Hanımın Çiftliği

Bir Özgü Namal ve Mehmet Aslantuğ hayranı olarak malesef ilk bölümü izleyemedim. Acaba izleyen var mı, izleyen varsa ve yorumlarını paylaşırsa sevinirim.

Sanırım netten takip edeceğim ama izleyenlerinde düşüncesini almak istiyorum.

Bazı yerlerde de Özgü'nün oyunculuk yönünden tavan yaptığı görüşü hakim ki bir Özgü hayranı olarak sırıtmış olabileceği ihtimalini geçiyorum. :) Tabii izledikten sonra daha sağlam yorumlar yapabilirim ama o'na toz konduramayışım, o'na olan hayranlığımdan kaynaklanıyor.. =)

Son yıllarda romanların dizi versiyonları popüler oldu gitti. Herkes dizisi çıktığı zaman ekran başına kilitlenir ama kimse kitabını, kitaplarını okumaya kalkmaz. Sözüm birilerine değil, hepimize...

Bugün ilk bölümü izleyip akşamda ikinci bölümünü izlemek istiyordum ama dün gece Kanal D ilk bölümü verince oturdum izledim. İlk bölüm itibariyle gerçekten kaliteli olduğu belli oluyor, güzel bir prodüksiyon olduğu çok aşikar..

Özgü ve Mehmet Aslantuğ'un oyunculuklarına diyecek söz yok, olamaz da zaten. Özgü 17 yaşındaki bir kızıda 30 yaşındaki "yırtık" bir kadını da oynayabiliyorsa bana göre kimse laf edemez. Mehmet Aslantuğ ise "ben buradayım" diyor, ses tonu ve oyunculuğu yine müthiş. Daha önce Yaprak Dökümünde oynayan dizide Muzaffer Bey'in yeğenini oynayan adamın da oyunculuğunu beğendim, keza daha önce Sağır Oda'da "İmam Efendi" olarak oynayan adamı da çok beğendim. Kemerle Özgü'yü dövdüğü sahnede ki yüz ifadesi gerçekten iyiydi.

Yapımcı da bütün bunları bir araya getirip hiç bir masraftan kaçınmamış, yani her ne kadar o zamanlarda dünyada olmasamda eskiyi iyi canlandırmışlar. Eğer cılkını çıkartmazlarsa izlemeye devam edeceğim..

images

Her dizi de bu masa lambasını görmektir...

Bağdat KAYNAK' Alıntı:
3.Özgü Namal sırıtmış. Sesi çok hırıltılı çıkıyor. Yeni bir yüz daha iyi gidebilirdi.

Katılmıyorum. Tam aksine rolünün hakkını fazlasıyla veriyor. Dizide 2 karakterin hakkını verebilecek kim var Türkiye'de ?

Dizi çok kaliteli. Herşey düşünülmüş,yapılmış. Harcanan paranın hakkını reyting olarak alır herhalde...

Geçen haftaki bölümde o dayak sahnesi ve ardından gelen kemerle dövme sahnesini gerçekten çok iyi yansıttılar izleyiciye, ben tv karşısında gerildim yemin ediyorum.

Özgü'ye ise önceden de dediğim gibi laf yok, kıza ne rol geliyorsa hakkını veriyor. Helal olsun, böyle kaliteli yapımlarda görmek dileğiyle.. ;)

Dizi güzel ben izliyorum gerçi bu kitaptan çevirme dizilerin bi süre sonra suyunu çıkartıyolar ama o kıvama gelene kadar gayet güzel zevkle izlenecek gibi.

Dünkü bölümdeki mahkeme sahnesinin sonunda Özgü'nün yakarışı ve göz yaşları çok etkileyiciydi. Birde müzikler mükemmel, hele Mazlum Çimen'in yaptığı o jenerik yok mu gerçekten tüylerimi diken diken yapıyor.. Dünkü bölümde söylenen iki güzel türkü'de güzel ve yerindeydi, yani sahnelerle çok örtüşmüştü.

Umarım böyle devam eder, kaliteli oluşu ve yapımcıların özendikleri çok açık. Durmak yok, izlemeye ve takip etmeye devam. ;)

31 yaşındaki oyuncu 18 yaşındaki karaktere iyi gitmez tabi. Neyse en azından Beren Saat ya da Nurgül Yeşilçay olmamış. Gerçi bu benim görüşüm. Genel olarak takp edemesem de dizi izlenebilecek nitelikte denebilir.

18 yaşındaki bir oyuncu kendi yaşını bu kadar iyi oynayamaz...

Her hali ile süper bir oyuncu, mimikleri, tavrı, hareketleri vb.
Özgü Namal'dan başka bu rolün hakkını en iyi şekilde iyi verebilecek bir kişi olduğunu sanmıyorum.

Bende izliyorum Ozgu guzel oynuyor yalnız her dizide olan durum bunda olmaz umarım. O nedir derseniz romanlardan uyarlanan diziler genelde sonradan roman dısına cıkıyor ne yazık ki.

Tugay Aktepe' Alıntı:
18 yaşındaki bir oyuncu kendi yaşını bu kadar iyi oynayamaz...

Özgü Namal'dan başka bu rolün hakkını en iyi şekilde iyi verebilecek bir kişi olduğunu sanmıyorum.

Pek fazla dizi takip etmesem de, izlemek için televizyon karşısına geçtiğim bir dizi oldu bu da. : )

O zamanki siyasî durumu da özetliyor ara sıra. Menfaatler için saf değiştirilebileceğini bu bölümde gördük mesela.

Ama dizi güzel ve heyecanlı gidiyor bülüğün nü? :)

Nilay KIZILOK' Alıntı:
Bende izliyorum Ozgu guzel oynuyor yalnız her dizide olan durum bunda olmaz umarım. O nedir derseniz romanlardan uyarlanan diziler genelde sonradan roman dısına cıkıyor ne yazık ki.

[quote="Tugay Aktepe":1ec7mqxy]18 yaşındaki bir oyuncu kendi yaşını bu kadar iyi oynayamaz...

[/quote:1ec7mqxy]

Evet abla maalesef haklısın bu konuda.

Aşçı bahçıvanı, bahçıvan uşağı, sonra hepsi uşağı replikleri Cem Yılmaz'ın gündemi ne kadar güzel anlattığının bir göstergesiydi zaten...

Bu eserleri bizlere sunan değerli kalemlerin mezarlarında rahat uyumaları için, yapıtların hakkını vererek kullanılması gerekir.

Ayşegül Aygün' Alıntı:
Mehmet Aslantuğ için bile izlenir Adam zaten karizma o ses tonu mimikler diziye katkısı çok büyük :)

Ben de çok severim Mehmet Aslantuğ'u ama diziyi onun için bile olsa izleyemiyorum..:) Gerçi hiç bir diziyi doğru dürüst takip edemiyorum artık.. Olursa arada Aşk-ı Memnu.. :)

Sezona Fikret Kuşkan transferi ile başlamıştı Hanımın Çiftliği.. Ancak Fikret Kuşkan senaryodan rahatsız olduğu için diziden ayrılmak istiyordu. Birkaç bölümdür ortada yok zaten.. Ancak boş durmayıp bombayı patlattılar. Mahir Günşıray dizinin kadrosuna katıldı.. Kendisini getirebilmek için iyi para saymış olsalar gerek. Hayırlısı olsun bakalım..

mahir.jpg

Kavga sahneleri, siyasi çatışmalar ve argo sahneleri nedeniyle çoğu zaman dizinin başlangıcında uzun bir metin ve ardından gelen uyarı cezaları alan diziyi RTÜK en sonunda 21.00 ile 23.00 arasında diziyi durdurdu ve bu durum Kanal D'ye olan bakış açısı bakımından da kötü oldu