Karşısındakinin İnsan olduğunu unutan bir teşkilat, Spor Büro!

Dikkat ederseniz, en son bir polis gelip elimizi sıkıyor orada. Gelirken de polise mukavemet etmeyin arkadaşlar falan dedi. Ortada mukavemet falan yok. Toplasan 50 kişi kalmış Taksim tarafına doğru geçmek için taksi bekleyen ya da pilavcı ve köfteciden karnını doyurmakta olan ve arkadaşlarını bekleyen. Haliyle ortalığı polisin anlamsız tutumu gerdi. Orada üç dört kişi derdimizi diğerlerine göre daha mantık sınırları içinde yaklaşan bu polise bile anlatılamadan itilip kakılarak uzaklaştırıldık oradan. O kısım videoda yok. Onu da ekleyeyim.

Ek olarak orada gözaltına alınan elemanın da etrafını 6-7 kişi sarıp itip kakmaya başladılar önce. Arka planda olduğu için gözden kaçabilir. Sonradan şefleri müdahale etti.

Benzer bir olayı Şahenk'te, bu kez salonun içinde yaşamıştım. Yine en sona oradaki bench arkasından insanlar kalmışken (daha çok münferit maça gelenler ve aileler, binbir hakaretle seyirci itile kakıla merdivenlere sürülmüştü. Merdivenlerde kan da gördüğümü hatırlıyorum) Bir gelişme yok kısacası.
 
Başlıkta ufak bi oynama yaptım sıkıntı yaşamayalım sonra, Bence bu duruma medeni tepkimizi vermeliyiz Polis'in bu şekilde küfürler savurarak çıkışa set kurup gelen geçene tekme tokat saldırmaya hakkı yok. Bu videoları gerekli mercilere ulaştırılam mail falan atalım ne bileyim birşeyler yapmak lazım. İçişleri bakanlığına şikayette bulunalım vs.

Sinirlerim altüst olmuş durumda.
 
Fazla bir şey yazmak istemiyorum, iki video, sonuç ortada.

Yeter artık!

http://www.youtube.com/watch?v=jhczdS7yQgM&feature=share

http://www.youtube.com/watch?v=B5_B3yCNwmw

Bu arada, ilk video tamamen bizim başımıza gelmiş bir olaydır.

Yalnız o ikinci videodaki nedir öyle, her geçene tekme, yumruk, vb. Nereden alıyorlar bu gücü anlamış değilim. Olaylar çıktığında karşı taraftaydım, ortalığın karıştığını görmüştüm ama bu kadar gaddarca olduğunu düşünmüyordum.

İlk videoda ise şef mi amir mi bilemiyorum, o polis nedir yaa? Kendisini kral sanıyor.

Çıkışta minibüste bir arkadaş anlattı, koridorlarda 3e1, 4e1 sıkıştırıp taraftarı coplamışlar onlar da videoya almışlar.
 
arkadaşlar yapmanız gereken darp raporu alıp bir avukata görüntü ile birlikte vermek. Ondan sonra o amirler vs kapınıza nasıl köle oluyor görürsünüz.
İş göremez raporunu alın sonra bir kişi hakkında suç duyurusunda bulunmanıza bile gerek yok. Sadece bir avukata gidip dilekçe verin. Alacağınız tüm taminatı kendisine vereceğinizi söyleyin. Bakın neler oluyor...
 
Sadece bizle alakası yok. Çok net biliyorum bi arkadaşım anlatmıştı Beşiktaş ile futbol deplasmanında bilet alırlarken sebepsiz yere dayak yemişler. Bütün tribüner bunlara müdahale etmelidir ve ortak savaşmalıdır.
 
Ben birşey merak ediyorum. Bu çağdışı uygulamalar sadece bize karşımı yoksa emniyetin genel tutumu bu şekilde mi?

Ben bu tip uygulamaların sadece Fener'e yapılmadığını düşünüyorum. Fener taraftarı elit (!) onlara emniyet bir şey yapmaz. Yapsa da Ali Koç karakoldan kurtarır. Yapan polisi de sürdürür.
 
Arkadaşlar ben daha çok futbolu takip ederim fakat basketbolada alakam var.GS-Polis .atışmaları çok eskiye gider.Kadiköye giderken, Ali Sami Yen'in arka tarafında Carfour SA önünde durduk yere dayak yedik, tekme tokak, hiçbir şey yapmamıştık.Deplasman maçlarına giderken, yolda hiçbir şey yapmadan çevirler, üstümüzü ararlar, içeri alırlar, HİÇBİR BAHANE YOKKEN! Daha bir dolu nahoş olay sayabilirim...

Polise cevabımızı 33. haftadaki fenevbahçe maçında verdik.Ben eski açıkdaydım, öcümüzü aldık fakat ondan sonra polis daha da çirkefleşti.. 33. haftadaki cevabımızdan sonra bize daha kinli hale geldiler..

Bunun bir önlemi olamaz, polis bu şekilde devam edecektir..

Tek tavsiyem; kız arkadaşınız ve küçük kardeşinizle, tekerlerkli sandelye takımımızın maçına dahi gitmeyin .. en azından onlara birşey olmasın..

saygılarımla..
 
Orada başkomiser diye gezinen göbekli, kel, kindar görünümli polis, banvit ile abdi ipekçide oynanılan ilk maçta çıkan kavga yatıştırıldıktan sonra taraftarların arasına dalmış ve adabıyla maç izleyen birkaç kişiyi; 'çekilin lan şuradan' demek suretiyle darp etmişti.
 
dünyanın en iyi en sert taraftar grubuyuz ama düştüğümüz durumlar kötü.artık buna bir dur demeliyiz.bu sene fb'nin yaptığı çirkefliği unutmadan intikam almalıyız.bütün dallarda.hakemler bize karşı 1 tane bile hata yaptırmamak lazım.oda nasıl olur.fb'ye bakın birşey oldu mu paat... Bu penaltılar irdelenmeli.azizin hakemler üzerindeki baskısı .gündeme getiririm filan... Biz burda masaya yumruğu öyle bir vurmalıyız ki yonetımle,sporcuya,taraftarla... Burda 1 polisten 100 lerce adam dayak yiyor.biz böylemiydik.elalemin benfica taraftarı hazırlık maçında sahaya atlayan kişiye vurdu diye polisi linç etmişlerdi...ha biz bunları yapalım mı bilemıyorum ama yapılması gerekiyor!ben fb li futbolcu basketbolcu var diye milli takım maçlarını gönülden izleyemiyorum! Artık bunları yazmam lazımdı senenin başından beri sustuk çöktük ama artık masaya yumruğu vuralım!
 
Bende şu tutumunu anlamam polisin .yahu biz teroist miyizde bize böyle davranılıyor ya.buna birilerinin dur demesi lazım yoksa çok can yanacak.
 
Bu tip hareketler bütün taraftarlara yapılıyor ama biz kendi kendimizi yemekten birlik olup sert bir tepki veremiyoruz ne yazık ki. Rakip taraftara polis saldırsa "vur vur" demek daha hoş oluyor. Sonra hiç şikayet etmeyelim.
 

Üst