O laf ulaşması gereken yere ulaştı bence
Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, 29 Kasım tarihinde oynanacak, ''El Clasico'' olarak adlandırılan Barcelona-Real Madrid maçı için ''Benim için anlamı, sadece yeni bir maç ama Real Madrid'in başında olduğumdan dolayı belki de onlar için daha özel olacaktır'' dedi.
Mourinho, Marca gazetesinde yer alan demecinde ''El Clasico, La Liga'daki 38 maçtan biri. Daha önceden Nou Camp'a başka takımların başında, ölüm kalım maçları için çıktım. Barça-Chelsea veya Barça-İnter devam ya da tamam maçlarıydı, ama bu kez farklı. Sadece elemeli maçlarda olan hava pazartesi günü olmayacak, yani maçın tuzu ve biberi eksik olacak. Bir Şampiyonlar Ligi yarı finali değil'' şeklinde konuştu.
Öte yandan, İspanyol basınında El Clasico'yla ilgili haberlerde, tüm gözlerin Cristiano Ronaldo ve Leo Messi'ye çevrilmiş durumda olması dikkati çekiyor. Barcelona'nın deplasmanda Almeria'yı 8-0 yenmesinin ardından Ronaldo'nun ''Bakalım pazartesi günü Real Madrid'e 8 atabilecekler mi?'' şeklinde konuşması Barcelona tarafından tepki alırken, Barça tarafından ''1-0 da yeter'' diye açıklamalar geldi.
Ronaldo'nun Barça'ya karşı bu zamana kadar gol atamaması ve Messi'nin de Mourinho'nun yönettiği takımlara karşı golünün olmaması önemli ayrıntılar olarak veriliyor. La Liga'da gol krallığında birinci sırada olan Ronaldo'nun 15, ikinci sıradaki Messi'nin 13 golü bulunurken, iki futbolcu da takımlarında rekorlar kırıyor.
MOURINHO´DAN İNCİLER
-2004te Chelseanin başına geçtiğinde;
Eğer işimin kolay olmasını isteseydim? Portoda kalırdım. Güzel mavi koltuk? Şampiyonlar Ligi Kupası? Tanrı ve Tanrıdan sonra ben...
- Elimden gelenin en iyisini yapmaya? durumu olumlu şekilde geliştirmeye? imajıma ve futbol felsefeme uygun takımı yaratmaya niyetliyim. En iyi oyuncular ve kibrimi mazur görün ama en iyi menajer bizde...
- Ben menajerleri yeni veya eski diye değerlendirmem. Başarıya ulaşanlar ve ulaşamayanlar... Lütfen küstah olduğumu düşünmeyin ama ben Avrupa Şampiyonuyum ve özel biriyim.
Chelsea'de yaptığı oyuncu değişikliklerinin eleştirilmesi üzerine;- Eğer garajınızda bir Bentleyniz? bir de Aston Martininiz varsa ve gideceğiniz her yere Bentley ile gidiyorsanız? e biraz aptalsınız demektir.
Chelsea'nin liderliğini değerlendirirken;-
Şu anda lider durumda olmamız? kulübün maddi gücünden kaynaklanmıyor. Bütün kupaları alma iddiamız? benim üstün çabalarımdan ve emeğimden kaynaklanıyor.
Oyuna olmadığı için kendisine öfkelenen Ricardo Carvalho'ya;- Bazı şeyleri anlamakta güçlük çekiyor gibi. IQ testi yaptırmasında? ya da ne bileyim? bir akıl hastanesine başvurmasında fayda olabilir.
Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger'e;-
Onun röntgenci olduğunu düşünüyorum. Böyle tipler vardır; evde otururken teleskopla başka evlerin içinde başkalarının neler yaptıklarını izlerler. O da Chelsea hakkında konuşuyor? konuşuyor? konuşuyor.
- Hâlâ çocuk bakıcılığı yapmaktan takımını şampiyon yapamıyor.
Barcelona'lı Lionel Messi'ye;-
Barcelona? muhteşem tiyatrolarıyla bir kültür kenti. Bu çocuk da artistliği iyi öğrenmiş.
Manchester United'la ilgili bir soru üzerine;-
Stres mi? Kuş gribi bende daha çok stres yaratıyor.
Frank Rijkaard'a;
- Benim futbol hayatımda koca bir sıfır var. Ancak onun futbol hayatı mükkemmeldi? başarılarla doluydu. Benim teknik direktörlük kariyerimde kupalar varken? bu kez Rijkaardın elinde koca bir sıfır var.
Sir Alex Ferguson'a;
- Sir Alex'e müthiş bir menajer olduğu için saygı duyuyorum ama o da prosedüre uymak zorunda. Ben hakemlerle konuşmam ve başka menajerlerin de bunu yapmasını istemem. Bir de... Konuşmak vardır? bağırmak vardır...
Roma Teknik Direktörü C. Ranieri'ye;
İngiltere'de kaldı? sadece günaydın ve iyi günler demeyi öğrendi? başka kelime öğrenemedi.
Berabere kaldığı Tottenham'a;
Stamford Bridgee bir otobüsle geldiler ve o otobüsü kalenin önüne çektiler.
Futbol oynamamış birinin (Mourinho) bazı şeyleri anlamasını beklememek lazım diyen Bologna Teknik Direktörü Mihajloviç'e; - Jokey olmak için önce at olmak mı gerekir?
Chelseanin sahibi Roman Abramovich'in kendisini medyada eleştirmesine dair soru üzerine;-
Abramovich? takımı yönetirse küme düşer? ben de finansal işleri yönetirsem muhtemelen iflas ederiz.
- Nasıl bir savunma oyuncusu istiyorsun? sorusunu iki kez tekrarlayan gazeteciye;
Gey gibi soruyorsun. Sarışın? dürüst birini arıyorum.
Enes Kömürcü' Alıntı:MOURINHO´DAN İNCİLER
Berabere kaldığı Tottenham'a;
Stamford Bridgee bir otobüsle geldiler ve o otobüsü kalenin önüne çektiler.