Marina Maljkovic

  • Konbuyu başlatan Ali Parlak
  • Başlangıç tarihi
Sayın Maljkovic'in, Fenerbahçe maçı sonrası basın toplantısından bazı başlıklar: 1) "Elimdeki kadro ile ancak bu kadarı olur, fazlasını beklemeyin; üstelik aynı kadro ile bu çarşamba çok önemli bir maça daha çıkacağız"
Benim anladığım: Transferlerin bir çoğu benim arzum dahilinde yapılmadı. İkinci sene için bana söz verilen kadro bu değildi. Hep yalan vaatlerle kandırıldım; o yüzden kadronun yetersizliğini ilk şimdi itiraf ediyorum, artık sabrım kalmadı! Üstelik, kimse çarşamba günü yeneceğimizi fazla ümit etmesin. Aynen böyle demek istediğini düşünüyorum; çünkü, eğer bu kadro tamamen kendi seçimi olsaydı, kadrodan şikayet edemezdi. O zaman adama sorarlar, "aklın neredeydi" diye. Ya da, kadro tamamen kendi seçimi ve özellikle maraza yaratıp kendisini kovdurtmak istiyor.
2) "Tamamen dolu bir bardağa su koyarsanız; almaz, taşar"
Benim anladığım: Kadro kontenjanınız dolu iken oyuncu alırsanız, elinizde patlar. (Tuğba Taşçı'nın transferini kastediyor) (Sırf bu serzeniş bile, transferlerin kendisinden habersiz yapıldığının bir göstergesi; yoksa, kendi kendini şikayet edecek kadar aptal görünmüyor) Boşaltın şu çöplerle doldurduğunuz kontenjanınızı da, iyi oyunculara yer açılsın!.. Ya da, bütün vebal kendisine ait ve yukarıda da belirttiğim gibi kasıtlı imalarla kendisini kovdurtmak istiyor!..
3) "Umarım, 5 Ocak'tan sonra daha kaliteli bir kadro ile yolumuza devam ederiz"
Benim anladığım: "Ya sakatlar(?) döner, söz verilen kaliteli takviyeler yapılır; ya da bana eyvallah!" demek istiyor hoca... Şimdi bu noktada, geçen sene için kendisine düşük bütçeli vasat bir kadro teslim edileceği beyan edilmiş; ancak bu sene için acaba bazı vaatler verildi mi, burası muğlak...

Sonuç olarak, eğer Hoca'yla yollar ayrılırsa, kendisini baş tacı eden, kendisinin de gönül birliği yaptığı GS seyircisine bu şubede tüm başından geçenleri samimiyetle anlatacak ve yine hepimizin kalbinde bir "baş tacı" olarak kalmaya devam mı edecek; yoksa, hiç bir şey söylemeden, söyleyemeden çekip gidecek ve kalplerde, tüm suçu omuzlayan bir "hayal kırıklığı" olarak mı kalacak!..
 
Son düzenleme:
Öncellikle şunu belirtmek istiyorum, iki sezondur yapılan transferlerin hepsi Marina Maljkovic'in kendi seçimi. Rezalet bir yönetimin olduğu doğru ama burada eldeki bütçeyi kötü kullanan hocanın kendisi. Chatilla Van Grinsven, Ewelina Kobryn, Tuğba Taşçı ve Merve Uygül'a vereceğimiz parayla iki tane kıta dışı alabilirdik, herhalde bu isimleri Can Topsakal ya da Ömer Yalçınkaya'nın tanıdığını düşünmüyorsunuzdur. Hoca geçtiğimiz sezonun ortasında Merve Uygül'ü istedi, bonservisinden dolayı alamadı, olayın vehametini anlamak zor olmamalı.

Sezon başında Anete Steinberga'yı istedik ama Castors Braine devreye girince transfer edemedik, onu alamayınca aldığımız oyuncu hocanın Fransa'dan tanıdığı, Osmaniye'de bile etkili olamamış Chatilla Van Grinsven! İki sezonda hocanın yaptığı iyi transferlerin yanı sıra çok kötü seçimleride oldu, Astou Traore, Ashley Paris, Sofia Da Silva, Merve Uygül, Tuğba Taşçı, Chatilla Van Grinsven ve Ewelina Kobryn vs...

Bu süreçte Allie Quigley'nin yokluğu çok önemli tabii, takımın en iyi oyuncusu Allie Quigley ve hücumda birebirde yaratıcı olan, skorer kimlikli tek kısa oyuncumuz, bu özellikleriylede Avrupa'daki en iyi oyunculardan birisi. Allie Quigley'nin sakatlık döneminde Euroleague Women'da 5 karşılaşmada 1 galibiyet, 4 mağlubiyet aldık, 6 lig karşılaşmasında 2 galibiyet, 4 mağlubiyet aldık. Dynamo Kursk mağlubiyeti dışında her maçta kazanma şansımızda vardı, Dynamo Kursk ve Fenerbahçe maçı haricindeki maçları son topta kaybettik zaten. Allie Quigley sağlıklı bir şekilde takımda olsaydı Euroleague Women ve ligde aldığımız bu mağlubiyetleri almayacağımız kuşku duymadığım bir gerçeklik.

Sezon başında kurulan kadroda Işıl Alben, Olivia Epoupa, Allie Quigley, Jelena Dubljevic, Gintare Petronyte gibi önemli oyuncular alındı, bunların yanına alınacak iki kıta dışı çok daha farklı konuma getirecekti, hoca gidip Tuğba Taşçı ve Ewelina Kobryn'i transfer ettirdi!

Bourges Basket maçından sonra takıma Allie Quigley ve Kaela Davis'in katılımıyla oluşacak kadromuzun sezon sonu bizi iyi noktalara getireceğine inanıyorum.

Işıl Alben-Olivia Epoupa-Merve Uygül
Allie Quigley-İrem Naz Topuz-Tuğba Taşcı
Kaela Davis-Meltem Yıldızhan
Jelena Dubljevic-Özge Kavurmacıoğlu
Gintare Petronyte-Ewelina Kobryn-Gizem Başaran


Ayşegül Günay sezonu kapattı, takımdan bir yerli isim ayrılacak, Özge Kavurmacıoğlu, Merve Uygül ya da sezonu kapatan Ayşegül Günay olabilir bu isim. Bunun dışında Ewelina Kobryn'in sözleşmesi kısa süreli diye biliyorum, onun yerine ilerleyen haftalarda uzun hamlesi olabilir.

Marina Maljkovic ilk günden beri desteklediğim ve çok sevdiğim bir antrenör, başarılı olmasını istiyorum, umarım yaptığı hataların farkına varır ve artık böyle hatalar yapmaz...
 
Son düzenleme:
Geçen sezon oyun olarak çizgisi çok daha keskin ve dönülmezdi. Ama elindeki kadronun atletik yetenekleri daha uygundu o baskıya ve baskına yönelik oyuna. Daha iyiydi demiyorum kadro ama daha atletikti. Karşıda Osmaniye de olsa, Hatay da olsa, YDÜ de olsa hiç değişmezdi. Çok yorucu,riskli ve defoları bol olsa da hem takım bu oyunu oynaya oynaya gerçekten çok aşama atladı sezon sonuna kadar. Şurda iyi kötü her maçı izleyen adamlarız, hatta kendi tabiriyle yakından takip ediyoruz diyelim. Yarın akşam hangi 5 çıkacağını kesin olarak söyleyebilecek biri var mı? Sete set oyuna döndüğümüz anda şu an bizimle dalga geçmeyecek rakibimiz yok neredeyse. Her maçta yaşadığımız o geri dönüşler, bilmemkaç sayı geriden dönmeler hep baskın oyunla, adam bayıltan baskıya falan geliyor. Tabi bu sene iki temel fark var, biri takımın atletik kapasitesi diğeri de özellikle Avrupa'daki rakiplerle olan kalite farkı. Geçen sezon maç içinde fazla coaching yapmasına fırsat kalmadan işi götürebildi, hem kafası hem gönlü rahat olduğu için işler de iyi gittiği için fazla şikayet etmiyordu kadro falan diye. Bu sene maç içinde neredeyse 3-4 dakikada bir müdahale ediyor. İşte o anlarda da kadronun kalitesi(!) ortaya çıktığı için haliyle söylenip duruyor maç sonlarında. Evet her maç 10 sayıdan 15 sayıdan dönüyoruz ama şöyle bir gerçek var, o dönüşlerde minimum 25-30 sayı çıkarabilecekken 15 sayıyı zor buluyoruz çoğu zaman. Başlarda Quigley falan diyordu biraz nezaketen biraz da oyuncuları savunmak için ama artık o da dayanamıyor olsa gerek ufak ufak giydirmeye başladı.

Geçen sene her koşulda ve rakipte sistemden ödün vermeyen Maljkovic bu sezon 5 dakikada bir falan yeni birşeyler denemek zorunda kalıyor. İçi rahat değil, takımına fazla güvenmiyor, o güvensizlik de takıma özellikle gençlere geçiyor gibi. İrem'in, Meltem'in şuta kalkarken halleri belli ediyor aslında. Kaçırırsa yanıbaşındaki Jelena'dan başlayıp benchte hocaya kadar bir azar sırası bekliyor çünkü... Geçen sezon biri bir hata yaptığında hoca kenara çeker usul usul konuşur geri yollardı. Çünkü kimsenin içi rahat değil. Çünkü kimse rahat değil. Hoca taktiği çizerken rahat değil, sahada yırtınana kadar zorlayan 35 dakika üstü süre alan basketbolcular rahat değil.. 35 dakika yırtınıp kaybetmek kolay değil. Bu takımdaki 3-4 oyuncu her maç bunu yaşıyor.

Tabi bir de şu var; bekara karı boşamak kolay. Şurda kalkıp işe gidecek olmasam akşama kadar uzardı bu yazı. Ama onlar yaşayıp mücadele etmek zorunda bununla ;) Bazısı hataları yapıyor, bazıları günah keçisi oluyor, bazıları iyi niyetle uğraşıyor ama ortaya çıkan bu işte.

Bu takımla uğraşanın çocuğu olmaz diye bir laf vardı, bizim ergenlik dönemimizde çoğu sert taraftar sitesi ara ara atardı bu başlığı. Öyle mi bağlasam bilemedim...
 
Madem ki Hocanin istedigi oyuncular alinmamis ve madem ki kendisi de buna ses cikarmamissa tek bir mantikli aciklmasi var bunun, herseye ragmen basarili olursak ben yaptim, olmayinca da yonetim benim istedigim oyunculari almadi, biz buna koylu kurnazligi diyoruz!
 
Bence Marina hocanın istediği oyuncular alınmadı. O da sonunda böyle kibarca tepkisini ortaya koydu. Can topsakal ve ömer yalçınkaya'dan her türlü rezilliği beklerim. Küme düşürüp şubeleri kapatacaklar dertleri o, bunun başka bir izahı yok. Maçı salonda takip ettim, ikinci devre taraftar sürekli istifaya davet etti çapsızları ama kovulana kadar gitmezler. Çünkü potansiyel olarak öyleler !

Peki istifaya davet edilenler maçta mıydı ? Ne tepki verdiler ? Maçta iseler fark açılınca kaçıp gittiler mi ?
 
İkiside yoktu galiba göremedim. Erkeklerin maçı 17 de kızlarınki 19 da başladı. Erkek maçına gittiler herhalde. Marina hocanın istediği oyuncuların alınmamış olması benim kendi tahminim ama şubenin bu halde olmasının başlıca nedeni can topsakal ve ömer yalçınkaya !
 
Renktaş o zaman çıkacak her şeyi açıklayacak. Açıklasın zaten taraftar olarak destek vermezsek, arkasında durmazsak yazıklar olsun bize. Ama bu yapılan skandallara ses çıkarmıyorsa demek ki onun da payı var belki komisyon alıyor kim bilir. Özge, Merve, Tuğba, Kobryn, Grinsven'e vereceği parayla biz 2 tane adam akıllı oyuncu alırdık takım bu noktada olmazdı. 5 dakika bile süre alamayan oyuncuları rotasyon oyuncusu diye aldı, takım sakatlıktan kırılınca bu rotasyon oyuncularını as oyuncu olarak oynatma mecburiyetinde kaldı. Allahın Canik'i, Çukurova'sı bile ne topçular getirdi ya. Çıkıp deseydi biz proje takımı kuracağız gençlerle oynayacağız. Yenileceksek de öyle yenilelim. Ama 35 yaşında transfer ettiği yürümeye mecali kalmamış oyuncuları oynatıp yeniliyorsak en büyük suç onda kimse kusura bakmasın.

GS hocasını eleştirebilirsiniz ama komisyon alıyordur belki diye muallak cümleler kurmamalısınız. Eğer bildiğiniz bir şey var ise kanıtlarıyla sunmalısınız.
 
Hocanın oyuncu tercihleri kötü , yönetimi kötü diye eleştirseniz daha iyi olacak bence. İnsanları bu şekilde kötü niyetle karalamamak gerek.

Tekrar ediyorum GS hocasına komisyoncu diyemezsiniz, bu bağlamda sahtekar,dolandırıcı imasında da bulanamazsınız.

Kötüyse kötü deriz bunda anormal olan şey nedir? Dursun Özbek de bana göre dolandırıcı, komisyoncu birisi. Maljkovic'e de komisyoncu demedim, belki alıyordur dedim. Bir daha okumanı tavsiye ederim!
 
En büyük komisyoncu ve Sırp menecer mafyası ile ortak çalışan koç Obradovictir. Ama kimse bir şey demiyor çünkü başarılı.
 
Hafta sonu Orman ile çok çok önemli bir maça çıkacağız dedi. Bakın tekrar ediyorum ORMAN ile! Ne hallere düştük!
 
Bizde efsane olacakken yaptığı hatalardan dolayı kestane olarak kalan çok isim var. Hakan Şükür, Hamza Hamzaoğlu vs. Umarım sen bu listeye girmezsin.
 
Kötüyse kötü deriz bunda anormal olan şey nedir? Dursun Özbek de bana göre dolandırıcı, komisyoncu birisi. Maljkovic'e de komisyoncu demedim, belki alıyordur dedim. Bir daha okumanı tavsiye ederim!

Kötüye kötü diyin tabi anormal demedim buna zaten. Ben işin ahlak kısmındayım. Ama bunda anlaşamayacağız gibi geliyor çünkü anlamamakta ısrar etmektesiniz. O yüzden başkanlara,hocalara istediğiniz gibi hakaret etmeye devam edebilirsiniz forumda.
 
Çok yanlış hamleymiş.

Ekrem hocadan sonra tamamen geçiş dönemi için kullanıp yollarımızı ayırmamız gerekiyormuş. Lyon'da sürdüğün ''sefaları'' burada süremezsin, burası Galatasaray. Sürersen de birileri gelir hesap sorar. Bu olanlara ses çıkarmayanlar da taraftar, yönetim, idari farketmez, hadisenin altında kalır dikkat etsinler.
 
Sezon başında şöyle bir takım kurmak çok mu zordu hocam ya?!

PG: Işıl Alben - Olivia Epoupa - Nilay Kartaltepe
SG: Allie Quigley - İrem Naz Topuz
SF: Diamond DeShields - Meltem Yıldızhan
PF: Danielle Page - Tilbe (Özge)
C: Gintare Petronyte - Kiah Stokes - Gizem Başaran

Aynı paralara belki de daha ucuzuna böyle bir takım kurabilirdik. Ve bu kadroyla ne ligde play-off dışında olurduk ne de Avrupa'da Eurocup'a mı kalalım düşüncesinde olurduk...
 

Üst