İşte Türk Lirası

bu sene kpss sınavında çıkacak sorulardan biridir bence.. paraların ön ve arka yüzlerindeki isimler.
çıkınca esra haklıymış diyeceksiniz..
 
Kerem SEÇER' Alıntı:
Arkada kültürel yapılar olunca sorun olmuyor da insanlar olunca mı sorun oluyor? Komik yahu. Yıkıcı değil de yapıcı olmayı bir türlü öğrenemedik. Şimdi bana da "Sen uyu", "Ülke elden gidiyor", "Laiklik sizin gibiler yüzünden tehlikede" gibi tepkiler de gelebilir ama alıştık. İnsan anlamak istediği gibi anlayınca ona hiçbir şeyi öğretemezsin.

Çok sağol Kerem abi yazdıkların için...
Ellerine sağlık.

Çamur at izi kalsın.Yaşanılan ve yaşanılacak şeyler sürekli bu çamur izi ile hatırlansın.
Hele ki günlük hayatımızın değişilmez öğesi olan para ile ilgili yapılan yorum ise...
Parayı elimize her aldığımızda ya da verdiğimizde çamur izlerini illa ki göstermek istiyorlar.
 
200.Jpeg


Hiç dikkat etmemiştim, ta ki yeni yılın ilk günlerinde haberini görene kadar.

Türkçede sayılar, yazıyla yazıldığı zaman ayrı yazılır. Sadece çek ve senetlerde, sahtekârların ekmeğine yağ sürmemek için, birleşik yazılır.

Bu konuda, işin ehli olan TDK'nin açıklaması gerçekten düşündürücü...
"Türk Dil Kurumu (TDK), yeni dolaşıma çıkarılan 200 TL'deki sayı adının 'İKİYÜZ' biçiminde yazılmasının yanlış olmadığını bildirdi."

http://www.ekolay.net/haber/haber.asp?p ... 302#yorum=
Paranın üzerinde değiştirilme yapılamayacağına, yapılsa da bir anlamı olmayacağına göre, yapılan yanlışı TDK'nin örtmesi tuhaf bir durum...

Bir de, paraların üzerinde bulunan "TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI" da tamlama eksikliğine maruz kalmış durumdadır; çünkü olması gereken: "TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI"dır.
 
Hiç dikkat etmemiştim ama çok büyük hatalar.

Bu arada bu paralar çok küçük ya. Ben hiç sevmedim. :?
 
İyi bir noktaya teğet etmişsiniz öğretmenim. Bilmiyorum buna nedir ama madem bir girişimde bulunuluyor, doğru ve halkımıza yakışır biçimde olması gerekmez mi? -Yok yok pardon sonuçta bu para Türk halkının kullandığı para değil... Kendiniz gibi para yapıyorsunuz be kardeşim yazık yazık!
 
Paraların küçük olması daha iyi olmuş.Saklaması daha rahat olacak ama dezavantajlarıda yok değil.
Ayrıca halkımız gördüğüm bir durumda yeni parayı stoklama durumu.Bizim kantinci bile çekmecenin dibine yeni paraları yığöış adeta dolaşımdan kaldırmış.Zaten 1 sene sonra sadece bu para olacak nedir bu heyecan :) :)
 
Haklısın Tugay TL :)

Düşünüyorum da kiramızdan bana düşen pay 200 TL. Ben şimdi tek banknot verince sevinmeli miyim üzülmeli miyim? :)
 
önceden çerezlerin yada çikolataların içinde sahte para çıkardı onlar gibi olmuş. sayması zor oluyor her akşam yenileri ayır sonra onları ayrı say iğrenç bi durum :)
 
Paralar çok iyi olmuş bana göre.Resimlerde yer alan genel olarak unutulmuş önemli isimlerin yer alması güzel.Mesela ben hiç birini tanımıyordum kimdir nedir ne iş yapar herhangi bir bilgim yoktu şimdi tanıyorum hepsini.

Bana en hoş gelen notka oyun hamuru gibi kokuyor :) belki daha piyasada fazla dolaşmadığından kendi kokusunu muhafaza ediyor ama inşallah değişmez kokusu :D
 

Üst