Los Angeles Lakers

Lakers'ın gaz kolları yine açık kalmış Denver maçında.. Skor olup yağmışlar.. A.Jamison ve Philly'de tutamadığımız J.Meeks sokmuş.. Kobe 0/3 atmasına rağmen, total üçlük 17/33.. Jodie Meeks 7/8 daha da ilginci D.Howard 1/ 1.. Bakmış bu gece kim ne atarsa giriyor, O da partiye katılmış..

Bir süperstar oldugu iddiası ile Denver'a giden Iguodala takımını kurtaramamış. Yıllardır Philly'yi çok zor durumlardan kurtarmıştı(!) biraz da Denver'ı kurtarsın. Bomboş bir smacı kaçırıp Jack Nicholson'a da rezil olmuş
 
Lakers Cleveland'a da kaybetmiş. Daha 1/4 geçilmiş durumda ama Play-Off'un gerisinde olmaları erken vakte rağmen rezalet.
 
Savunma daha doğrusu savunamama Lakers'ta hala en büyük sorun düzelir mi sizce ?

Son günlerde Nash'in savunma yapamaması ve rakip PG lerin delip penetre etmesi çok konuşulur oldu.. Arkalarında D.How gibi bir gü. varken bunun tartışılması acı.. Kobe kimi tutarsa rakibin en skoreri oluyor diye yazıyor millet sağda solda.. Cleveland maçını biraz izledim. Kobe'nin vücut dilinden belli, bir memnuniyetsizlik var.
 
Lakers'in sorunları yaz yaz bitmez ama bu sezon bitti gibi mucize olurda Playoff'a kalsalar bile Okc-Spurs-Clippers gibi takımlar süpürür

Nash-Kobe-Gasol-Howard=Payton-Kobe-Malone-Shaq en azından sonları aynı olacak yine hüsran.
 
howard gerçek bir hayal kırıklığı. Ben Orlando'da takım şampiyonluktan uzak olduğu için son dönemde kendini saldı diye düşündüm ama bu arkadaş kendini bayağı bir bırakmış. Shaq bir çıkardı maça gözlerde alev alev ortalığı yıkardı. Bu dua etsin Shaq'ın 99-2003 arası döneminde ligde değilmiş yoksa Shaq bunu her maç döverdi.
 
Lakers'in acil kendine gelmesi lazım .Lakers 130 milyon Dolar ödüyormuş oyuncularına Gasol-Kobe-Howard 66 milyon 400 bin dolar alıyormuş.Ve bu rakam NBA deki 15 takımın toplam bütçesinden daha fazla.Ki D.Howard kontrat yenilerse 73 Milyon Dolar lüks vergisi de ödeyecek Lakers.
 
Howard var, Kobe var , Gasol ve Nash var. Sizce nedir bu sıkıntının sebebi ?

Gasol ve Nash 2 senedir bedenen var ruhen yok,
Howard kütle olarak geniş olduğundan daha lakers'a bütün olarak ulaşamamış gibi,
Kobe ise olması gerekenden fazla var olmaya çalışıyor.
yani big 4 değil big kobe yaratmaya çalışıyor.
tabi nash ve gasol gibi primi dolmuş yaşı bekleyenler için fena değil ama howard bu tarz bir ortama uyum sağlayamaz.
kariyerinde aldığı teknik faul sayısı bile sınırlı olan adam bu sezon 2 defa oyundan atıldı.

bu kadronun başarılı olmasını isterdim ama lebron, wade, bosh üçlüsünün yaptığını yapamadılar bir türlü beraber oynamanın bir yolunu bulamadılar.
 
Howard'ın Lakers'ın geleneksel pivotu değil. Ortalığı yıkıp geçen bir adam değil. Nerede 40 yaşında bir mağlubiyeti hazmedemeyip UCLA kros takımıyla çalışıp bir sonraki maçta rakibi yerle yeksan eden Kareem ya da nerede gücüyle ortalığı dağıtan Shaq. Shaq o aşırı kiloları almasaydı hala oynuyordu. Howard son iki sezonda basketbolu bıraktı.
 
Thunder 96 - 105 Lakers | Maç sonucu.

Kobe Bryant 21 sayı, 14 asist, 9 ribaund, 1 top çalma ve 1 blok !!!

Kobe Bryant, ilk yarıda yaptığı 6 asist ile kariyerindeki 5636. asistini yaptı ve Michael Jordan'ın 5633 asistini geçti.

Steve Nash : 17 sayı,5 asist,2 ribaund/36 dk. (6/11 FG,3/3 FT)
Kobe Bryant : 21 sayı,14 asist,9 ribaund,1 top çalma,1 blok/39 dk. (8/12 FG,5/6 FT)
Metta World Peace : 15 sayı,10 ribaund,3 asist,2 top çalma/43 dk. (6/14 FG,0/0 FT)
Earl Clark : 11 sayı,4 ribaund,1 top çalma/23 dk. (5/9 FG,0/0 FT)
Dwight Howard : 8 sayı,10 ribaund,1 asist,2 top çalma/29 dk. (3/7 FG,2/10 FT)

Pau Gasol : 16 sayı,4 ribaund,4 asist,1 blok/36 dk. (7/10 FG,2/6 FT)
Antawn Jamison : 12 sayı,2 ribaund,1 blok/14 dk. (4/6 FG,4/4 FT)
Chris Duhon : 2 ribaund,1 asist/12 dk. (0/2 FG,0/0 FT)
Jodie Meeks : 5 sayı,1 asist/9 dk. (2/3 FG,0/0 FT)


OKC galibiyeti ile toplamda 19/25 yaptı Lakers.
 
Bence tek ve büyük sorunları takımın saha içindeki dengesini kuramamak.

Ne Kobe her maç 17 sayı atıp 14 asist yapacak adamdır ne de Nash her maç 5-6 asist yapıp 15 sayı atacak adam... Bu adamlara böyle görevler yüklerseniz bu oyuncuların özel meziyetlerinden de mahrum kalırsınız. Şu an Nash bildiğin D.Fisher'ın 3 şut daha fazla sokan hali gibi sahada. Hücumların çoğunda topu verip köşeye saklanıyor. Kobe son dönemde potaya bakmıyor ki geçen bir maçı 4 sayıyla bitirdi.

Howard bazı maçlarda 8-9 şut ile maçı noktalıyor. 8-9 şut atacaksan Howard'a bu denli para vermenin manası yok. Kenardaki R.Sacre'ye ribaund çalıştırırsın o da 12-13 ribaund alır 8-9 şut atıp 12-13 sayı atar Howard'ın görevini yapar. Elinde Howard varsa, Nash varsa bu adamları değiştirmek yerine onları Nash yapan, Howard yapan özelliklerini kullanmak zorundasın. Howard bu takımda 14-15'ten aşağı şut atmamalı, Nash de 10 asistin altına düşmemeli. Bu dengeyi kurmak mühimdi; hala kurulabilmiş değil.
 
Lakers bu sezon beni yanıltmıyor. Nuggets'a kaybedeceklerine emindim. Yanıltmadılar. 28-30 oldu. İçerde üst üste 2 maç var. Kazanılır ve 30-30 ile sonunda 0.500 yakalanır gibi duruyor. Devamında OKC mağlubiyeti gelir ardından 31-31 olur. 62'den sonra her maç çok kritik playoff için. Kobe sever olarak Lakers'ı severim ama bu playoff muhabbeti çok büyütülüyor. Kalsa dahi ilk turda Thunder-Spurs-Clippers gibi Heatten sonra en büyük 3 favoriden biri ile oynayacaklar ve elemeleri imkansıza yakın. Lakers adına berbat bir sezon şüphesiz.
 
Lakers fanlarına büyük sabır diliyorum bu aralar takım iyi gibi ama nereye kadar devam eder bilinmez.Gelecek yılda kadronun dağılma ihtimali yüksek ihtimal gibi duruyor.2004'ten sonra bu yılda bir büyük hayal kırıklığı daha olacak gibi duruyor.
 

Üst