Londra 2012 Çeyrek Final | Türkiye 63 - 66 Rusya

Grubu ikinci olarak tamamlayan Milli takımımız çeyrek finalde diğer grubun güçlü ekiplerinden Rusya ile karşılaşacak. Nispeten daha kolay bir grupta ya da Avrupalı takımların daha formsuz olduğu bir grupta olduğumuz kesindi. Turnuva bizim için asıl şimdi başlıyor.

Bu turu geçersek Fransa-Çek Cumhuriyeti maçının galibiyle karşılaşacağız. Final çok uzak değil. Yeter ki aynı mücadeleyi sahaya yansıtalım.

Maçın başlama saati 22:00 ve çeyrek finallerin 3. maçı olacak. Kazanıp rakibimizi bekleyeceğiz.
 
Geçen sene olmadı ama bu sene olacak.Potanın perilerine sonuna kadar güveniyorum.Maça gelirsek kritik nokta ribauntlar eğer ribauntları dengeliye bilirsek kazanmamamız için hiç bir sebeb yok .Biz onlardan daha formdayız ve onlardan daha istekliyiz ve maçı kazanacağız
 
SAVUNMA

Rusya, her zaman guard eksikliğiyle bilinen bir takım ve Becky Hammon eklemesiyle bu problemi çözmeye çalışıyorlar. Ama Becky Hammon da sonuçta 35 yaşında ve 30 dakikadan fazla oyunda kalması mümkün değil, biz ön sahada baskı yaparak bu süreyi en verimsiz şekilde kullanmasını ve sahada kaldığı süreyi kısıtlamaya çalışacağız. Zaten o oyunda değilken başları yaptığımız baskısıyla baya bir dertte olacak. Zor da olsa topu sahamıza geçirdiler, kesinlikle eksik yakalanmamız gerekiyor ve baskıyı devam ettirip, top çevirmelerine izin vermemeliyiz, pota altında birebir oynayacakları adama top indirmelerine izin vermemeliyiz. Becky Hammon elbette bir pick&roll ustası, saha görüşü çok iyi ve pas yeteneği o kadar yüksek ki onu durdurmanın tek yolu oyunu oynamasına izin vermemek. Bunun dışında Dış şut savunması kesinlikle kusursuz olmalı çok formda dış oyuncuları var; Hammon ve Danilochkina dışında Petrakova, Belyakova ve Zhedik gibi isimler çok önemli. Perdelemelerden sonra şut atmalarına izin vermemiz gerekiyor. Bizim savunmamızın önemli problemlerinden biri de dış şutu olan uzunları unutuyoruz. Burada unutursak cezayı kesebilecek bir Marina Kuzina var. Ve çok uzun bir takımla oynadığımızı unutmayıp, ribaunt zafiyeti yaşamamız gerekiyor. Kısa oyuncuların ribauntlara katkı vermesi önemli.

HÜCUM

Potanın Perileri dediğimiz gibi bir savunma takımı ve savunma kaynaklı kolay sayılar bulmamız çok önemli. Elbette çok iyi top çevirmemiz ve mümkünse bütün hücumlarımızda topun bir kere Nevriye'nin eline değmesini sağlamalıyız. Birsel ve Nevriye kenardayken Esmeral'ın sorumluluk alıp pick&roll üzerinden şut kullanması gerekebilir. Herkes kabul ediyor ki Birsel oyunda değilken organizasyon biraz zayıflıyor, bunun zayıflık olmaması için diğer oyuncularımızın organizasyona daha çok yardımcı olması gerebilir. Gerektiğinde Kuanitra'yı kullanmamız ve mutlaka oyunda iç-dış dengesini sağlamamız gerekiyor. Şutlarımız girse dahi pota altını unutursak maçı riske sokarız. Bizi caydırmalarına izin vermeyip ısrarla pota altını kullanmaya çalışmamız gerekiyor. Büyük ihtimal Nevriye+Kuanitra ikilisiyle başlayacağız ve Nevriye'nin oyuna iyi başlaması bizim için çok önemli. Onun dışında 4 numarada Bahar olsun Yasemin olsun oyun zekası yüksek oyuncular uzundan uzuna pasları kullanmamız çok önemli ve orta mesafe isabeti bulursak pota altına yığılmalarını önleriz. Avrupa Şampiyonası ve Amerika maçında bir süre denediğimiz Işıl+Birsel ikislini aynı anda alma formülünü oyun sıkışırsa gene deneyebiliriz. Ama ben pek gerek kalacağını sanmıyorum Esmeral ve Tuğçe zaten oyun kurma yeteneği olan oyuncular. Ayrıca 3 numarada Şaziye ve Begüm'ün yetersiz kaldığı dönemlerde Ceyhun Hoca 3 kısa kullandı zaman zaman bu maçda bunu daha çok kullanabiliriz. Çünkü Şaziye'yi yakından tanıyorlar ve ona oyuna girme şansı vereceklerini sanmıyorum.
 
Bundan önceki yıllarda dengeyi bozan isim 2.03'lük Maria Stephanova'ydı ve o bu sene turnuvada yok. Bence bu bizim için önemli bir avantaj. Kazanmaya kesinlikle daha yakınız. Başarılar Potanın Periler...
 
Birsel kendi standartlarının altında kötü bir organizsyon geçiriyor.Son maçlardaki anlamsız top kayıplarını asgariye indirmeli,daha dikkatli olmalı ve savunma yapmalı artık.Nevriye Bahar ve Kuanitra reboundlara mutlaka cok konsantre olmalı.En büyük sıkıntımız bu olmuştu geçen sene.Işıl oyundayken savunma direncimiz daha artıyor,önceki maçlarda yaptığı gibi birkaç top çalabilirse rahatlarız.Esmeral özellike son maç çok iyiydi,attığını soktu nerdeyse aynı Tuğba gibi.İnşallah devam eder bu.Şansta biraz yanımızda olursa kazanmak sürpriz olmaz.Türkiye için kazanın periler.
 
Zor ama imkansız değil.Nevriyenin turnuva performansının üstüne çıkıp daha önceleri bildiğimiz Nevriye gibi oynaması lazım.Yapacaktır ianıyorum.En önemli skor opsiyonumuz o.Mutlaka devreye girmeli
 
Herkes çok iyi oynamak zorunda bundan sonra. Birkaç oyuncunun iyi performansı bu tip maçları kazanmaya yetmez. Bu maçı geçersek madalya alabileceğimize çok inanıyorum. Haydi kızlar..
 
Bu maçı kazanırsak bence Fransa maçını da kazanırız. Final garanti olur. Çok çok zor ama bir de orada sürpriz yapsak yer yerinden oynar. En zor maçımız bu maç bence. İnşallah turu geçeceğiz, Ceyhun Yıldızoğlu'nun ve oyuncularımızın Milli takım performansına çok güveniyorum.
 

Üst