ingilterede yasanmaz!!!!

arkadaslar ben su anda ingilteredeyim ogretim amaciyla bikisminiz mutlaka gelmistir ,duymustur ama bilmeyenlere ve ilerde yolu dusme ihtimali olanlara bikac tavsiyem var

1)yemegi yemeden once ne eti diye sorun(dun ben bunu yapmasam dinimizden oluyoduk)

2)biri size ingilizler sizden daha modern derse ona biyerinizle gulun

3)evlerinde kesinlikle beyaz corapla gezmeyin(nitekim bunu yaparsaniz bjk li bir coraba sahip olursunuz)

4)yaninizda islak mendil getirin cunku ayiptir solemesi turkiye'deki gibi k...cinizi yikicaniz biyere sahip degilsiniz.

5)yolunuza her 50m de bir cikan dilencilerin 50p lik istegini herzamn red edin

6)egerki herzamn ingilizca konusmak turklerle yuzgoz olak istemiyosaniz GS formasi atkisi beresi sapkasi cantasi vs tasimayin ve giymeyin(nitekim ben yaptim ve dunyada en cok turk'un bulundugunu dusunmeye basladim)

7)1sterlin 3milyon kiyaslamasini burda para harcaren yapacaksaniz tavsiye ederim buraya gelmeyin yoksa hic bisey harciyamaz ac kalirsiniz

8)haa bide en onemlileri gusel yurdumuz Turkiye'deki o cok kanalli tv lerin kiymetini bilin cunku burda max. 5 tane kanal var(televizyon olmadan asla diyorsaniz ingiltere asla)

İngileterede tabi ki yaşanmaz.Sıkıcı bir yer zaten.Ülke de sıkıcı insanlarda.(oradaki tüm arkadaşlarım seninle aynı görüşte ;) )

İngiltere'de olmayan şeyleri yaratan yani yoktan var eden bir kadın başbakanları vardı. İngiltere'de ekonomik kriz yoktu ama ekonomik krizi orataya çıkardı.Beraberinde dilenci ve holiganları da getirdi. Eskiden hiç dilenci yokken şimdi adım başı dilenci kaynıyor.Eskiden İngiliz taraftarı çok efendi ve sessiz bir taraftar iken şimdi bütün Dünya onları 'holigan' olarak tanıyor. Bu ülkede her şey 79'da başa geçen o başbakanın eseri.

walla ing kampı için bende gitmeyi düşünüodum ama fikirlerim baya bi deişti.. buna benzer olayları duymuştum ama sanki gs baskette okuyunca daha inandırıcı geldi :( o zmn ingiltereden vazgecioruz.. toronto olabilir mi peki??

margo' Alıntı:
walla ing kampı için bende gitmeyi düşünüodum ama fikirlerim baya bi deişti.. buna benzer olayları duymuştum ama sanki gs baskette okuyunca daha inandırıcı geldi :( o zmn ingiltereden vazgecioruz.. toronto olabilir mi peki??
amerika bi nebze olabilir bence ama sehri secerken iyi arastir ulasim cok buyuk problem ozellikle heat gibi sehirlerde bi ulasim dert oyuzden onlari arastir

biglion' Alıntı:
margo' Alıntı:
amerika bi nebze olabilir bence ama sehri secerken iyi arastir ulasim cok buyuk problem ozellikle heat gibi sehirlerde bi ulasim dert oyuzden onlari arastir
oke saol.. bide bu aile yanında kalma olayları var..onu da merak ediom.. bana o evde nasıl bi iş düşüo.. çocuk bakma,köpekleri gezdirme flm ???

biglion' Alıntı:
margo' Alıntı:

bu arada Toronto Amerika'da değil Kanada'da onu hatırlatayım.

Toronto hakkında çok fazla bir bilgim yok ama Kanada geniş bir ülke olmasına rağmen pek kalabalık olmayan bir ülke.Toronto'da ulaşım ağı bayağı gelişmiş.Bu yüzden ulaşımın büyük bir problem olacağını sanmıyorum.Toronto'da Kanadanın en popüler şehri.Başkent olmamasına rağmen.

Barış Yarar' Alıntı:
biglion' Alıntı:
margo' Alıntı:

Toronto hakkında çok fazla bir bilgim yok ama Kanada geniş bir ülke olmasına rağmen pek kalabalık olmayan bir ülke.Toronto'da ulaşım ağı bayağı gelişmiş.Bu yüzden ulaşımın büyük bir problem olacağını sanmıyorum.Toronto'da Kanadanın en popüler şehri.Başkent olmamasına rağmen.

dogru abi unutmasim toronto kanada daydi :ehue ya aile yaninda sana yatagini toplamak disinda hic bisi dusmuyor kardesim.hatta onuda yapmayanlar var.bn suanda aile yanindayim mesale bisey yaptigim yok ve baris abininde dedigi gbi ulasim gelismisse ozellikle underground lar cok iyi olur senin icin

biglion' Alıntı:
Barış Yarar' Alıntı:
biglion' Alıntı:
margo' Alıntı:

dogru abi unutmasim toronto kanada daydi :ehue ya aile yaninda sana yatagini toplamak disinda hic bisi dusmuyor kardesim.hatta onuda yapmayanlar var.bn suanda aile yanindayim mesale bisey yaptigim yok ve baris abininde dedigi gbi ulasim gelismisse ozellikle underground lar cok iyi olur senin icin
toronto nun kanada da oldugunu tabii biliorum
ben dil kampında kanadaya torontoya gitmek istediğim için direk orayı yazdım .. ne diim size..bide bu ögrenciler içişn hazırlanan vizelert varmışl.. onları kaç günde alabilioruz ne tür prosedürler var ya anlatsanıza işte .. bende bu sene istiodum ama seneye artık.. bi de hangi dil kampı kapsamında gittiniz.. maliyet nedir. ben 1.189 $ a toronto ya bi kamp bulmuştum.. zaten bişde şöle bi gercek var. amerika ingiltere kanada dan birine gitmek lazım diolar...

ya onu sen ugrasmicaksin gidecegin okul senin vizeni alicak onlar ayarlicak oyuzden sen onlara takma kafani
isin asli ingilizce icin ingiltere en iyisidir abd de sive farkindan dolayi kafa karisiyor

biglion' Alıntı:
ya onu sen ugrasmicaksin gidecegin okul senin vizeni alicak onlar ayarlicak oyuzden sen onlara takma kafani
isin asli ingilizce icin ingiltere en iyisidir abd de sive farkindan dolayi kafa karisiyor
haklısın aslında.. ama sen hangi dil kursuyl gittin.. neler içinde ve kaç dolar ödedin .. ya bi sölle
reklam flm olmaz..

margo' Alıntı:
biglion' Alıntı:
haklısın aslında.. ama sen hangi dil kursuyl gittin.. neler içinde ve kaç dolar ödedin .. ya bi sölle
reklam flm olmaz..
bn bu msjini gormemistim
ya bn global diye bir dil ajentasi var onla LSI dil okulu var ingiltrede ona gittim ve 2000paunda yakin bi para odedim tabi bunun icinde aile yani konaklama dahil zaten bu para disinda senin burda harcicagin gezilerde muze parasi lunch parasi ve ulasim olacak aile sana sabah kahvalti ve aksam dinner vericek ama gittignde domuz olayini konusmalisin eger bn yemm dersen domuz yapmiyolar

ben direkt vegateryan oldugumu söleyip aradan çekilirim.. sen yaşadıgın bu dialogu bana anlatırken bile midem bulandı walla.. öghhhhh...bakalım seneye ne olcak...senle irtibat halinde olalımda..tecrübelerinden faydalanırım..

margo' Alıntı:
ben direkt vegateryan oldugumu söleyip aradan çekilirim.. sen yaşadıgın bu dialogu bana anlatırken bile midem bulandı walla.. öghhhhh...bakalım seneye ne olcak...senle irtibat halinde olalımda..tecrübelerinden faydalanırım..
ok kardesim gidecegin kesinlesince hem bnde donmus olurum daha iyi bilgi sahibi olmus olurum konusuruz

Kanada'da tek gercek Montreal. 8) Bunu Toronto'ya gidenler bile soyluyor...

Yalniz su ilk mesajda yazilanlar bile Ingiltere'ye bakis acimi degistiremez. Bir kere futbol var. Bir kere Turkiye'ye sadece 3.5 saat ucakla. Bunlar benim icin cok onemli ozellikler oldugu icin,ayrica Ingilizlerin Ingilizce aksanina hayran oldugum icin Ingiltere'yi begenirim,bir gun yasamakta isterim.

Laziale' Alıntı:
Kanada'da tek gercek Montreal. 8) Bunu Toronto'ya gidenler bile soyluyor...

Yalniz su ilk mesajda yazilanlar bile Ingiltere'ye bakis acimi degistiremez. Bir kere futbol var. Bir kere Turkiye'ye sadece 3.5 saat ucakla. Bunlar benim icin cok onemli ozellikler oldugu icin,ayrica Ingilizlerin Ingilizce aksanina hayran oldugum icin Ingiltere'yi begenirim,bir gun yasamakta isterim.
ne diyim sana kolay gelsin
ama bu dedigin ozelliklerin hic birini bizim tuvaletlere degismem

koch' Alıntı:
biglion' Alıntı:
Geri dön bari abi cidden yaşayamıyorsun orada. :)
ya Onur nekadar istiyom anlatamam insan evindeki tuvaleti ozlermi ya :ehue
kursa parayi pesinen verdik oyuzden zorunlu kaliyoz para yanmasion die
surda son 3 haftam 11 agustos evime doncem isallah
ama dikkat ettimde bn buraya geldim geleli forumda daha aktifim :ehue

biglion' Alıntı:
koch' Alıntı:
biglion' Alıntı:
Geri dön bari abi cidden yaşayamıyorsun orada. :)
ya Onur nekadar istiyom anlatamam insan evindeki tuvaleti ozlermi ya :ehue
kursa parayi pesinen verdik oyuzden zorunlu kaliyoz para yanmasion die
surda son 3 haftam 11 agustos evime doncem isallah
ama dikkat ettimde bn buraya geldim geleli forumda daha aktifim :ehue
baya bi yalnızsın heraldee.. olsun forum yazında tam gazz... :eek:key

abi yalnizlik burda bilinmeyen bi kelime yabanci turk her turden arkadas var o sorun degil hemde hic sorun suki insan psikolojik olarak kendi ulkesini surekli bunlarla kiyasliyor ve surakli ustn cikariyor yani bilinc altindan bi vatan ozlemi bas gosteriyor burda zaten adamlarin yemekleri bi goruyon bide yiyosun yurdum yurdum diye inlemeye basliyon ;)
bide burda zaten normal zamnlarda yatili kalanlar baska sehirde okuyan adamlar ailesiyle kus olanlar bile bi aile ozlemine kapiliyolar
bide bunlar yetmezmis gibi tuvaletleri igrenc ve temizlik anlayisi hic bir sekilde olmayan bi millet
yoksa aksam cluplar falan pub lar barlar super