Gurovic'ten bahsetmek istiyorum. Geldiğinde söylenilenleri çok iyi hatırlıyorum; Kazanma isteği olan bir oyuncu,winner özelliğine sahip, çok hırslı ve bunu sahaya yansıtan bir isim, takıma katkısı bu özelliklerle beraber istenilen seviyenin üzerinde. Şimdi bunlardan hangilerini sahaya yansıttı? -Hiçbirini !
Daha geçen oynanılan Erdemir maçında; saha da canla başla mücadele eden iki oyuncumuz vardı. Hüseyin ve Murat. Maçın bitimine son 10 saniye kala bile topu Murat Kaya değerlendirdi başaramadı ama canı sağ olsun. Akla,mantığa sığmayan bir şey; maçın bitimine 10 saniye kalmış 2 sayı farkla gerideyiz ve saha da şutu çok düzgün,tecrübeli,deneyimli ve hırslı oyuncumuz nedense o son şutu kullanmıyor ve kullanmak için de hiçbir çaba göstermiyor. Böyle oyuncu takımda olmuş,olmamış bir şey ifade etmez. Murat Kaya,Hüseyin Beşok gibi oyuncular benim gözümde çok çok üstündür! Gurovic gibi 12 tane oyuncu gelse yine değişmem Hüseyin'i , Murat'ı... Böyle Aslan yürekli oyuncuları!
Atkins'e kızıyorum, çünkü; istese bu ligin en kral guardı olabilir ama nedense işi şova dönüştürmek gibi bir amacı olduğunu düşünüyorum onu izleyince ya da umursamaz tavırları. İstese olağanüstü savunma yapabilir,istese saha da çok aktif bir maç çıkarabilir ama neden öyle oynamıyor anlayamıyorum.Atkins'in guardlığına söz edemem gerçekten çok iyi bir guard hatta kıyaslama olarak nba'de Rafer Alston tarzı bir oyuncu.Atkins eğer ki; umursumaz tavırlarını düzeltir,gerçek kimliğini ortaya koyarsa hiçbir şekilde sorun kalmaz.
Milojevic; sakatlıklar oyuncuları performanstan düşürebilir bu yüzden Milojevic maçlarda süre aldıkça ve antremanlarını düzenli bir şekilde yaptıkça eski performansına dönecektir...
Graves; takımın sayı yükünü taşıyan oyunculardan biri.O oyuna girdiğinde takımın kimyası bile değişiyor...
Hosley; İyi bir oyuncu olduğunun herkes farkında ama göklere çıkarmanında bir mantığı yok! Çok fazla gereksiz şut kullanıyor ve topu elinde çok tutuyor.Gerçek kimliğini ortaya koymuş değil,zamanla takıma alışacak ve beklentilerimizi boşa çıkarmayacaktır.
Tolliver; Geldiğinden beri gözlediğim kadarıyla çok iyi bir takım oyuncusu daha takıma alışmadı ama playofflarda bize çok ama çok katkısı olacaktır.Mümkünse uzun süreli bir kontrat yapılmalı diye düşünüyorum.
Kısacası; takımda kadro dışı biri kalacaksa; Atkins ya da Gurovic olmalıdır. Atkins'in Gurovic'e göre daha faydalı olacağı kanaatindeyim şu an için!! Gurovic'in kadro dışı kalması ya Gurovic'i hırslandırır kendine getirir ya da Gurovic'in takımla bir alakası kalmaz. Fakat bu kadar tecrübeli bir isimin performansı yüzünden kadro dışı kalması; Gurovic'in gerçek yüzünü ortaya çıkartır diye düşünüyorum.2-3 hafta kadro dışı kalsın bence Gurovic'in aklı başına gelir.
Atkins mecburiyetten dolayı ( İN ) !!
Gurovic ( OUT ) !!