Miralem Halilović

Benim en çok takıldığım 32 yaşındaki sıradan oyincuya gizli buyout ödenmesi 250 K euro yani 270 bin dolar verildi adamın kariyer rekoru.
 
İstatistikleri çok iyi ama son 6 yılını Fransa ligi gibi Avrupa'nın kalite olarak 4.-5. basketbol liginde orta alt takımlarda oynaması düşündürücü. Umarım bizi utandıracak bir performansı olur
 
Yazıyı ben de okudum, yazıdaki çok önemli noktalardan biri de Halilovic'in saha içinde ne kadar tembel bir oyuncu olduğu defalarca dile getirilmiş, forumdaki çoğu kişinin söylediği gibi, biz de savunma yapmayı sevmeyen bu 4 ve 5 numaralar olduktan sonra her takım bize büyük sorunlar çıkaracak. Bize güçlü atlet ve enerjisi bitmeyen 3 4 5 numaralar gerek.
 
Sacmaladigimizi net şekilde anlatmış. Mahir de kalırsa iyice çorba olur rotasyon her pozisyonda savunmada Mahir'i sokup hücumda cikaramayacagimiza göre Mahir Halilovic Samet Sadık XX olacak. Kanat rotasyonu Göksenin Yeboah Muhaymin. Siskin bir rotasyon. Bir tane atlet ve kuvvetli 3.5 yok cayrici 4.5 yok.

Mahir Halilovic ikisinin toplam ücreti 380-400 bin dolar civarı. 1 tane daha donanımlı uzun alınırdı yerlerine.
 
Son düzenleme:
`Bu oyuncunun Turkiye sinirlari icinde ancak oynayabilecegi klup Manisa(Belki), Bodrumspor veya Yalova olabilir ikinci ligden. Yoksa mumkun degil hedefi olan takimda oynayabilmesi.. Eskiden Olin Edirne vardi,Afyon,ITU,Casa Ted Kolejliler vardi 1.ligde. Iste tam buralarda net oynar.. Bu oyuncunun karsisina blok canavari birisi yeterki cikmasin. Blok yemekle kalmaz,potanin icine sokarlar. Serbest atislari rezil, sutu olmayan sadece iceri girip potaya topu birakan,basketbol oynamaya calisan birinden bahsediyorum. Yazik hemde ne yazik. Keske dediklerimin tersi olsa, beni sey etse dicem ama onu edecek bu oyuncuda gram kapasite yok.
 
Eurohoops analizine gerek yok. Görme yetisini kaybetmemiş göz ve sağlıklı çalışan bir beyne sahip olan insanlar bu transferin rezalet bir transfer olduğunu söyler. Gel gör ki bizim yöneticilerimizin-koçun beyni sağlıklı çalışmıyor.
 
Böyle yüklenecek kadar kötü olduğunu düşünmüyorum. Görev adamıdır. Bundan sonra yapılacak transferler onun oyundaki rolünü belirler.
Pota altinda Samet ile beraber dusununce yetersiz oldugu acik. Eger 6. Yabanci olarak alindiysa dediginiz dogru ancak 250 bin dolar verilip 6. Adam olarak kullanacaksak da butce acisindan mantikli degil, o sebeple neresinden baksan elinde kaliyor. Yasi desen yuksek, gelisme olasiligi cok dusuk. Is ahlakinin iyi oldugunu dusunuyorum ama bence dogru bir tercih kesin degil hele Haziran ayinda yangindan mal kacirir gibi alinacak adam hic degil.
 
Benim de hic sicak oldugum bir oyuncu degil.Hatta baya sogugum kendisine.Ama yillardir daha sahaya cikmadan herkesin hemfikir olup bu kadar soguk yaklastigi ve istemedigi bir tek Suacan Piskin olmustu herhalde :)

Ne diyelim umarim hepimizi yaniltir ve basarili olur.
 
Ribaunt istatistikleri dikkat çekiyor. Skor yönünde de var. Tabii eşleşeceği oyuncular kim olacak boyalı alanda o da önemli. Bana biraz Kravish'i anımsattı. O tarz bir performans sergilerse güzel olur. Daha altı maalesef onu da bizi de yakar.
 
Akwasi Yeboah'a yazdığımın aynısını buraya da yazıyorum. Ne yeteneğiyle ne de kariyeriyle Galatasaray'da oynamayı hak etmiyor. Jarell Martin, Corey Walden, Jonah Radebaugh, İsmet Akpınar, Sadık Kabaca ve Samet Geyik gibi kaliteli oyuncularla oynamayı hak etmiyor. İmza atarak bir yanlış yaptık. Sezona başlayarak başka bir yanlış yapılmamalı ve gönderilmeli. Yoksa bu konu her maç sonrası tepki ve küçümseme iletileriyle dolacak.
 
Kendisini çok gömdük, çok yerdik. hoca, halilovic sıçıp batırana kadar halilovic'i oynatacak, ana 5'i yapacak. şu saatten sonra kendisini gömmeye gerek yok. bazı hakikatler vardır, mesela Türkiye liginde hırçın ve atlet bir pivotu olan takım rakiplerinden her daim +5 öndedir diye. Halilovic, bu saydığım profilin tam tersi. Şunu biliyoruz ki Halilovic yerine en geç Kasım ortasi topçu bakmaya başlayacağız ne yazık ki. O güne kadar bizim topçumuz, kredisi var. sahiplenmekten başka seçeneğimiz yok. umarım yaniltirsin bizleri halilovic, umarım abi umarım laflarımızı yutar senden özür dileriz. umarım.
 

Üst