Justin Dentmon

Bana çok saçma geliyor mücadele eksikliği veya savunma zaafiyeti yüzünden yolların ayrılması. CSKA maçında Tyus ve oyunda kaldığı süre içinde Dean'le birlikte ortaya en karakter oyuncumuzdu bence. De Colo'ya aldırdığı hücum faul dışında Teodosic karşısında da Sinan ve Russ'a göre çok daha akıllı durduğunu düşünüyorum. Atılma şeklinden dolayı da cezalandırıldığına inanmak istemiyorum. Euroleaague'in adaleti Silver dönemi NBA gibi işlese kural hatasından tekrarlanacak bir düdükle maçtan atıldı adam. Hayatımda şuta kalkarken ayağını açtığı için teknik faul alan bir adam daha göreceğimi sanmıyorum. Euroleague'de bayağı bir süre 2 dakikada aldığı 2 teknik faulle oyundan atılacak oyuncu olacağını da düşünmüyorum. Olduysa disiplinsiz bir şeyler olmuştur, hoca belki maçın stresiyle Dentmon'a çıkışmıştır soyunma odasında, başka bir şey aklıma gelmiyor. Şöyle bir maçtan sonra takımdan oyuncu gönderilecekse Dentmon'dan önce o kağıda yazılacak rahat 7-8 oyuncu bulunur. Bence şu an takımdaki en doğal guardımız. O giderse sezon başlamışken kimi bulup getirebiliriz bilemiyorum. Sanırım bir de Euroleague dışından olması lazım. (Hoş şu an Euroleague'de oynayacak bir adamı almaya yetecek bütçemiz de yoktur büyük ihtimal) Öyle zannediyorum Fenerbahçe'nin Dixon hamlesi gibi bir Earl Calloway bile denesek bizde iyi fark yaratırmış. Ki Dixon'a göre çok daha düzenli ve akıllı bir guard. Umarım yine tüm sezonun yükü Sinan'ın sırtına binmez. Geçen yılki Fenerbahçe'den özür hariç adama söylediğim, bilhassa performansla ilgili sözler için hala vicdan azabı çekiyorum neredeyse. Yine öyle bir duruma sokmazlar umarım Sinan'ı ve takımı.
 
Dentmon la ilgili spekülasyonları düşünüyordumda aklıma takılan birşeyler var.

1.si Ergin hoca Dentmon'u düşünmese neden Cska maçında ilk 5 başlatsın.

2.si Ergin hoca takımın en fazla kazanan oyuncusunu bi kalemde silermi bence hayır.

3.sü Eğer madem spekülasyonların yalan olduğunu düşünüyorsun neden Dentmon lig kadrosunda yok derseniz, Zaten Best maçındada lisansı çıkmamıştı unutmayalım. Ayrıca Ergin hocanın Dentmon'la ilgili hiç kötü konuşmadığını hatırlatmak isterim. Hocayı tanıdığımız kadarıyla yolunda gitmeyen birşeyler olduğunda çekinmeden söyleyeceğini biliyoruz. Bence hoca en baştan beri Russ Smith takıma uyum sağlayana kadar Dentmonu lig kadrosunda düşünmüyordu. Gerek Schillbin kalması gerek emir transferi hep bu tezi destekliyor. Hoca Russ'ın uyum sürecini ligte sağlamaya çalışacağı için Dentmon'u Euroleague kadrosunda daha diri ve fazla süre vererek kullanmayı düşünüyor olabilir. Zaten her hafta maç olduğunu varsayarsak bu oyuncu içinde bir problem değil hatta kendisini daha diri bir şekilde maçlara saklama açısından avantaj bile diyebiliriz. Tabiki şimdi aranızda beni polyanacılıkla suçlayacak renkdaşlarımda çıkacaktır. Bu yazdıklarım tamamen durum değerlendirmem sonucu şahsi görüşümdür ve hiçbir duyum payı yoktur. Sadece düşündüklerimi sizinle paylaşmak ve görüşlerinizi almak istedim. Herkese iyi forumlar dilerim.
 
Elzemle artık dümenin eline verilmesi gereken oyuncudur.Ergin Ataman Russ'u avrupa basketboluna alıştıracağına takımı Dentmonla oynamaya alıştırmalıdır.
 
Final 4 adayı bir takımın lideri olup olmadığı tartışılır-bence savrukluğundan dolayı değil- ama bu adam yetenekli.Bu adam Zalgiris sezonunda Euroleague sayı liderliğine oynamış, üçlük rekoru kırmış, Zalgiris ile aynı sezonda 3-4 kez haftanın oyuncusu seçilip bireysel oyunuyla Madrid'i yenmiş bir isim.

Elinde Dentmon varsa onu hafta 1 10 dakika sahaya sürerek verim alamazsın.Dentmon'ı alan hoca ona insiyatif verir.Şu ligde sorumluluk verilen Dentmon bu takımın hücum lideridir,minimum 15 de atar her lig maçında.Hoca muhakkak bunları bilerek transfer etmiş olmalı Dentmon'ı.

Özetle bir an evvel sorumluluğu arttırılıp,hücum liderliği verilip 30 dakika civarı gözü kapalı verilmeli Dentmon'a.Arkasına ise 10 dakika akıl-savunma katacak Jamon Lucas alınsa back upa ben razıyım.
Ama hocanın bir an evvel homojen rotasyon sevdasından vazgeçip Dentmon'a kariyeri boyu alışık olduğu rolü vermesi lazım.


Bu takımın çıkışı Russ Smith'i adapte etmeye çalışmak değil, Dentmon'a top kullanabileceği,liderlik edeceği bir rolde 30 dakika civarıda süre verip ona 10 dakika back up olacak oyuncu bulmaktır.
 
vakti geldiğinde bu takımı daye ile alıp sürükleyecek kişi. aslında vakti çoktan geldi de ergin ataman çalan alarmları ertelemeye doymuyor. birinin onu uyandırması lazım.
 
Eğer önümüzdeki 1-1.5 ay içinde 2-3 galibiyet daha fazla istiyorsanız Dentmon takımda kalmalı, ama sezon sonu daha başarılı olmak istiyorsak Russ Smith kesinlikle takımda kalmalı, tabii biri gidecekse...

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Bu takımda kendisinden daha mantıklı bir adam yok point guard olarak kullanılacak. Eldeki kadroda Sinan Güler, 1 numarada harcanmayacak kadar önemli bir değer. Ne yazık ki sezon başında beklediğimiz o topa baskılının esamesi okunmadı şu ana kadar. İş böyle olunca da kaderiniz birebir savunmalara kalıyor. Bu anlamda Sinan, Göksenin ve Tyus gibi adamlar takımın en önemli görev adamları oluyor. Bugün Sinan'ın Theodore karşısında Göksenin'inden çok sırıtmasının da tek nedeni bu. Adam hem tüm maçı 1 numarada takım adına domine ediyor, hem de rakibin en önemli skorerini tutmakla görevlendiriliyor. Bugün yine yükü Göksenin'le paylaştı ama hocanın Euroleague'de Göksenin'i hiç düşünmemesi olayı daha da dramatik hale getiriyor. Hem Sinan'ın yükünü biraz sırtından almak, hem de takımın hücumdaki verimini ve yaratıcılığını arttırmak için Dentmon hamlesi şart. Ki 2 Euroleague maçında da kendisinden beklediğimiz skor patlamasını tam yapamasa da özverisi ve becerileri bu takım için yeter seviyede göründü.

En basitinden Salı günü Sinan'dan hem oyunu organize etmesini bekleyip hem de Gou-Weems'ten birini tutmasını istemenin nihayeti son 2 maçtan çok da farklı olmayacaktır. Bunun yerine Dentmon'ı organizasyona koyup maçın belli anlarında da Göksenin-Sinan'ı yanyana oynatırsak şuta dayalı Maccabi kısalarını çokca sıkıntıya sokabiliriz. Dentmon'dan bir Arroyo olmaz ama koçu ve oyuncularıyla biraz silkinmiş, doğru işleri yapmaya başlamış Galatasaray da bundan 2-3 önceki kadar Arroyo tarzı bir adama damardan bağlı oynamaz. Savunmayı tutturayım diye yapılan hamleler şu ana kadar ancak bizim takımın elini kolunu bağlamaya yaradı. Dentmon ne yaptı, ne etti bilmiyorum ama şu ana kadar ki Galatasaray takımının genel çehresinde tabiri caizse cezalandırılmayı hiçbir şekilde hak etmiyor.
 
Eğer önümüzdeki 1-1.5 ay içinde 2-3 galibiyet daha fazla istiyorsanız Dentmon takımda kalmalı, ama sezon sonu daha başarılı olmak istiyorsak Russ Smith kesinlikle takımda kalmalı, tabii biri gidecekse...

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alakası yok.Russ Smith'in varıp varabileceği en ileri nokta Mamakspor guardlığı falan
 
Akrabam, Teyzemin oğlu..Korumaya da devam edeceğim, çünkü Dentmon 'dan daha çok şey verecek bize.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sorun senin Russ'ı koruman değil zaten, onun şu ana kadar hiçbir katkısının olmaması. Ben bundan sonra da olacağını düşünmüyorum. Görünen köy kılavuz istemez. Adam daha doğru dürüst top bile süremiyor. Sanki temel basketbolu bilmiyor gibi. Acemi hatalar yapıyor. Bize olmuş adam lazım, çaylak guard değil. Sene sonunu bekle diyorsun, biz sene sonunu bekleyemeyiz bir daha söylüyorum. Zaten Dentmon başlığına Russ Smith yazıyoruz gerek yok buna.
 
Top süremeyen bir adamdan ne umuyorsun acaba cok merak ettim :)
Avrupa kıtasında sadece 4 maçta toplamda 25 dk bile sahada kalmayan bir oyuncudan yeni geldiği gibi Westbrook etkisi bırakmasını mı beklediniz? Bir oyuncunun bir özelliği diğer oyunculardan onu farklı kılıyorsa oyuncunun bunu yapmasına ortam hazırlamak gerek sahada.
 
Avrupa kıtasında sadece 4 maçta toplamda 25 dk bile sahada kalmayan bir oyuncudan yeni geldiği gibi Westbrook etkisi bırakmasını mı beklediniz? Bir oyuncunun bir özelliği diğer oyunculardan onu farklı kılıyorsa oyuncunun bunu yapmasına ortam hazırlamak gerek sahada.
Kimsenin Westbrook'luk beklediği yok ama öyle genç şöyle genç,ileride olacak denilen Russ Smith 18 yaşında oyuncu değil,hatta Westbrook'tan sadece 1.5 yaş küçük :)
 

Üst