Günümüzde en iyi basketbol koçları?..

Evet yazılara şöyle bir bakıyorum da bir kaç kişinin dilekleri kabul olmuş..Ben de Galatasaray'a hep Oktay Mahmuti ya da Erman Kunter'i isterdim Türk olarak..Ergin Ataman'dan da ilk Beşiktaş döneminde ümitlenmiştim(Shumpert,Nicevic falan olan kadroda) ama kendi kariyerini yine kendi bitirdi..Gerçi hiçbir şey için geç değil ama yine de büyük zarar verdi kendi mesleğine..

Gelmiş geçmiş olarak baktığımızda o kategoride Aydın Örs de kesin yer bulur tabi kendine..

Bunların dışında erkek basketbol kariyeri çok fazla değil ama Cem Akdağ da bence büyük potansiyeldi..Yanlış anlaşılmasın erkek basketbolu adına diyorum yoksa Cem hocanın kariyerini,koçluk bilgisini,neler başardığını biliyoruz..

Yabancılara gelince..Nba için konuşursak Phill Jackson,Greg Popovich ve iki üç isim dışında çok fazla göze batan koç yok bence..(Yakın dönem için konuşuyorum) Nba koçlarını genel olarak beğenmem zaten ben..Phill Jackson'un şahsi olarak en beğendiğim özelliklerinden biri maç içinde takım kötü giderken zaman zaman mola almaz ve takımın bu durum içinden çıkmasını bekler..Belki kısa vadede bir şey katmaz oyunculara ama uzun vadede çok büyük tecrübe kattığı aşikar..

Greg Popovic'in de takıma kattığı disiplini çok severim..Nba'de takım savunmasını en iyi yaptıran koç olabilir belki..Aynı özellik Jerry Sloan'da da vardı..Bunların dışında yine ortaya diğerlerinden daha fazla şey katan Pat Riley'den bahsedebiliriz..

Avrupa basketboluna gelince de,Messina zaten tartışılmasına gerek olmayan bir isim..Yakın zamanda en beğendiğim koç Zeljko Obradovic..Oyuna etkisi şu an meslektaşlarından çok daha ağır basıyor..Oyuna direkt etkide bulunan iki koçtan biri Oktay hoca ile beraber.(Euroleague takımlarını hesaba kattım sadece) Benim düşüncem bu yönde..

Avrupa'da iyi hocalar sınıfına İvkovic'i de eklemek lazım tabi..Ama son senelerde hem Sırbistan milli takımını hem de Olympiakos'u kendisinden beklendiği düzeyde motive edemiyor,bunun sebebi nedir bilemiyorum..Ama sırf Dünya Şampiyonası'ndaki bizim maçta son saniyede çizdiği oyun bile yeterli nası biri olduğuna dair..