Masa Başından Basket Yemeyelim

Bu konu benim gözümde çok önemli onun için ayrı bir başlık açma gereği duydum.

Olin, Efes, Beşiktaş, Banvit ve Fenerbahçe rakiplerimiz gibi gözükse de bizim tek rakibimiz kendimiziz. Üstümüzdeki ölü toprağına karşı olan mücadeleyi kazandık diyebiliriz artık. Banvit maçlarında gördüğüm tribün, en eğlenceli ve keyifli tribünü olabilir Türk basketbolunun. Hafta içinde, derbi olmamasına rağmen 10000'den daha yüksek bir ortalamaya oynanan iki maç Galatasaray basketbolunun son yıllardaki en büyük zaferidir. Youtube'dan, televizyondan izleyip keşke o atmosferin içinde olabilseydim dediğimiz Partizan, Panathinaikos tribünlerinden hiçbir eksiği yoktu Galatasaray tribünlerinin. Herkes hatırladı Türkiye'de basketbolun rengi Kırmızı ve basketbolun hem sahada hem de tribünde en iyisi "Yenilmez Armada".

Yıllardır salonların yerini unutan taraftar, salonu tıka basa doldurup, bu işin keyfini çıkarmaya başlamışken güvenlik safsatası altında tadımızın kaçırılmasına izin vermeyelim. Tüm sene olduğu gibi yarı final serisinde de sahaya tek bir şey atmadan, sahadaki rakiplere herhangi bir tacizde bulunmadan tertemiz desteğimizi verdik takımımıza. Final serisinde tribünlere çevik kuvvet polisi basıp, saha içi koltuklarının kaldırılmasına izin vermek bu taraftara yapılabilecek en büyük hakarettir.

Ben şahsım adına söz veriyorum, kendimden ve yanımdakilerden mesulum. Bir taraftar olarak, Türkiye'ye de seneye Euroleague'de rakibim olacak takımlara da bu seneki Abdi İpekçi'deki atmosferi (yani gücümü) göstermek istiyorum. Bu olağan şüpheliler durumu da oldukça bunaltıcı bir hal aldı. Saha içi koltuklarının kaldırılması, rakip taraftar olmayacak bir salonda güvenlik boşlukları bırakmayı kendime hakaret sayıyorum.

Sözün özü; biz taraftar olarak o salonu kırmızıya boyayıp eğlencemizi sürdürmeyi, bu aslan gibi takım da bir noksansız desteği hak ediyor. Yönetimimizden ricamız, pota arkasındaki koltukların kaldırılmasını engellesinler. Polis ve özel güvenliklerle taraftarın oturma düzenine müdahele edilmesinin engellenmesi, salondaki atmosferin korunmasını sağlamaları da diğer isteklerimiz. TKBL Final Serisi unutulmasın, Abdi İpekçi'de asayiş berkemalken, Caferağa'da koltuk sayısının 2 katı taraftara göz yumuldu... Kafadan yenik başlamayalım seriye.
 
Nedense, Ünal Aysal'a farklı bir güven duyuyorum. Yarattığı heyecandan mıdır, yoksa artık silkinmenin, masaya yumruğumuzu vurmamız gerektiğinden midir, bilmem; eskisi gibi Fe(N)erasyon'un çok fazla rahat olamayacağını düşünüyorum. Belki bu sezon, bunun bir etkisini göremeyeceğiz; ama önümüzdeki sezon, kimsenin ellerini kollarını rahat sallayamayacağını düşünüyorum. Umarım, yanılmam; ama ihtiyacımız olan bu.

Çünkü, futbolda dibe vurduktan sonra, sağlam adımlarla yeniden geleceğimizi düşünüyorum. Bu, basketbola ve diğer branşlara da etki edecek.

*

Bu şampiyonluğu, onlardan daha fazla istiyor ve hak ediyoruz. Taraflı tarafsız, herkes görmüştür bunu zaten.
 
pota arkasındaki saha içindeki tribünleri kaldırmak gerçekten küfür gibi ve seyirciyi daha çok tahrik ediyor,kesinlikle yazılanlara katılıyorum.
 
ben perş için 1, c.ertesi için 2 tane alabildim 005'ten.

bayan'larda da aynısı olmuştu. hiçbir sebeb yokken saha içi koltuklarının boş kalması çok can sıkıcı. kulübümüzün gerekli mercilerle görüşüp bu sorunu aşmasını diliyorum. saha içi koltuklarının atmosfere etkisi tartışılmaz. 1 hafta var, umarım sorun aşılır.

spor şube'nin aldığı taraflı kararlardan birine daha boyun eymeyiz umarım. bayan voleybol'da protokole göre dep. seyircisi alınmıyorken salonun yüzde 90'ı fenerbahçeliydi. sesini çıkaran, bi dur diyen de olmadı. ben o gün saha amirini bile bulamadım salonda.
 
Ünal Aysal Başkan başımızdayken hiç birşey olmaz.Rahat olalım :)
Şu zamana kadar yaptığı işler olumlu olsa da sorumlulukları yaptıklarıyla sınırlı değil.Ama kendisi,ama Hakan Üstünberk,ama şubede görevli bir insan Aras abinin dikkat çektiği noktalarda Galatasaraylıların hakkını korumalıdır.İnsanlara potansiyel suçlu muamelesi yaparak suça teşvik ediyorlar her derbide.20 yıldır beklenen finalin tadını çıkarmak,takımımızın şampiyonluğa ulaşması için legal yollarla baskı oluşturmak her Galatasaraylının hakkı.İnsanları gererek bir çuval incir berbat edilmesin lütfen.Böylelikle zaman içinde deplasman yasağının olmadığı derbilere kavuşabiliriz.
 

Üst