Galatasaray Alt Yapısı

İstatistikler, her ne kadar bazen yanıltıcı olsalar da, bir fikir vermeleri açısından önemli datalardır;

FIBA Kadınlar Dünya Sıralaması:

1. ABD
2. Rusya
3. Avustralya
4. Çek Cumhuriyeti
5. İspanya
6. Brezilya
7. Fransa
8. Çin
9. Güney Kore
10. Küba
28. TÜRKİYE

FIBA Genç Kızlar Dünya Sıralaması

1. ABD
2. İspanya
3. Kanada
4. Sırbistan
5. Fransa
6. Çin
7. Rusya
8. Arjantin
9. İsveç
10. Brezilya
19. TÜRKİYE

Gençler kategorisinde dünyanın ilk 10 takımından 6 tanesi Kadınlar kategorisinde de ilk 10 takımın içinde.
 
Yıldız Kız Milli Takım aday kadrosu da açıklandı. 18 kişilik aday kadroda Şehit Öğretmenler SK' nden bir oyuncu varken Galatasaray'dan hiç bir oyuncu kadroya girememiş.
Acaba kaçımız bu kulübün adını daha önce duyduk? (Yanlış anlaşılmasın, asla hiç bir kulübü küçümsemem. Aksine çok takdir ettim onları. Helal olsun)
 
Ümit Milli Takım'ı artık altyapı olarak görmezsek geriye Genç ve Yıldız Milli Takımları kalıyor. B ve aday adayları da sayarsak 100'e yakın altyapı oyuncusu var. Ve bu kadar oyuncu içinde Galatasaray'dan sadece 1 tek, evet sadece bir, oyuncu var.
Prince geldi harika. Alba'ya hepimiz hayranız. Taurasi bir tane. Sylvia artık bizden.
İyi ama biz neredeyiz? Bizim büyüklerimiz, gençlerimiz, yıldızlarımız nerede?
Taşıma suyla değirmen döner mi? DÖNMEZ...
 
Benim asıl anlayamadığım nokta, şubenin dibe vurduğu insanların bireysel fedakarlıklarıyla yönetildiği ve ayakta tutulduğu günlerde bile her milli takıma oyuncu verebilirken, 3-4 yıldır rahata kavuştuktan sonra nasıl olup da milli oyuncu bile çıkaramaz hale geldiğidir. Bu süre içinde Fenerbahçe'nin ciddi atağı varken, Beşiktaş ve İÜSBK yerinde saydı hatta geriye gitti. Koskoca Galatasaray nasıl olur da bu 3-4 yıl içinde en alttan başlayarak (bu süre başlangıcında alınabilecek oyuncuların U16 yaşları gelmeye başladı) milli oyuncu sayısını arttıramaz ve düşürür, tartışmak gerekiyor.

Sebepler yönetimsel kaynaklı olabilir, altyapıda uygulanan methotlar olabilir. İki yıldır takip edemiyorum, bir fikrim yok; ama çok merak ediyorum. Ortada olan gerçekse, 90lı olan ve atılımını da çok erkenden yapan Saylar'dan sonra Galatasaray'ın 4 yıllık süreçte A takıma aday olabilecek bir oyuncuyu potansiyel olarak barındırsa dahi vitrine çıkartamadığı. Çok üzücü.

Bunun ardından A takıma geçişi de ayrıyeten konuşmak şart.
 
Genç Milli Kız Takım Fransa’ya Gidiyor

Romanya’nın Oradea kentinde düzenlenecek 28. Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek Genç Milli Kız Takım’ımız, hazırlık turnuvasına katılmak üzere yarın Fransa’ya gidiyor.

07:45’te Fransa’daki Troyes Turnuvası’na katılmak üzere hareket edecek olan Ay Yıldızlılarımız, turnuvada Fransa ile birlikte, Çin ve Belçika ile karşılaşacak. Genç Milli Kız Takımımız ayrıca, turnuva öncesinde Belçika ile bir hazırlık karşılaşması oynayacak.

29 Haziran Çarşamba günü TSİ 18:00’da Belçika ile ikili temasta karşılaşacak olan Millilerimiz, Troyes Turnuvası’ndaki ilk maçında ise 1 Temmuz Cuma TSİ 21:00’da ev sahibi Fransa ile karşı karşıya gelecek.

Millilerimiz, 2 Temmuz Cumartesi günü TSİ 18:15’te Çin ve 3 Temmuz Pazar günü TSİ 16:00’da Belçika ile karşılaştıktan sonra yurda dönerek hazırlıklarını sürdürecek.

Genç Milli Kız Takım’ın idari, teknik ve oyuncu kadroları şu isimlerden oluşuyor:

Oktay İsmet Yamakoğlu - Menajer İstanbul Üni.
Fırat Okul - Antrenör İstanbul Üni.
Halil Demirbilek - Yard. Antrenör Galatasaray MP
Murat Kaya - Yard. Antrenör Botaşspor
Mustafa Dede - Masör Optimum TED Ankara Klj.

Olcay Çakır Fenerbahçe
Özge Kavurmacıoğlu Fenerbahçe
Yasemin Koç Beşiktaş
Merve Aydın Mersin Büyükşehir Belediyesi
Doğa Comba Samsun Basket
Melodi Çalışkan Fenerbahçe
Betül Kalfalı İstanbul Üniversitesi
Ferda Yıldız Antalya Koleji
Yeliz Doğan Antalya Koleji
Gizem Sezer İstanbul Üniversitesi
Nadya Zuyeva Botaş
İLAYDA TOKMAK GALATASARAY MP


Kaynak: tbf.org.tr
 
Bayan basketbolcu sikintisi var Turkiyede.Bayanlarin tercihi voleybol oluyor.

Örnek kız kardeşim hem pota altı oynayıp hemde dışarıdan şut atabiliyordu fiziği de uygundu 7.sınıfa kadar oynadı Fenerbahçe istedi gitmedi oynamam dedi.
Eminimki ilerde milli takımlarda görebilirdik onu.
Zaten genç kızlar spora önem vermiyorki basketbolcu olsun orda burda gezmekten başka birşey yapmıyorlar.
Devlet okulları zaten sıfır.

TÜRKİYE ALT YAPIYA ÖNEM VERMİYOR
 
Altyapı'da önemli olan sonuç değildir oyuncuyu kişisel, fiziksel ve teknik olarak üst seviyelere hazırlamaktır. Bu sonuçlara kafayı takmayın. bu tür şeyleri bizim gibi her yaş grubunu amansız bir yarışa dönüştüren ülkelere yapar. 12-13 yaşındaki çocuğa bağırmak çapırmak sen neden bunu yapamıyorsun demek eğitim değildir. Yapılması gereken bu oyunu sevmesidir. Sonra yavaş yavaş gelişim gösterir. f7 altyapısı harika da kaç tane alt yapı oyuncusu var a takımında?
Türkiye'de sorun şu kızlar ya voleybol'a yönlendiriliyor sürekli. Bunda voleybolcuların diğer kadın sporuculara nazaran çok kadınsı görünmelerinin etkisi de büyük. Rakiple birebir mücadeleye girilmediği için kibar bir spor olarak görülüyor.
Alt yapı sorunu ancak okul ve mahalle takımları yaygınlaşırsa çözülür.
 
Genç Milli Kız Takım Belçika’ya Mağlup Oldu

Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Genç Milli Kız Takım, Belçika ile yaptığı hazırlık maçını 74-61 kaybetti.


Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Troyes Turnuvası’na katılmak üzere Fransa’da bulunan Genç Milli Kız Takım, turnuva öncesi hazırlık maçında karşılaştığı Belçika’ya 74-61 mağlup oldu.

Genç Milli Kız Takımımızı bölgede yaşayan birçok Türk vatandaşı karşılarken, sevgi gösterilerinde bulundular.

Karşılaşmada özellikle Olcay Çakır, Ferda Yıldız ve Merve Aydın ile etkili olan millilerimiz mücadeleyi 74-61 kaybetti.

GENÇ MİLLİ KIZ TAKIM (61): Olcay Çakır 14 ( 4 asist-3 ribaund), İlayda Tokmak 2 (2 asist), Merve Aydın 8 (3ribaund), Ferda Yıldız 12 (4 ribaund), Doğa Comba (2 ribaund), Betül Kalfalı 7 (3ribaund), Melodi Çalışkan, Yeliz Doğan 2 (1 ribaund), Nadya Zuyeva, Yasemin Koç 5 (5 ribaund), Gizem Sezer 2 (2 ribaund), Özge 5 (6 ribaund- 3 asist).

Kaynak: tbf.org.tr
 
Önümüzdeki sezon altyapı için daha fazla zaman harcayıp, GSBasket'te daha fazla yer ayıracağız. Güzel projelerimiz var, ilk görüşmelerimizde olumlu geçti. İnşallah aklımızdaki şeyleri foruma yansıtabiliriz. Sarp'la konuşuyoruz zaten, Arda Hocam ve Nedim Abi'den de katkılarını bekliyoruz. Bu başlık burada kalsın, iyice gözden uzaklaşmasın altyapı faaliyetleri ama gelecek yıl daha hareketli ve ilgi çekici olacak altyapı bölümü bunun sözünü verelim.

Bu arada Gençler İstanbul'da bir turnuvaya çıkacaklar sanırım. Nedim Abi bizi haberdar edersen çok memnun olurum. Arada unutuyor insan, Ümitleri kaçırdık, Gençleri kaçırmayalım bari :)
 
Geç olsun da güç olmasın.
Altyapı, adı üstünde, tıpkı binanın temeli gibi, altyapın ne kadar sağlam olursa üstyapın da o kadar sağlam olur. Biz bu yapıyı sağlam kurabilmiş olsaydık şu anda gelen şampiyonluğu kutluyor olurduk. Ne yazık ki hiç bir takım bunu tam olarak oturtabilmiş değil.
Genç Milli Kız Takımı'na gelecek olursak, pazar günü son maçtan sonra aynı gün Türkiye'ye dönecekler. Bildiğim kadarıyla bir hafta İstanbul'da kampa devam edip sonraki hafta Sırbistan'a başka bir turnuvaya gidecekler.
Farklı bir program olursa gelişmelerden sizleri haberdar ederim.
 
Genç Milli Kız Takım, Troyes Turnuvası’na Galibiyetle Başladı

Genç Kız Milli Takımımız, Fransa’da katıldığı Troyes Turnuvası’ndaki ilk maçında ev sahibi Fransa’yı 48-37’lik skorla mağlup etti. Millilerimiz bu akşam TSİ 18:15’te Çin ile turnuvadaki ikinci maçını oynayacak.


İki takımında maç boyunca hücumda skor bulmakta zorlandığı karşılaşmada ilk periyotu Millilerimiz 9-13 önde tamamladı. İkinci periyota iyi başlayan ve 9-3’lük bir seri yakalayan ev sahibi Fransa, 15.dakikada 18-16 öne geçmesine karşın devre sonunda soyunma odasına üstün giden taraf 22-26’lık skorla Ay Yıldızlılarımız oldu.

Mücadelenin ikinci yarısında oyununun kontrolünü elinden bırakmayan Millilerimiz, üçüncü periyotu ise 28-34 önde tamamladı. Ancak son 10 dakikalık bölümde toparlanan Fransa, 35.dakikada farkı 1 sayıya indirdi (37-38). Bu dakikadan sonra potasında sayı görmeyen ve 10-0’lık bir seri yakalayan Genç Milli Takımımız, karşılaşmadan da 37-48 galibiyetle ayrıldı.

Troyes Turnuvası’ndaki ilk maçı değerlendiren Genç Milli Kız Takım menajeri Oktay Yamakoğlu, “Çok güzel bir ortamda başlayan Troyes Turnuvası’nda ilk gün ev sahibi Fransa’yı gurbetçi vatandaşlarımızın da desteğiyle yenmemiz bizim için önemliydi. Maçın ardından salonda bizi destekleyen vatandaşlarımızla birlikle A Milli Kadın Takımımızın yarı finaldeki maçını izlememiz ve Fransa’da bu büyük heyecanı yaşamamızda takımımız adına unutulmayacak anlardan biriydi. Burada bizi destekleyen vatandaşlarımıza ve bize bu güzel günü yaşayan A Milli Kadın Takımımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Fransa karşısında iyi bir savunma örneği gösterdiklerini kaydeden Genç Milli Kız Takım Başantrenörü Fırat Okul ise “Kaliteli takımların katıldığı bu turnuvadaki ikinci maçımızda Çin ile karşılaşacağız. Bu takımlara karşı eksiklerimizi gözlemleyip ilerleyen dönemlerde bunları en aza indirmeye çalışacağız. Ayrıca A Milli Kadın Takımımızın aynı saatlerde Fransa ile oynaması bizim sevincimizi ikiye katladı. Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden A Milli Kadın Takımımıza, Rusya ile oynayacakları final mücadelesinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE (48): Olcay Çakır 10 (4 ribaund), İlayda Tokmak 6, Merve Aydın 9 (2 ribaund- 7 asist), Ferda Yıldız, Doğa Comba (2 ribaund- 1 asist), Betül Kalfalı 7 (2 ribaund- 1 asist), Pınar Melodi Çalışkan (1 asist), Nadya Zuyeva 2, Gizem Sezer (4 ribaund), Özge Kavurmacıoğlu 4 (10 ribaund- 2 asist)

FRANSA (37): Romane Bernies 4 (3 ribaund), Onayssa Sbahi 2, Awa Sissoko 3 (1 ribaund), Mamigan Toure, Laure Mercier 5 (2 ribaund), Claire Stievenard 6 (5 ribaund), Sara Chevaugeon 5, Rudiane Eduardo 2 (6 ribaund), Jodie Corneile 5 (2 ribaund), Lola De Angelis 3 (6 ribaund), Marie Mbuyamba (7 ribaund), Justin Barthelemy 2 (3 ribaund)

1.PERİYOT: 9 -13
2.PERİYOT: 13-13
3.PERİYOT: 6 - 8
4.PERİYOT: 9 -10

Kaynak: tbf.org.tr
 
Genç Milli Kız Takım, Çin’e Kaybetti

Fransa’da devam eden Troyes Turnuvası’nın ikinci gününde Genç Milli Kız Takım’ımız Çin 19 Yaş Altı Milli Takımı'na 53-81’lik skorla yenildi.

Kendilerinden bir yaş büyük oyunculara karşı mücadele eden Genç Milliler’imiz, karşılaşmanın 5. dakikasını 4-10’luk skorla geride geçerken ilk periyot da 11-20’lik Çin üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci periyotun ilk bölümünde karşılıklı sayılar sonucunda fark korunurken Asya temsilcisi, devre arasına da 28-41 önde gitti.

Soyunma odasından dönüşte skor üretmekte zorlanan Ay Yıldızlılar, savunmada da rakibini durdurmakta zorlanınca Çin, farkı 20 sayının üstüne taşıdı ve periyotu 41-64’lük avantajlı skorla tamamladı. Etkili oyununu final periyotunda da sürdüren Çin, karşılamayı da 53-81’lik skorla kazandı.

TÜRKİYE (53): Olcay Çakır 1 (5 ribaund – 3 asist), İlayda Tokmak 7 (1 ribaund – 2 asist), Merve Aydın 8 (4 ribaund - 3 asist), Ferda Yıldız, Doğa Comba 4, Betül Kalfalı 3, Melodi Çalışkan 2 (1 ribaund),Yeliz Doğan 5 (5 ribaund), Nadya Zuyeva 2 (2 ribaund), Yasemin Koç 6 (3 ribaund – 1 asist), Gizem Sezer 8 (5 ribaund – 1 asist), Özge Kavurmacıoğlu 7 (2 ribaund)

ÇİN (81): Yi Shen 6 (1 ribaund), Liwey Yang 4 (4 asist), Hongy And Cui 6 (7 ribaund – 1 asist), Weina Jin 4 (4 ribaund – 1 asist), Jay Zuo 1 (3 asist), Xi Yang 9 (3 ribaund – 1 asist), Jiamei Liang 5 (1 ribaund – 2 asist), Xueya Ma 9 (1 ribaund – 1 asist), Megran Sun 17 (7 ribaund – 2 asist), Yi Quiang 5 (5 ribaund – 1 asist), Dong Yu 7 (1 ribaund), Liting Zhang 8 (5 ribaund)

1.PERİYOT: 11-20
2.PERİYOT: 17-21
3.PERİYOT: 13-23
4.PERİYOT: 12-17


Kaynak: tbf.org.tr
 

Üst