Klemen Prepelič

2016 yazı sonrası Avrupa basketbolunda iki seçenek var. Ya takım mühendisliği yeterli olmasa da 10 net oyuncuyu bir araya getirebilen 10 milyon dolarlık bir bütçe. Bu ihtimalde beş benzemez bir takım kurulmadığı sürece Avrupa'daki 10 takımın 8'ine karşı kafadan baskın olunuyor. Ya da 5 milyon doların altında bütçe, toplumda Alman mühendisliği olarak dile yerleşen tarzla ideal bir takım kurulumu. Kulüp pandemi sonrası artık rasyonelleşen bir tavırla uzun yıllardır basketbol ve voleybola yaklaştığı için ikinci yol bizde şart. İki sezondur da bu takım mühendisliği ortaya konamıyor.

Geçtiğimiz sezon bizden ortak kanaatle ayrılan Angola'nın Karşıyaka'yı finalist yapmasından, bu sezon Karşıyaka'da aşırı şekilde aranmasından tutalım; Prepelic'in 2017 Avrupa Şampiyonası'nda bugün oynadığı Sinan Erdem'de Slovenya'yı Avrupa şampiyonu yapan oyuncu olmasına kadar dışarıdan bakan bir göze tek tek oyuncular üzerinden anlatamayacağımız bir açmaz söz konusu. Aynı göz bu maçı Büyükçekmece kazansın, adamlar daha çok hak ediyor diyerek izliyorsa sebebi tam da takımın oluşumu üzerinden Büyükçekmece'nin kendisine daha verimli, daha takım gibi gelmesi.
 
Önceki sayfa ve sonraki sayfa... Vezir edilip rezil edilmiş yine kıymetli oyuncumuz. Bost, Mitrovic, Pistiolis, Yeboah ve nicelerinin sayfa yorumları örneklerinde olduğu gibi. Ya adamın ederi bu kadar ya da maç maç adamı yerden göğe-gökten yere taşıyoruz.
 
Kımıl zararlısı iş başında yine. Bu adamın mottosu "itinayla saçmalanır". Yapamıyorsun, atamıyorsun, zırvalıyorsun, ama ısrarla deniyorsun ve sonunda çok komik oluyorsun. Formsuz, sorumsuz, çapsız bir zavallısın sen !!!
 
İnsan 2017 Avrupa şampiyonunu belirlediyse, bugünün aksine rakibi değil de ülkesini şampiyon yaptıysa; kalan hayatını buna göre yaşamalı.
 

Üst