Hüsnü Çakırgil'e Tepki ve Spormax'e Açık Mektup

Hüsnü Çakırgil biliyosunuz Fenerbahçe'nin eski oyuncusu ve 5 maçtır Spormax'de maçları yorumluyor. Sorun değil düzgün tarafsız yorumlayabilse başımızın üstünde yeri var ama en düzgün Galatasaray'lıları bile çıldırttı artık.

Bu konu gerçekten can sıkmaya başladı bu adam kendini Fener Tv'de sanıyor buna eminim. Maçın bitimine 9 salise kala son söz daha söylenmedi diyebilecek kadar fanatik bi adam nasıl maç yorumluyor anlamış değilim üstelik birde İpekçi'ye de bu adamı getiriliyor.

Yani bu kadar fanitikçe maç yorumlayan bir insanı 5 maç nasıl orada tutarlar anlamak gerçekten güç Fbtv mi Spormax'mi idrak edemiyorum maçı izlerken, sesi kısmak geliyor inanın içimden.

Bazı kesim taraftarlarımız bu durumun farkında değil diye buraya konu açmak istedim, tabiki ahlak sınırları içerisinde ve bize yakışacak şekilde Cuma günü salonda çok ciddi bir tepki vermemiz elzem oldu artık bence.

Son olarak Spormax yöneticileri bu tepkimiz umarım sizlere ulaşır, Ntv grubu gibi Galatasaray taraftarının nefretini antipatisini kazanmak istemiyorsanız gereğini yaparsınız yoksa medeni tepkimizden sizde nasibinizi alacaksınız.
 
Nefretimizi antipatimizi çoktan kazandılar bile Şamil..Anlatırken sürekli ''Fenerbahçem kazansın'' modu var..Zaten iş artık iyice yüzsüzlüğe vuruldu..Ntvspor da Spormax de alenen Fenerbahçe lehine konuşuluyor..Anladık Fenerbahçe'nin kadrosu daha iyi tamam da,Galatasaray'ın kazandığı hiç bir maçta Galatasaray'ın başarısı olmuyor..Fenerbahçe'nin başarısızlığı oluyor..Fener iyi oynarsa kazanır,kötü oynarsa kaybeder..Kimse demiyor ki acaba neden kötü oynadılar..Kim oynatmadı diye sormuyorlar..Oktay Mahmudi'nin her molasından sonra Fenerbahçe neden tıkanıp durdu demiyorlar..Özellikle alan savunmasına karşı nasıl etkisiz kaldı Fenerbahçe bunu demiyorlar..Neymiş,Fenerbahçe de bugün şutları hiç sokamamışlar..Allah Allah,ilk dört maç Ukic ve Preldzic,hatta Lavrinovic mucize 3 lükler atarken bunlar da çok ekstra oldu,bu nasıl şanstır demedi kimse..Madem o kadar iyi atıyordu Fenerbahçe EL'de de atsalardı..Fenerbahçe torpilli evlat,ne yapsa hoşgörülecek bu yanlı basın tarafından..
 
Sakın İpekçiye gelmek gibi bir hata yapmasın. Açık ve net!
 
Bende Twitter'da Lig Tv çalışanı olan Bora Koçyiğit'e buna benzer bir mesaj attım ama cevap gelmedi. Hüsnü denen çapsızın terbiyesizliği ve ukalalığı gerçekten tahammül sınırlarını aştı. Hadi NTV'cileri anlıyoruz patronları FB'li yalakalık yapıyorlar ama Digiturk gibi sahibinin Galatasaray'lı olduğu bir kurumda bile Galatasaray'ın bu kadar alaya alınması kabul edilebilir bir şey değil.
 
Ben böyle şeylere pek takılmam da Hüsnü Çakırgil cidden suyunu çıkardı işin. Çok yakışıksız davranıyor. Olmuyor.
 
Ben tepkimi vericem Cuma günü, biraz organize olursak sağlam tepki verir, onu da afallatırız.

Kolay değil Hüsnü Efendi böyle bir kulübü karşına alman.
 
Batur dede Hüsnücan ... bunları nerede buluyorlar allah aşkına..arasan bulamazsın.
 
Sadece Sinan Erdem deki maçlarda olsa neyse ama Abdi İpekçi deki maçlardada bu adam yorumluyor.Sinir olmamak elde değil.İhsan Bayülken e yapılanlar cuma günü Hüsnü yede yapılmalı.
 
Bu yorumcu olayı anladığım kadarıyla Lig tv 'deki politika gibi. Örneğin Galatasaray - Beşiktaş maçına iki yorumcu gidicek. Birisi Bülent Korkmaz, diğeri Sinan Engin.

Ama spormax bir Galatasaraylı bir Fenerbahçeli işini pek beceremedi. Aleni bir şekilde yanlı tutum sergiliyorlar. Özellikle de pozisyon yorumları tam bir felaket!
 
Bu yorumcu olayı anladığım kadarıyla Lig tv 'deki politika gibi. Örneğin Galatasaray - Beşiktaş maçına iki yorumcu gidicek. Birisi Bülent Korkmaz, diğeri Sinan Engin.

Ama spormax bir Galatasaraylı bir Fenerbahçeli işini pek beceremedi. Aleni bir şekilde yanlı tutum sergiliyorlar. Özellikle de pozisyon yorumları tam bir felaket!

Sorun FB'li yorumcu olmasında değil yorumcu diye çıkarılan Hüsnü Çakırgil isimli güya eski büyük(!) basketbolcu terbiyesizin densiz konuşmalarında, kendini kahvehanede falan sanıyor zannedersem. Eski yorumcları Çetin Yılmaz'da FB'lidir keşke o yorumlasaydı bu maçları en azından o ne dediğini bilirdi. Oraya Galatasaray'lı diye koyulan Nur Germen ise ayrı bir konu başlığını hak ediyor !
 
İki pozisyon var dünkü maçtan, birincisi Shipp'in Kinsey'e yaptığı hücum faul. İlk yarıda hızlı hücumda. Net bir şekilde savunma faulü, hücum faul ile alakası yok. Kinsey hareketli. Paşamlar diyor ki hücum faul. Diğeri son çeyrekte Andric'in hücum faulü. Net bir şekilde ayaklar oval çizginin içinde. Basket faul olması gerekiyor. Yine "net hücum faul" diyorlar. Ama Kinsey'in ayağına çarpan topta "ayağına çarptı" diyemiyolar, hakemlerin kararı bu yönde diyorlar. Yeter be arkadaş, ben TKBL final serisini FB TV'den izlerken bu kadar küfür etmedim.

Bu arada maçın başında "Galatasaray korkmazsa maçın sonuna kadar oyunda kalabilir" diye buyurdular. Yok ya. Kim kimden korkuyormuş. Bi' tarafınızda patlamıştır umarım Shipp'in basketi.
 
Hüsnü Çakırgil'e niye kızıyoruz? Fbli her yorumcu öyle değil mi adamın en azından Fbli olduğunu biliyoruz...

Asıl tepki Nur Germen'e olmalı. Hüsnü Çakırgilden daha fazla rahatsız ediyor beni. Spormax'e ve yorumculara bu maçta gerekli tepki gösterilmeli.

Spormax ve yorumcularının aklıma gelen salaklıkları, daha doğrusu seyirciyi kandırma çabaları;

- İlk yarıdaki hareketli savunma yapan Fb savunmasına değil de Shipp'e (galiba) verilen hücum faule doğru demeleri
- Caner'in teknik faul aldığı pozisyonda tekrardan bile net anlaşılmazken bu kadar net faul yapıyosunn bir de itiraz ediyosun pes demeleri
- Andric'in ilk yarı bir topa temiz dokunup faul verildiğinde böyle mantıksız/manasız faullere ne gerek var adam topu yana doğru sürüyor, gereksiz bir hareket demeleri
-Andricin 4. periyotta farkı 7ye çıkaracağı pozisyonda çalınan saçma sapan hücum faulde kararı aklama çalışmaları, konuyu hemen ayakları çizginin dışandaya getirmeye çabaları, tekrarında ayaklar çizgide olduğu halde dışardaymış demeleri ve kendince pozisyonu akladıklarını sanmaları
-Hakemlerin bizim aleyhimize yaptığı her hatada hakem için çok zor pozisyon demeleri (bilinki yorumcular zor pozisyon diyorsa aslında karar bizim aleyhimizedir)

Bir de şu Melih denen spiker basketbolun B'sinden anlamıyor. Ayakla oynamaya faul, teknik faule sportmenlik dışı hareket falan diyor. Bu maça niye verilmiş acaba fb'nin olası şampiyonluğu kutlamak için mi diye soruyorum! 3. periyot sonunda Caner'in üçlüğünde Melih'in sesinin nasıl değiştiğini, boğazında kelimelerin düğümlendiği izleyin tekrar anlarsınız.

Sanırım bu pozisyonlara ve yorumcuların gösterdikleri bu tepkilerindeki taraflılığa kimsenin itirazı olmaz. Basketbol gibi kuralları az bilenen ve bu final serisiyle insanların daha da ilgi duyduğu bir spor dalında yorumcuların dedikleri insanları etkiliyor. Bu yüzden Spormax'e çok ağır tepki gösterilmeli.

Bayan basketboldaki final serisinden daha skandal bir yönetim gösteren hakemlere Fb'nin kazandığı her maç sonrası olumlu yorumlar yapılıyor. İnsan Nur Germen'den bizi savunmasını beklerken o da bunları destekliyor. Yazıklar olsun
 

Üst