Galatasaray'a kira sürprizi (Aslantepe)

http://spor.milliyet.com.tr/galatas...spor/spordetay/31.03.2011/1371402/default.htm

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Özak, "Galatasaray’ın stat geliri 3-4 kat arttı. Şimdi çıkarıp GSGM’ye yılda 1 milyon dolar ödese çok mu zorlanır" dedi.

Devlet Galatasaray'ın yeni stadı Telekom Arena'dan kira istiyor.

Hürriyet yazarı Vahap Munyar'a konuşan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak şunları söyledi: "Türk Telekom Arena’nın Galatasaray’a devrinde bir sıkıntı yok. Devir yapılacak. Galatasaray’ın bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Biz Galatasaray’ın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne (GSGM) kira ödemesini istiyoruz. Onlar, “Ali Sami Yen’de kira sorunumuz yoktu, şimdi de ödemeyelim” diyorlar. Ancak, diğer kulüplerden kira alıyoruz. Galatasaray da ödemeli.

Galatasaray’ın stat geliri 3-4 kat arttı. Şimdi çıkarıp GSGM’ye yılda 1 milyon dolar ödese çok mu zorlanır. İsim hakkı gelirlerinden de pay vermeleri iyi olur. Biz de o paralarla Doğu illerimize spor tesisleri götürmeye çalışıyoruz."

Bu şartların stadyum açılışındaki protestolar sonrasında ortaya çıkmadığını belirten Özak, "Biz öyle duygusal iş yapmayız. Baştan beri konuşuyoruz. Galatasaray yönetimindeki eski bakanımız Işın Çelebi konuyu yakından biliyor" dedi.

Galatasaray TÜRKİYE dir dedik üstüne kaç tane Avrupa kupası verdik
Ne zaman bırakacaklar üstümüZe gelmeyi acaba???
 
Başkan başkan olsaydı cesaret edebilirler miydi acaba? Yeni yönetim akıllıca hareket ederse iktidar sahipleri seçim arefesinde diyet ödetme cesaretini gösteremezler.

Bir de hukuki yanı var tabii ama onun hakkında yorum yapabilmek için sözleşmeyi görmek gerek. Devir şartları neleri içeriyor...
 
Neyin diyeti peki?

Toki başkanını ıslıklamanın mı?

Özür dileyen Galatasaray başkanını ibra etmemenin mi?
 
Ömer Seyfettin' in diyet öyküsünü herkes bilir ama bilmeyen kardeşlerim için öykünün özeti gelsin.

Koca Ali, kılıç yapımıyla uğraşan ve askerlik yapan biridir. Kendi dükkânında sürekli kılıç yapmakta, hiç kimseyle konuşmamaktadır. Koca Ali’nin ailesi oldukça zengin bir ailedir. Babası haksız yere idam edilmiştir. Onu, amcası okutmuştur. Koca Ali, bu zor hayatta kimseye minnet etmeyen biri olduğu için Anadolu’ya gelir. Kendi emeği ile demircilik yaparak geçinmeye çalışır. Koca Ali işinin dışında sadece mescide gitmekte, mescitte mesnevi dinlemektedir. Mesnevinin dilini anlamadığı hâlde, ahenginden dahi çok duygulanmaktadır. Yine böyle mescidden evine döneceği bir gün sokakta biraz dolaşır. Daha sonra evine gelir ve uyur. Uykusunun arasında kapısı hızlıca çalmaya başlar. Dizdarlar gelmiştir. Evini ararlar. Gece altın keseleri çalınmış, keseler de Koca Ali’nin evinin yanında bulunmuştur.

Evinde bir de kan görünce bütün şüpheler onun üzerinde toplanır. Koca Ali, ne yapsa suçsuz olduğunu anlatamaz. Ceza olarak sağ eli kesilecektir. O, kolunun kesilmesindense başının kesilmesini ister. Koca Ali, mahallede çok sevilen biridir. Kimse onun suçlu olduğuna inanamaz. Mahalleli cimri ve zengin Kasap Hacı Mehmet’e gider. Ondan Koca Ali’nin diyetini ödemesini ister. Yeniçeriler, Kasap Hacı Mehmet’e, Koca Ali’ye yardım etmesi durumunda, Koca Ali’nin onun işlerini göreceğini söylerler. Kasap Mehmet, böylelikle Koca Ali’nin diyetini öder ve kolunun kesilmesini önler. Koca Ali, çok zor bir hayatın içine girmiştir. Kasap Mehmet, bütün işlerini ona yaptırmaktadır. Çok huysuzdur. Sürekli ödediği parayı Koca Ali’nin başına kakar. Koca Ali, hiç cevap vermez, sabretmeye çalışır. Aradan bir hafta geçer. Koca Ali, balta ile kolunu keserek Kasap Mehmet’in yüzüne atar. Böylelikle kolunu kaybeder; fakat gururunu ve özgürlüğünü kazanır.


Var mı bizde bunu yapabilecek yönetici?
 
Kol falan kesmeye gerek yok Metin Abi. Hatırladığım kadarıyla Aslantepe 49 yıllığına bedelsiz olarak kiralık. Bu işler sözleşmeyle olur.

Bizim başkan demişti ya "Ne olurdu yani skorbordda Ali Sami Yen yazsaydı" diye. Şimdi aynı tarzla istek geliyo "Sizin gelirler 3-4 kat arttı, o zaman siz de bize para verin".

Bu adamlar nasıl iş dünyasındalar anlamak mümkün değil. Yokmu bu işin sözleşmesi, şartnamesi bilmem nesi.
 
Ölü soyucu gibiler resmen yani. Duyan da sevabına diktiler stadı, en ufak bir kazanç sağlamadılar sanacak. Araziden aldıkları paradan da bahsetselermiş, o aldıkları para gayette planladıkları şeyler için yeter de artar bile
 
ya inanmayın arkadaşlar böyle şeylere. Bunlar boş haberler. Bakan zırvalamış sadece. Aslına bakarsan keşke GS kira verse. Kİra da bir nevi ev sahibi demektyir. Stad 49 yıllığına bizim. 49 yıl sonra zaten kullanılamayacak duruam gelir yenisi yapılmak zorunda. Ha devlet bizden kira alırsa nedenmi iyi olur? Çünkü madem bizden kira alıyorsunuz stadın üstünü kapatmak da sizin göreviniz deriz.Devletin o bölgeyi afet destek bölgesi olarak koordine ettiği düşünülürse o stadın üstünün kapatılması zaruri. Ve o stadın üstünün kapatılması en azından 10 milyon dolara mal oluyor. direk 10 milyon dolar para vermektense bunu zamana bölmek GS'ın işine gelir. Üstelik sözleşmeyi yaparken farklı aşrtnamelerde öne sürmemizi sağlar. Buyursun devlet istiyorsa başka birine versin stadı. Türkiye de o stadı dolduracak tek kitle GS'lı taraftarlardır. FB taraftarı Kadıköyden, Beşiktaş taraftarı Beşiktaşdan dışarı çıkamaz. Yılda 4-5 maç değil tüm sezondan bahsediyorum.

Şu an piyango mevsimindeyiz. GS yönetiminde kendi çıakrlarını düşünen biri yoksa, sümsük biri yoksa diyet ödetir ama nerde o başkan? Seçim arefesinde GS'ın yönetimi stad işi dışında aslantepeye yapılacak salon için araziyi de kopartırdı ama o yönetim yoktu. Şimdi gelecek yönetimden bunu bekliyoruz umutla. Aslantepeye yapılacak salonun finansı da hemen hemen hazır biliyorsunuz. GSYİAD başkanı açıklamıştı. " paramız var ama siyaset-bürokrasi izin vermiyor" diye. Bekleyelim görelim. İnşallah stada kira isterler böylelikle çatı için vermek zorundfa olduğumuz parayı salon yapımında kullanırız.
 
Size taraftarlar olarak çok özel bir şey verirdikte neyse her kulüpten alıyormuş Bjk ve Fb den ne kadar alıyorlar biri çıkıp açıklasa da kurtulsak ..
 
bizden 1 milyon dolar istiyorlar da diğer klüpler ne kadar ödüyor onu görsekte niye bu kadar uçuyorlar anlayalım?birde isim hakkından pay istiyorlar yüzsüz gibi .ah adnan başkan adam gibi şunların ağzının payının verecektin zamanında.
 
Bakan zırvalamış.Zaten onun hiç bir yorumunun,isteğinin bir bağlayıcılığı yok.Elinde kap gibi protokolun var altında istersen statda ana avrat sövmüş olalım(ki yok öyle bir şey) başbakanın imzası var orada kira alınmakszın 49 yıl deniliyor.

49 yılın ardından hala istersek bu stadı veririz 1 trilyon merak etmesin sırma saçlı güzide bakanımız:D
 
Soldan aldığı saçları sağa atıp ''her yerimden saç çıkıyo'' tribine giren adam değil mi bu Özak . Ya da Trabzonspor'a para aktaran mı diyeyim ? Hitap şekline bakar mısınız ? ''atsana bi 1 trilyon''. Altılıya kupon yaptın da ortak mı arıyorsun Özak ? Biz Baros'la , Arda'yı Trabzon'a verelim olay kapansın olur mu sayın Özak ? Trabzon ne kadar kira ödüyor ki acaba onu da açıklar mısınız ? Aman bi yerlere açılışa giderken yüksek yerler olmamasına özen gösterin sayın Özak yoksa mazallah soldan sağa attığınız saçlar rüzgarla birlikte açılır . Wikileaks'e dikkat sayın Özak . Adamlar uyanık valla yine manşet olmayın.
http://www.haber61.net/news_detail.php?id=70744
 
Ya Kamil abi kusura bakma da sende burada fanatikten linkler paylaşıp milletin kafasını boşuna karıştırma fanatik, hürriyet tarzı gazetelerle işimiz yok hala linkler paylaşılıyosunuz
 

Üst