Londra 2012 Erkekler Basketbol Yarı Final Maçları

Çeyrek final, yarı final ve final maçlarını bu konu altında konuşalım.

Çeyrek final maçları yarın oynanacak.

16:00 Rusya - Litvanya
18:15 Fransa - İspanya
22:00 Brezilya - Arjantin
00:15 ABD - Avustralya

Yarı final eşleşmeleri yukarıdaki sıraya paralel olacaktır.
 
King James 11 sayı 14 ribaund 12 asist ile Olimpiyat çeyrek final maçında da güzel bir istatistik yaptı.
 
Düzeltme yapalım, İspanya çıktı yarı finale. :) İspanyollar'ın ABD ile finale kadar eşleşmemek için kullandıkları kurnaz taktikler işe yaradı şimdilik. Ruslar buraya kadar çok güzel geldi ve finali daha fazla hakediyorlar ama nedense İspanya buraya kadar getirmişken bir şekilde çıkacaktır finale diye düşünüyorum, umarım yanılırım.

Batum'unda maçın sonunda, yıllarca tiyatro oynayan o elemana yaptığı, bir nebze de olsa duygularıma tercüman oldu.
 
batum eline saglık...yıllardır her turnuvada ispanyollar parkede tiyatral performanslar!! sergilediler...birinin buna tepki göstermesi gerekiyordu...boşuna dememişim bu forumda da batumu lebrona tercih ederim diye...eline saglık adamım...
 
ah00y2


Batum'un yaptığı iş değil yalnız, sertlik yapmak tamam ama bu sertlik falan değil..

Sonuç olarak Batum'a söylenecek söz, demek ki Navarro ve İspanya sağlam koymuş kardeşim, bu kadar dolduğuna göre..
 
Batum az bile yaptı .İspanyollar basketbol mu oynadı yoksa bir sinema filminde mi oynadı belli değildi.Maçtan sonrada bu konuda Batum yaptığı açıklamada çok güzel .
 
Bir maç düşünün rakibin yanından geçtin diye kendini yere atıyor. Bir yer de film kopar. Burada da tepesi atan Batum oldu. Ben açık kola koşa koşa gelip bilerek takılanını gördüm. Jose Calderon bir NBA maçında yapmıştı.
 
Bir İspanya sempatizanı olsam da, hatta özel de bir Navarro hayranı olsam da yeri geldiğinde ben de sinirleniyorum bu hareketlerine ama Batum'un şu hareketinin izahı yok. Çok mu sinirlendin git direk bodoslama dal, veya turnikeye çıktığında kafasından itibaren balta gibi elini indir ama bu şunu da yapma yani.

Yarı final ile ilgili olarak ise ben İspanya'yı tutsam da, Rusya geçecek gibi geliyor. Ve de buna pek fazla üzülmeyeceğim, çünkü Blatt ve ekibi bunu ciddi anlamda hak ediyor.

Diğer tarafta ise ABD, Coach K'in saçma işlerine rağmen aşırı üstün kaliteleri ile ilerliyor. Her maç biri deliriyor; Durant, Melo, Kobe.. LeBron'dan zaten bahsetmeye gerek yok, herkes sahaya bakınca takımın liderinin kim olduğunu net bir şekilde görüyor.
 
olimpiyatlara dünya kupasına falan abd'nin dahil edilmemesi gerek...gerçekten tadı olmuyor zira...çünkü abd isterse alıyor istemezse ancak diger ülkelerin bir şansı oluyor...
5 tane yaratıgın karşısında çaresiz kalan normal basketbolcuları izlemek istemiyorum ben aga...
 
rusya'nın gazabı...sakallarını yerim navarro...

edit: navarro sahada batum'un hayaleti varmış gibi oynuyor...hohaha :D


İspanyollar 2-3 sene öncesine kadar bizlere çok sempatik gelirken şampiypnluğun tevazusunu yaşamak yerine ucuz oyunlar ve artistlikler peşinde koşarak çok antipatik olmaya başladılar hem futbolda hem basketbolda. Olimpiyat futbol takımı da çok sinir bozucuydu sanki dünyanın merkezi İspanya herkes figuran. yeni yılda el classicoları parlatıp pazarlamak yerine umarım kendi takımlarımızın maçlarını parlatıp pazarlarız.. İspanya umarım gruplardan çıkamadığı yıllara geri döner en kısa zamanda. Bu ağırlığı kaldıramadılar. Boşuna dememişler çingeneye padişahlık vermişler... :)
 
İspanyollar 2-3 sene öncesine kadar bizlere çok sempatik gelirken şampiypnluğun tevazusunu yaşamak yerine ucuz oyunlar ve artistlikler peşinde koşarak çok antipatik olmaya başladılar. Boşuna dememişler çingeneye padişahlık vermişler... :)

basketbolu izlemeye başladıgım günden beri sevmiyorum bu adamları öyle 2-3 senelik bir mevzu degil yani :) hatta 2007deki avrupa basketbol şampiyonası finalinde rusya-ispanya maçında çılgınlar gibi rusyayı tuttum :D gasol'un son saniyede potayı turlayıp çıkan şutunu da unutmam nefesimi tutmuştum resmen :D

edit: black russian da candır unutmadık kendisini j.r. holden :D
 
Vay arkadaş ABD-RUSYA finali olmadı tam olimpiyat ruhuna uygun bir maç olacaktı neyse. Abd'nin İspanya'yı ezişini izlemek daha keyifli olacak. Adminlerden ricam 25 handikap açsınlar :)
 
Şerefli bir bronz madalya, İspanya'nın alacağı gümüş madalyadan bin kat daha değerlidir benim gözümde bu oynanan olimpiyat maçlarında. Şunlardan bi kat daha nefret ettim bu turnuvada. ABD'yi de hiç sevmem ama finale çıkarlarsa her attıkları basket olur inşallah...
 

Üst