İddia zamanı(Cumartesi 14:00)

Re: İddia zamanı(Perşembe 23-01 Cem tv)

Arkadaslar Eyup Yıldız'ın programı bugun oglen 14.00 da Cem Tv de baslıyor.

Lutfen smslerinizi bekliyor kendisine degil programa tabi. Programa sms
atarsanız cok mutlu olacak kendisi. Ne bileyim kupon sorun, kupon yapıp
onları yorumlamalarını sorun. Sorun birseyler ben 4, 5 sms atıcam programa.

En azından bizim smslerle 50 sms ile programa baslarsa cok iyi olacak.

Saygılar..

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Geçen sezonun sonlarına doğru katıldığım iddaa zamanı programı tekrardan start alıyor, Metin Dirim, Zadik Gökoğlu ve ben Eyüp Yıldız her Perşembe saat 23-01 arası cem tv de İddaa zamanı programında olacağız!

Desteğinizi ve yorumlarınızı bekliyorum......

http://www.cemtv.com.tr/programdetay.asp?pid=58
mail adresi: iddiazamani@cemmedya.com

Arkadaslar programı kacıranlar bu Cumartesi izlesin mutlaka.

14:00 da baslıyor. Ayrıca yakında Basketbol yorumları da olacak
Eyup Yıldız'ın. Basketbol da oldukca iyidir kendisi bilirsiniz.

Email adresinin dogrusunu kendisi girecek birazdan. En az 50 mail
yollarsak haftaya cok iyi olacak. Herkesten destek lutfen.=)

Doğru mail adresini gireceğim kısa sürede.

Arkadaşlar Avrupa basketbol şampiyonası ile beraber Fotospor'da yazmaya başlayacağım.

Bu cuma fotospor'un iddaa ekinde 1 tam sayfa yorumlarım olacak, hepinizin desteğini bekliyorum.

Sordum oyle dedi ben alır cevreme aldırtırım. Birde cumartesi cem tv'de ki programa mail atarak destek olursak Erdal cok iyi olur sanırım.

Fotosporda çıkan yazım.
-----------------------------
1-Makedonya-Yunanistan

Efes World Cup 2009'un başarılı takımlarında Makedonya, Eurobasket 2009'un favorilerinden Yunanistan ile karşılaşacak.

Makedonya takımı Efes World cup'ta son derece başarılı bir performans gösterdi, özellikle devşirme oyuncuları Massey ve Washington son derece faydalı oldular, Stefanov ve Samardgiski diğer dikkat çeken oyunculardı.

Makedonya koçu Arsic Jovica 1 devşirme oyuncu kadroda bulundura bilme kuralı nedeni ile iki oyuncusundan birini tercih edecek, bu oyuncunun Massey olması ise nerede ise kesin.

Yunanistan ise 2007'de ulaşamadığı şampiyonluğu 2009'da almak istiyor, oyuncu kalitesi, turnuva tecrübesi, ve ekol olmaları nedeniyle, Makedonya karşısında galibiyete kolay ulaşacaklarını düşünüyorum.

Büyük ihtimalle Papalukas ve Diamantidis Yunanistanda oynamayacak, ama yinede kazanacaklarını söyleyebilirim.

Bu maçla ilgili olarak handikapın 10.5 ğun altında olması durumunda hiç düşünmeden Yunanistan'a oynayabiliriz, diğer bir seçenek ise 160 civarı belirlenecek toplam sayı rakamı durumunda, alt seçeneğini düşünebiliriz, keza Makedonya sert savunma yapma özelliğine sahip Yunanistan'a karşı yüksek skorlara ulaşamaz.
-----------------------------
2-RUSYA - LETONYA

Eurobasket 2007 nin süpriz şampiyonu Rusya, görece olarak zayıf rakibi Letonya karşısında çok zorlanmayacaktır, Efes World Cup'ta izlediğim Letonya turnuvada süpriz sonuçlar alabilecek bir potansiyele sahip değildir, Özellikle pota altında hala Kaspars Kambala ağırlıklı oynamaktadır, şayet Rusya karşısında Kambala 15 dk üzeri bir süre alırsa verimliliğide yeterli olamayacaktır, yaş itibari ile hem yavaşlamış hemde uzun süre sahada kalacak fiziksel dayanıklılıktan uzaktır.

Rusya oturmuş kadrosu ile, oyun düzeni ile bu turnuvanın en önemli favorilerinden, Letonya karşısında ise zorlanmadan galibiyete ulaşacaktır, açıklanacak handikap oranlarının çok fazla olmaması durumunda, Krilenko'lu Khrypa'lı Rusya takımının galibiyetine kuponlarımızda yer verebiliriz.

Ayrıca yüksek oran isteyen okuyucularımıza diğer bir önerimde, ilk yarı Rusya, 2. yarı Rusya seçeneği olacaktır, tabi bu önerim 15.5 gibi bir handikap verilmesi durumunda dikkate alınmalıdır.
----------------------------------------
3-Polonya-Bulgaristan
Ev sahibi Polonya şu sıralar iyi bir form yakalamış durumda, game on turnuvasında finale kalma başarısı göstermiş, finalde ise 12 dev adama 66-58 kaybetmişlerdi, ev sahibi olmalarınında vereceği avantajla bu maçta galibiyete yakınlarlar.

Bulgaristan ise Evtimov önderliğinde, daha çok şuta dayalı bir sistemle oynamaya çalışan bir takım, Angelov, Videnov, ve Jaeber gününde olursa bir süpriz yapabilirler, bunun dışında seyirci desteğini arkasına alacak Polonya galibiyete daha yakın diyebiliriz.

Bu maça iddaa oynamak isteyen okuyucularımızın dikkat etmesi gereken 2 nokta var, bu maç çekişmeli ve az skorlu olacaktır, yani 5.5 sayının altında açıklanacak bir Bulgaristan lehine açıklanacak bir handikap oranında Polonya'nın galibiyetine oynayabiliriz, ama Bulgaristan lehine açıklanacak yüksek bir handikapta ise Bulgaristan'ı es geçmemeliyiz.
-------------------------
4-Büyük Britanya-Slovenya

Avrupa basketbolunda yer edinmeye çalışan Büyük Britanya Slovenya gibi küçlü ve basketbolda gelenek yaratmış bir takım karşısında çok fazla direnemeyecektir, P.M.Bonusunda sakatlığından dolayı B.Britanya forması giyemeyecek olması zaten zayıf olan kadrolarını iyice çaresiz bırakmaktadır,
Brezec, Lorbek, Lakovic gibi yıldızlarıyla Slovenya zorlanmadan bu maçı kazanacaktır, açıklanacak handikap oranı çok büyük olmazsa bu maç için banko Slovenya seçeneğini okurlarımıza öneriyorum.

Yüksek oran isteyen okuyucularımız ilk yarı Slovenya 2. yarı Slovenya oynayabilirler.

---------------------------
5-Hırvatistan - İsrail

Turnuvanın favorilerinden Hırvatistan, game on turnuvasında ışık vermeyen İsrail karşısında mutlak süretle galip gelecektir!

Efes World Cup 2009'da gövde gösterisi yapan Ukic'in performansı ise gerçekten muhteşemdi, basketbol severlere Hırvatistan'ın maçlarını izlerken onu ayrıca izlemelerini tavsiye ediyorum.

İsrail cephesine gelecek olursak formunuda yakalamış Hırvat takımı karşısında çok direnemeyeceklerini düşünüyorum, game on turnuvasındaki İsrail'in fark yemesi bence kaçınılmaz olacaktır.

Şayet iddaa İsrail lehine çok büyük bir handikap oranı açıklamazsa, Hırvatlar'ın galibiyetine biran bile düşünmeden oynayabiliriz.

----------------------------------
6-Fransa - Almanya

Çekişmeli ve keyifli geçmesini beklediğim bir eşleşme, A.Parker önderliğindeki Fransa galibiyete daha yakın gibi gözüksede, Ben Efes World Cup'ta Almanya takımını çok beğendim, özellikle Femerling, Jagla, Schaffartzik, gayet etkili ve uyumlu gözüktüler, Fransa ise eleme turlarında Belçika'yı beklendiği gibi eleyerek turnuvaya katılma hakkı kazandı.

Fransa NBA yıldızı A.Parker ve gelecekte NBA olması kesin gözüyle bakılan Nando de Colo ile bu maçta galibiyete yakın olan taraf, ama yinede açıklanacak handikapın yüksek olması durumunda iyi düşünmek lazım, bu maçla ilgili toplam sayıda 150 rakamının üzerinde bir rakam açıklanırsa alt seçeneğinin daha risksiz ve daha oynanabilir olduğunu düşünüyorum.

Fransa kazanır ama Almanya'nın süpriz yapabilme Potansiyelini unutmayalım, (bkz Efes World cup Türkiye-Almanya maçı)

--------------------------------------

7-Sırbistan - İspanya

Eurobasket 2009 herkesin şampiyon olmasını beklediği İspanya ilk maçında turnuvanın favorilerinden Sırbistan ile karşılaşacak, İspanya'da Pau Gasol'un hala oynayıp oynamayacağı belirsizliğini koruyor, ama yinede İspanya sadece bu maçın değil, turnuvanında açık ara favorisi durumunda.

Sırbistan cephesinden bakacak olursak, bu maçta İspanya'yı zorlayacaklarını ama yıkamayacaklarını düşünüyorum, bir çok maçı güçlü oyun bilgileri, ve disiplinleri ile kazanmayı başarabilen Sırp'lar bu maçta atletik ve hızlı İspanyol oyuncular karşısında galibiyete uzanmaları çok zor.

İddaa tahmin ekibinin çok fazla bir handikap belirlememesi durumunda İspanya galibiyetini kuponlarımıza gönül rahatlığı ile yazabiliriz.

Bu maçın yüksek skorlu geçeceğinide ayrıca belirtmek isterim, 160-165 civarı açıklanırsa toplam sayı, üst seçeneğide oynanabilir.

----------------------------------

8-Türkiye - Litvanya

Millilerimiz turnuvaya çok zor bir maçla merhaba diyecekler, Efes World cup'ta istikrarsız bir oyun sergileyerek 5. olan millilerimizin işinin Litvanya karşısında gerçekten çok zor olduğunu söyleyebiliriz.

Kerem'in doping sorunu, Tanjevic'in rotasyon takıntısı, Ersan ve Hido'nun rollerinin tam olarak netleşmemiş olması, açıkçası bu maç öncesi beni endişelendiriyor.

Litvanya cephesinde ise, Jasikevicius,Macijauskas,Siskauskas,Kaukenas,Songaila, gibi çok önemli oyuncular oynamayacak, bunun bizim için çok önemli bir avantaj sağlayacağını düşünüyorum.

Öte yandan Tanjevic rotasyon takıntısından kurtulup, Ersan ve Hido'nun sürelerini yukarı çekerse, oyuncularımız konsantre bir şekilde maça çıkarlarsa, Tanjevic'in sert savunma anlayışı ile bu maça sonuna kadar ortak olduğumuzu söyleyebilirim.

Bu maça duygusallıktan sıyrılmış bir şekilde yorum yapacak olursam, ilk tercihim, alt seçeneği olacaktır, ama bunu önerirken toplam sayının makul olmasıda çok önemli(160 civarı bir toplam sayı)

İdeal kupon-1

Makedonya-Yunanistan: Yunanistan kazanır
Sırbistan - İspanya: İspanya kazanır
Fransa -Almanya: Fransa kazanır

İdeal kupon -2
Rusya - Letonya: Rusya kazanır
Hırvatistan - İsrail :Hırvatistan kazanır
B.Britanya - Slovenya : Slovenya kazanır.

Süpriz kupon

Makedonya-Yunanistan:İlk yarı Yunanistan 2. yarı Yunanistan kazanır
Hırvatistan - İsrail :1. yarı 2. Hırvatistan kazanır
B.Britanya - Slovenya :1. yarı 2. Slovenya kazanır.

Ayrıca Özel etkinlik tahminlerim

Şampiyon : İspanya

A grubu 1. si :Yunanistan(1,45)
B grubu 1. si:Rusya(2.40)
c grubu 1.si :İspanya(1.15)
d grubu 1.si :Litvanya(1.50)

Zap yapıyordum,bir baktım ntvsporda iddaa programı ve Efe Uysal'ın yanında Eyüp abimiz...
Bütün yorumlarını dinledim abi,oynarsam 3 veya 4 maç ilk yarı 1 tercihlerine oynayacağım :)
Devamı gelicek mi abi ntvspor olarak...

Güzel sözleriniz için teşekkürler, bir aksilik olmazsa bundan sonra sık sık Ntv Sporda göreceksiniz beni:)