ilginin arttığını, bu artışın forum açısından olumlu sonuçların yanısıra olumsuz sonuçlar da doğurduğunu biliyoruz. Forum yönetimi olarak aksaklıkların giderilmesi adına neler yapabileceğimizi konuşuyoruz ama gelen çözüm önerileri arasında bırakalım gitsin yok.

Mevcut sorunlar uzun süredir var, daha ne kadar bekleyeceğiz denilebilir ama daha önce dile getirilip sıcak bakılmayan TC Kimlik Numarası uygulaması ciddi bir adım olsa gerek. Kolayca unutulur mu sanıyorsun, biz 15 yaşındaki Deniz´in iletilerini okurken çok "ya sabır" çektik... : )
 
Bu sorunları biz bilmiyormuyuz sence Deniz? Biz çokmu memnunuz bu durumdan senin gibi eski bir üye bu sitenin ne yollardan geçtiğini iyi bilmen lazım.Bizim forum yönetimimiz o kadar iyi niyetliki yeni forum sistemimizle cezası olanları bile aktif hale getirmiştik.Buraya üye olduğunda daha iki cümleyi bir araya getiremeyen kişilerin şuan bütün Türkçe yazım kurallarına uyarak bi kitap yazacak hale geldiler.

Gsbasketin Önder abininde dediği gibi '' insanları eğitmek ve iyi bir basketbol izleyicisi haline getirmektir''.
Tc kimlik olayını 1-2 güne aktif hale getircez şuanda siteye hergün en az 50 kişi üye oluyor biz seçici davranmasak şuan site üye sayısı 50binlerde olurdu buna rağmen bazı sorunlar devam ediyor umarım kendini gerçekten GSBasket ailesinden görenlerle beraber bu sorunu ortadan kaldıracağız.Bide arkadaşlar küstüm oynamıyorum gibi şeyler yapmayalım sitede zaten değerli yönetici abilerimiz arkadaşlarımız kardeşlerimiz var onlara sorunları bildirsek neler yapabileceğimizi konuşsak daha iyi bence.
 
Eğer biz bir "aile" isek, hiç bir ailede "ben bırakıyorum" diye bir şey olmaz, olursa onun adı kaçmak olur. Sen çok eski bir üyesin Deniz, forumun dinamiklerini çok iyi biliyorsun. Burada yetkiye sahip olan herkes taşını elin altına sokuyor. Dün devre arasında ben de çok sinirlendim ama bırakıp gidiyorum demedim, hiç bir zaman da demeyeceğim. GSBasket, sadece birbirimizin tanıdığı insanlardan oluşmuyor, müthiş bir ilginin olduğu site artık, her yorumun beğeni kazanmasını beklemek çok güç. Biz çalışmaya devam ediyoruz, bu böyle sürecek.

Son söz; site hakkında en ufak bir sorunu olan herkes bize rahatlıkla ulaşabilir forum üzerinden. Bu da yetmez ise Twitter - Facebook gibi sosyal ortamlar var. Rahatsız olduğunuz konuyu bildirememek gibi bir ihtimal yok.

Neyse artık, herkesin kendi fikridir, kolay gelsin..
 
Forumun yeni üyelerindenim basketbolun teknik kısmından çok anlamam o yüzden teknik yorumlar yapmam dileklerimi yazarım sadece . Ama sadece burda degil ülkemiz bilgisi olmadıgı halde fikir sahibi olan insanlarla dolu ne yazık ki
 
Site yöneticilerinin bu durumdan haberdar olduğunu bilmemize rağmen birinin bu şekilde somut bir adım atması iyi oldu.Gsbasket topluluğunun gitgide büyüdüğünü,fakat bu büyümenin sadece fiziksel bir büyüme olduğunu görmek sanırım zor değil.2007 yılında üye olduğum ve bana farklı alanlarda birçok şey kattığını düşündüğüm Gsbasket'te,Deniz'in bahsettiği durumlar yüzünden hiç düşüncemi belirtmez oldum.Takdir edersinizki 4 senedir üye olan birisinin sadece 50 küsür mesaj yazması bu durumu açıklar nitelikte.Neyse umarım herşey eskisi gibi daha düzenli,seviyeli,kabul edilebilir olur.Gsbasket'e sadece düşünceleri almaya değil paylaşmaya da geliriz.
 
öncelikle eski gsbasket temasının geri gelmesini istiyorum.
tc kimlik no'da bir çözüm tabi .. bir de üyelik belli bir kıstastan geçmeli bence.1 ay gibi bir deneme süreci olabilir mesela .
 
Mertcan, Deniz ve burayı okuyan herkese sesleniyorum;

Buradaki varlık sebebimiz sadece eleştirmek değil, asıl amacımız destek olmak, fayda sağlamak, Galatasaray'a ve Galatasaray için çalışanlara yardımcı olabilmek. Bu amaçla kullanılan eleştiri de yardımcı olmak istediklerimize yapabileceğimiz en büyük iyiliklerden biri. Herkes eksik gördüğü yanı, yanlış yapılan bir şeyi veya daha iyi görmek istediği tarafı eleştirir. Gereksiz pohpohlamadan çok daha faydalı bir yol bu bence de. Bir dayanağı olduğu sürece kimse bunlara bir şey demez herhalde. Kaldı ki yöneticiler bile farklı konularda farklı şeyler düşünüp birimizle de gayet saygılı bir şekilde tartışabiliyoruz.

Sizin sıkıntınızın da bu tarz eleştiriler olmadığının çok iyi farkındayım ama ne yapmamızı bekliyorsunuz? Sahiden sitenin iyiliği için soruyorum bu soruyu. Keşke sürekli silmek zorunda kalmasam da size özel mesaj kutumu gösterebilsem. Bir taraf için yandaş, yalaka, anti-demokratik, sansürcüleriz, diğer taraftan gelen mesajlar ise "X oyuncu için, Y hoca için, Z yönetici için bu yazılanlara nasıl izin veriyorsunuz", "cezalandırılsın", "kullanıcıyı uyarın"... Mevzu aynı ama bakış açıları farklı.

Asıl sorun biri buraya bir şey yazarken nasıl olsa beni bağlamıyor diye yazıyor. 'Şimdi yazacağımı yazayım, yarın gerekirse aksini de söylerim' rahatlığı içinde çoğu kişi. Ama beni bağlıyor benim yazdıklarım, arada aksini yapsam da sonra mümkün oldukça pişman olmayacağım mesajlar atmaya çalışıyorum. Çok sert uçlara değmemeye çalışıyorum, yazdıklarımın aksi şeyler oluyorsa haksızlık yaptığım kişiden özür diliyorum, tebrik ediyorum. Hayatıma da mutlu mesut devam ediyorum böylece :). Herkesten bunu yapmasını da bekleyemeyiz, sonuçta tarz meselesi. Veya kimseyi bu foruma üye yapmama hakkına da sahip değiliz.

Eğer hepimiz aynı dertten mustarip isek niye bize yardımcı olmak istemiyorsunuz ki? Mesela Deniz'in rahatsız olduğu mesaj; Şaziye'yi tehdit eden mesaj da yazanın üslubu bir kenara bırakıp, 'hayır ben memnunum, gitmesini istemem' demek de sizin göreviniz. Susmak veya gitmek bir şeyi değiştirmeyecektir. Tabii olay küstahlık boyutuna gelip ve dil çok rahatsız edici hal aldığında biz gerekeni yapıyoruz. Kötü oynadığımızda ortalarda keyif naraları atanlardan, iş eleştiri yapmak olduğunda sayfa sayfa yazıp, iyi olduğumuzda susan insanlardan, eleştiriyi "Gitsin!, İstifa!, Defol!" sananlardan ben sizden daha çok rahatsızımdır, siz de tahmin edebilirsiniz ama aksini düşünenler köşesine çekilip ortalığı leş kargaları ile amacı zaten takımı ve forumu karıştırmak olanlara bıraktığı sürece ne benim ne de diğer yöneticilerin yapabileceği bir şey kalır. O yüzden bize yardımcı olun, tartışın ama karşınızdaki kişi için ön yargılar beslemeden tartışın. Söylenin kim olduğu ve ne şekilde dediği önemli değil, dediği şey aklınıza yatmayınca aksini söyleyin siz de. Binlerce kişinin girip, katlarının takip ettiği bir ortamda sen sus o konuşsun, senin tarzını sevmedik attık, eleştirirken iyi de neden övmüyorsun veya haksız eleştiri yapıyor diye kimseyi uzak tutma hakkımız yok sonuçta bizim. Zaten kapıyı açık bırakmak lazım, bilemezsin belki de onun dediği doğru. Şahsen çok istesem de :) kimseye eleştiriden ceza veremiyoruz. Önce üslup, sonra da amaca bakıyoruz. İnsanların amaçlarını anlamak ve buna kesin kanaat getirmek de kısa sürede olabilecek bir iş değil hak verirsiniz ki. Kaldı ki sahte üyelikle bir kez daha gelebiliyor o kişiler, o yüzden TC Kimlik Numarası ile üyelik sıkıntımızı azaltacaktır.

Özet olarak; şahsen kalıp bize yardımcı olmanızı, fikirlerinizi paylaşmanızı isterim. Siz bunu yapacak sabrı ve enerjiyi kendinizde görmüyorsanız da yapacak bir şey yok. Yolunuz açık olsun.

Deniz'e özel not: Seni ciddi döverim, gel yaz şuraya. Sen Orhun Ene'yi kovarken iyiydi, Şaziye'yi kovunca mı kötü oldu :)
 
öncelikle eski gsbasket temasının geri gelmesini istiyorum.
tc kimlik no'da bir çözüm tabi .. bir de üyelik belli bir kıstastan geçmeli bence.1 ay gibi bir deneme süreci olabilir mesela .

Bana sorsan ben de eski temayı isterim Tolga, yılların alışkanlığı var o görüntüde. Ama eski temaya dönmek mümkün görünmüyor. Eski temanın güvenlik açıkları çok fazlaydı. Biliyorsunuz, ne zaman önemli bir galibiyet alsak, birileri egolarını tatmin etmek için foruma saldırıyor ve forum günlerce kapalı kalıyordu. Bana göre kapalı kalmasındansa bu temayı kabullenmek daha doğru olur.
 

Üst