İngiltere Premier League (Futbol)

Uğur YILMAZ' Alıntı:
Degen artık Liverpool'lu...
İngiliz kulübünden yapılan açıklamada, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası için İsviçre Milli Takımı aday kadrosuna da çağrılan Degen ile sözleşme imzalandığı belirtilirken, 25 yaşındaki futbolcunun 1 Temmuzda işe başlayacağı bildirildi.

Liverpool Teknik Direktörü Rafael Benitez de kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, genç bir oyuncu olan Philipp'in, Bundesliga takımı ve İsviçre milli takımında oldukça deneyim kazandığını belirtti.

''Basel'de oynadığı sırada da Şampiyonlar Ligi tecrübesi kazanan Degen, üst düzey bir oyuncu'' diyen İspanyol teknik adam, ''Bitmek bilmeyen enerjisi ve kazanma mantalitesi ile saldırgan bir oyuncu. Gittikçe güçleniyor ve takımımıza kalitesiyle katkı sağlayacağından eminim'' görüşünü aktardı.

Futbol kariyerine İsveç takımı Basel'de başlayan Degen, üç yıldır Borussia Dortmund'da forma giyiyordu.

PhilippDegen01.jpg
liverpool komik işler yapmaya devam ediyor resmen bütün orta seviye oyuncuları alıyorlar millet benzemanın nasri nin arda nın de rossi nin peşinde adamlar degen'le uğraşıyor....arbeloa voronin ve degen...bu 3 üne verdikleri parayla bir tane sağlam adam alırlardı

Hamsik'ten Liverpool'a red...
"Transfer haberleriyle ilgilenmiyorum, burada çok mutluyum ve Napoli'den ayrılmak gibi bir niyetim yok."

2007/08 Sezonu başında Brescia'dan Napoli'ye gelen ve Serie A'da 37 maçta 9 gol atan 21 yaşındaki Slovak orta saha oyuncusu Marek Hamsik kendisiyle ilgilenen Premier League devi Liverpool'a gitmeyeceğini belirtti.

Napoli Sportif Direktörü Pierpaolo Marino ise "kadromuzu güçlendirmeye çalışıyoruz, bu sebeple herhangi bir oyuncumuzu bırakmayı düşünmüyoruz" dedi.

İtalyan basınında Marek Hamsik'in uzun vadede Pavel Nedved'in varisi olabileceği ve Juventus'un bu oyuncuyu alması gerektiği haberleri çıkıyor.

Hamsik_Napoli01.jpg

Liverpool kendine yakışanı yap biraz..

Para harcamaktan bu kadar kaçınma.

Millet kimleri istiyor sen kimi istiyorsun.

Liginin takımı ol biraz. :)

Chelsea Grant'ı kovdu...
Şampiyonlar Ligi'nde Rosenborg maçı sonrası görevinden ayrılan Portekizli menajer Jose Mourinho'nun yerine Chelsea'de göreve gelen İsrailli Avram Grant'in görevine son verildi.

Chelsea Yönetimi hem Premier League hem de Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğun Manchester United'a kaptırılmasının ardından bu kararı aldı.

Kulübün internet sitesinden de resmi açıklama yapıldı ve menajerlik pozisyonu için en kısa zamanda başka bir isimle anlaşılacağı duyuruldu.

Dedikodular arasında Inter'in Jose Mourinho'yla sözleşme imzalayacağı, Milano ekibinden ayrılacak olan Roberto Mancini'nin de Maviler'le anlaşacağı başı çekiyor.

Rafa Ribery'nin peşinde...
Manchester Unitedlı Cristiano Ronaldo ve Barcelonalı Lionel Messi'yle birlikte dünyanın en iyi kanat oyuncuları arasında gösterilen Fransız Franck Ribery'nin Liverpool'un gündeminde olduğu ve İspanyol menajer Rafael Benitez'in bu transfer için 20 milyon Pound ödemeye hazır olduğu iddia edildi.

Bayern Münih'in Fransız oyuncu için Marsilya'ya bir sezon önce 20 milyon Avro ödediği hesaba katılınca, bu transferin gerçekleşmesinin pek muhtemel olmadığı tahmin ediliyor.

Hücum hattını güçlendirmek isteyen Liverpool'un gündeminde Ribery dışında Maxi Rodriguez ve Albert Riera'nın da olduğu iddia ediliyor.

ribery01.jpg

Ramsey savaşı ManU'nun...
Premier League devleri Manchester United ve Arsenal 17 yaşındaki Cardiff Cityli orta saha oyuncusu Aaron Ramsey için yarıştılar, finişi ilk geçen ManU oldu.

Cardiff, Kırmızı Şeytanlar'ın genç oyuncu için yaptığı 5 ila 6 milyon Poundluk teklife evet derken transfer haberi Manchester United resmi web sitesinde de duyuruldu.

"Manchester United kulübü Aaron Ramsey için hem Cardiff City hem de oyuncuyla anlaşma sağlamıştır. Yapılacak sağlık kontrolünün ardından resmi imzalar atılacaktır."

26 Aralık 1990'da Caerphilly'de dünyaya gelen Ramsey doğduğu kentin rugby takımında da oynamış. Genç oyuncu bu sezon Cardiff formasıyla Championship'te çıktığı 22 maçta 2 gol attı.

AaronRamsey_Cardiff01.jpg

City'nin hedefi Ronaldinho!

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Manchester City'nin sahibi Thaksin Shinawatra, Barcelona'nın Brezilyalı yıldızı Ronaldinho'yu transfer etmek istediklerini söyledi.

Tayland'ın eski başbakanı ve Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin sahibi Thaksin Shinawatra, transferdeki hedefini açıkladı. Shinawatra, Manchester City olarak, hedeflerinin İspanya Ligi'nde FC Barcelona forması giyen Brezilyalı yıldız Ronaldinho'yu almak olduğunu söyledi. İngiliz basınına konuşan Shinawatra, "Ronaldinho, mükemmel bir oyuncu. Bu futbolcuyu İngiltere'de görmeyi kim istemez? Çok heyecanlıyım. Sponsorlar bu transferde bize katkıda bulunacaklar. 59 yaşıma giriyorum rüyalarımın gerçekleşmesi için daha fazla bekleyemem. Saha bir yıldız görmek istiyorum" dedi.

Sven-Goran Eriksson'ın yerine teknik direktörlüğe Blackburn Rovers'ı çalıştıran Mark Hughes'u getiren Manchester City, Rusya Ligi'ne CSKA Moskova forması giyen ve birçok Avrupa ekibinin transfer listesinde bulunan Brezilyalı yıldız Jo için de transfer girişimlerini sürdürdüğü bildiriliyor.

Sagna 2014'e kadar Arsenal'de...
"Arsenal'i çok seviyorum, mükemmel bir kulüp. Menajerimiz de çok iyi, gelecek sezonda katıldığımız her turnuvada şampiyonluk için mücadele edeceğiz."

Arsenal, 2007/08 Sezonu başında 6 milyon Pound karşılığında Auxerre'den aldığı Fransız savunma oyuncusu Bacary Sagna'yla nikah tazeledi. Sagna kendisini 2014 yılına kadar Arsenalli yapan yeni kontrata imza attı.

BacarySagna_Arsenal01.jpg

Isaksson ayrılmak istiyor...
Adı Galatasaray'la da anılan Isaksson, "Kulübü bırakmak istiyorum. Daha önce de söylediğim gibi Mark Hughes'un gelmesi hiç bir fark yaratmayacak. Menajerle fikrimi değiştirmek hakkında konuşma yapmayacağım" dedi.

Hughes'un takımın başına gelmesi hakkında sorulan bir soruya Isaksson, "Gerçekten umursamıyorum. Umut ediyorum ki, gelecek sezon takımda olmayacağım" diye cevap verdi.

isaksson01.jpg

Hughes City'de...
Tugay Kerimoğlu'nun takımı Blackburn Rovers'ı 4 sezon çalıştıran Mark Hughes, Sven-Goran Eriksson'un Manchester City'i bırakmasından sonra City yöneticileriyle transfer görüşmelerine başlamıştı.

Blackburn'de geçirdiği başarılı 4 sezonun ardından adı Chelsea ile de anılan Hughes, City ile 3 yıllığına anlaştı.

City'nin yeni yöneticisi Garry Cook, resmi internet sitesine yaptığı açıklamda, Mark Hughes'un takımın başına gelmesine memnun olduğunu belirtirken, Hughes'in öncelikli transfer hedeflerinden birisi olduğunu söyledi.

Salı gecesi Cook'la görüşen ve City'ye gelmeye karar veren Hughes, Perşembe sabahı basına tanıtılacak.

markhughes.jpg

Mutu'ya kötü haber...
Mutu'ya kötü haber!..

Romanya Milli Takımı'nın 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrosunda yer alan Adrian Mutu FIFA tarafından Chelsea'ye 18.6 milyon Dolar ödemeye mahkum edildi. Romen oyuncunun 2004 yılında yapılan kan testinde kokain kullandığı belirlenmişti.

Chelsea; Mutu'nun tahmini transfer bedeli olarak belirlediği 16 milyon Dolarlık tazminat için FIFA'ya başvurmuştu.

Şu anda İtalya'da Fiorentina forması giymekte olan yıldız oyuncunun avukatı Cristian Sarbu karara itiraz hakları bulunduğunu ve bunu kullanacaklarını belirtti.

"Herkes bunun spor mahkemesince verilmiş bir karar olduğunu bilmesi gerekir. Bu karara itiraz hakkımız var ve yüksek mahkeme tarafından verilecek kararı almak için itiraz hakkımızı kullanacağız."

romanya_karadag_mutu08.jpg

Liverpool Bendther'in peşinde...
Forvet hattını kuvvetlendirmek isteyen Liverpool Menajeri Rafa Benitez'in Arsenal'in genç Danimarkalı golcüsü Nicklas Bendtner'le ilgilendiği iddia edildi.

Arsenal'de Emmanuel Adebayor, Robin van Persie ve Eduardo da Silva gibi yıldızların arkasında yeterince forma bulamayan 20 yaşındaki oyuncu için Rafa Benitez'in 6 milyon Pound ödemeye hazır olduğu sızan haberler arasında.

Bu arada Inter'in yeni teknik direktörü José Mourinho'nun transfer listesinin başında da Liverpool kaptanı Steven Gerrard'ın olduğu tahmin ediliyor. SteveG için teklif edileceği düşünülen bonservis bedeliyse; 30 milyon Pound.

arsenal_liverpool_bendtner_.jpg

Jo'dan emin, Ronnie'den umutlu...
Cook yaptığı açıklamada "Şu an için çok önemli bir yol kat etmiş olmadığımmız için fazla detay vermek istemiyorum. Brezilya'da bu işle ilgilenen ve gerektiğinde konuştuğumuz yetkililerimiz var. Ancak böyle bir oyuncu için halletmemiz gereken işlerin listesi oldukça uzun. Çünkü o dünyanın en iyi oyuncusu." ifadelerini kullandı.

Cook Ronaldinho transferi hakkında umutlu olduklarını belirtirken "Ronaldinho ile anlaşmaya varmaya henüz yakın değiliz. Ancak o dünyadaki en iyi futbolculardan biri olduğunu göstermek istiyor. Manchester City taraftarları O'nun gelecek sezona bizle başlamasını çok istiyor ve ben de bunun gerçekleşmesi için umut taşıyorum." dedi.

Cook ayrıca Jo için yapılan görüşmelerin daha ileri aşamalara ulaştığını kaydetti.

Manchester ekibinin başkanı "Sanıyorum Jo'nun transferini oldukça hızlı bitirmiş olacağız. Önümüzdeki 7 gün içinde veya mümkün olursa daha yakın bir zamanda bu transfer sonuçlanır." şeklinde konuştu.

Barcelona Nou Camp'da geçirdiği hayal kırıklığı yaratan sezonun ardından "Dünyada Yılın Oyuncusu" ödülünün eski sahibi olan 28 yaşındaki Ronaldinho'ya takımdan ayrılma izni vermişti.

Tayland'ın eski başbakanı Thaksin Shinawatra'nın sahibi olduğu Manchester City, bu hafta Sven-Goran Eriksson ile olan sözleşmelerini karşılıklı anlaşarak feshettikten sonra takımın başına Mark Hughes'u getirmişti.

Ronaldinho01_Barcelona2008.jpg

Chelsea'den anlamlı maç...
Chelsea Kulübü'nün İcra Kurulu Başkanı Peter Kenyon'un yaptığı açıklamaya göre, mavi-beyazlı takım, geçen ay Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinde meydana gelen ve çok sayıda insanın ölümüne neden olan 7,9 büyüklüğündeki depremde zarar gören Çin halkına maddi destek sağlamak amacıyla 26 Temmuz'da Macau'da Chengdu Blades ile karşılaşacak.

Bu maçtan sağlanan gelirin, Çinli depremzedelere harcanacağını belirten Kenyon, ''Depremzedeleri kurtarma bilincini desteklemekten memnuniyet duyuyoruz'' dedi.

ChelseaOlympiakos_CL08.jpg

''Ada'da hoca olacağım...''
İngiltere?nin Blackburn takımında forma giyen Tugay Kerimoğlu, Best Fm?den Özkan Öztürk?e yaptığı açıklamada, futbola veda ettikten sonra kulübünde altyapı sorumlusu olarak teknik adamlığa başlayacağını açıkladı.

38 yaşındaki deneyimli futbolcu, kulübü ile bir sene daha sözleşme yaptığını belirterek, başarısının sırrını anlattı:
?Ben kafaca rahatım, ailem arkamda. Sıkıntım yok, kendime iyi bakıyorum. Uyku ve beslenmem düzenli. Sıkıntılarımı asla sahaya yansıtmam. Bir de şu var ki yaş konusu sadece bizde tartışılıyor. Önemli olan futbolcunun sahada ne yaptığıdır. Hakan Şükür de oynamak istiyorsa saygı duyulmalı, senelerce hizmet verdi. Onun düşüncesi önemli, onun gibi oyuncular kolay kolay gelmez.?

Emre?nin Fenerbahçe?ye transferi ile ilgili olarak da konuşan Tugay, ?Bu onun kararı saygı duymak lazım. İyi bir teklif aldı ve bunu değerlendirdi. Başarılı olmasını diliyorum? dedi.

Deneyimli oyuncu, son olarak Milli Takım?ın Avrupa Şampiyonası?na kötü başladığını ancak İsviçre karşısında galip geleceğine inandığını sözlerine ekledi.

Dos Santos yıldızımız oalbilir...
Premier Ligi ekiplerinden Tottenham'ın İspanyol ekibi FC Barcelona'dan transfer ettiği Meksikalı forvet oyuncusu Giovani dos Santos'a yeni teknik direktörü Juande Ramos'tan da övgü geldi.

Ramos, 19 yaşındaki Meksikalı futbolcunun takımın en önemli oyuncularından birisi olabileceği ifade ederek, "Eğer Giovani beklentilerimizi karşılarsa takımın en önemli oyuncusu olabilir. O, büyük bir potansiyeli olan çok genç bir futbolcu ve onu birçok kez izledim. Tekniği mükemmel ve birçok farklı pozisyonda oynayabiliyor" dedi.

Giovani, İngiliz ekibi Tottenham Hotspur'la 5 yıllık sözleşme imzalamıştı.

JuandeRamos_Spurs08.jpg