Bizim gibi bir savunma takımında Shipp kesinlikle çok önemli bir adam. Oktay Hoca'nın onu takımda tutmasının önemini şu Euroleague elemelerinde daha net görüyoruz. Daha sezon başı sıkıntısını yaşarken, takım dahalık oturmamışken Shipp'in yaptığı "pis işler" gerçekten bizi toparlıyor.
Ben de teknik heyetimizin röportajında belirttiği gibi Shipp'in kötü bir şutör olduğuna inanmıyorum. Gerek BBL'deki ilk senesinde gerekse bize katıldığı ilk dönemde bunu gösterdi. Bizdeki ilk maçlarında 3'lük olsun, orta mesafe olsun gayet başarılı atıyordu.
Ama ne olduysa daha sonra bozuldu Shipp'in şut istikrarı. Zaten artık şut atarken kendine güvenmiyor, üzerinde psikolojik bir baskı oluyor, bu çok net belli oluyor maçlarda.
Ne olursa olsun şut kullanmaktan, özellikle boş kaldığı pozisyonlarda 3'lük atışları kullanmaktan vazgeçmemeli ( zaten özellikle Asvel maçında yaptı bunu ). İlerleyen dönemde ben Shipp'in artık bu konudaki şansızlığını mı desem, üzerindeki baskıyı mı desem, o psikolojik eşiği mi desem bilemiyorum ( bir türlü doğru kelimeyi bulamadım
) ama onu aşacağına ve şutunu belli bir istikrara sokacağına inanıyorum.
Tekrar söylüyorum bence, o şutları denemekten, yeri geldi mi sorumluluk almaktan vazgeçmemeli...