MLB - Major League Baseball 2011

NFL olurda MLB olmaz mı?
neden olmasın olur tabi...
play off lara 3 maç kaldı...
MLB lideri Philly'miz...
ikinci yankiler...
National Lig (yani önemli, güçlü, gerekli lig) lideriyiz şuan...
American Lig (ıvır zıvır lig) lideri yankiler...

sopalar hazır, sosisliler hazır, biralar(varsa alkol kullanan) hazır,
kapılar açılsın çatışmalar başlasın...
 
Hahaha..

Aslan Umut..Eser Atalay gibi sen de "ben amerikan sporları uzmanıyım" demeye başlarsın yakında.. Play station oynarken adamların ismini ezberlemiş, bize anlatıyor..

Neyse. Baseball'u öğretirsin artık bize..

Dayan bakalım phillies be.
 
baseballun kurallarını tam bilen varsa gelsin banada öğretsin...
135687 tane farklı kuralı her stadın kendine ait acaip kuralları var...
tek bilinen 18 metreden atıyosun topu karşındaki sopayla vuruyor...:)
 
Beyzbol 9kişiden oluşan 2takım arasında oynanır,bir takım ataktayken sahada bir batterı vardır savunma yapan takımda ise birisi atıcı olmak üzere 9kişi vardır.Beyzbol sahasında 4tane temel nokta vardır home base,1.base 2.base ve 3.base olmak üzere...Atak takımı oyuna başladı diyelim,atak takımının batterı defans takımının pitcherının attığı topa vurmaya çalışır.Pitcher topu istediği yere atamıyo tabi kafasının üzerine filan gbi yerlere atamıyo doğal olarak,onunda bir bölgesi war Eğer o bölgeye atamazsa atışı geçersiz sayılcak ve tekrardan atcaktır.Pitcher bir battera 3kere top atar eğer bu atışların hepsi kurallysa ve batterda ıskalarsa o batter oyun dışı kalır yani batterın 3hakkı vardır daha sonra sıra sonraki battera geçer.Toplam 3batter vardır ardarda gelen ve hepsinin hakkı bittikten sonra hucum sırası diğer takıma geçer.gelelim sayı yapmaya,eğer batter topa vurursa sayı yapması için vurduğu topun geçerli bölgeye düşmesi lazım ve savunma takımının diğer oyuncularının havada topu yakalayamaması lazım.Böylece sayı yapmak için koşu başlamış olur.Vuruşu yapan kişi home base.den 1.base.e doğru koşmaya başlar ve eğer tum base.lere dokunup home base.e tekrar ulaşırsa 1sayı kazandırır takımına.Batter topa vurduktan sonra top savunma oyuncularından biri tarafından yere değdikten sonra yakalanırsa savunma oyuncusu topu koşan kişiden önce baselerden birine ulaştırmak zorunda.Birinci base.e önce koşan kişi ulaştysa o base.i kapmış olur ama defans oyuncusu ondan önce getirirse topu o base.e bu kez vurucu oyun dışı kalır.Batterın yaptığı atışın gucude önemli eğer çok güzel bi şekilde savunma oyuncularının zor yakalayabileceği bir atış yaptıysa top gelene kadar tum baseleri ele geçirebilir ama onun insiyatifine bağlı çünkü mesela o 3.basee doğru koşarken top gelmiş olabilir ve 3.base.e ulaşabilir batter burda doğru kararı verebilmelidir eğer 3.base.e veya 2.ye ulaşamam diyosa ele geçirdiği baselerden birinde kalabilir kaldığı andada onun yerine 2.batter gelir eğer iyi bir vuruş yaparsa kendisi 1.base.e doğru koşmaya başlarken baselerden birinde bekleyen diğer batterda home run.a ulaşıp takımına sayı kazandırmaya çalışır işte beyzbolda amaç baseleri mumkun olduğnca ele geçirip üstüste sayılar almaktır sayı dağılımıda şöyledir eğer batter home runa ulaştığnda diğer baseler boşsa 1 sayı baselerde 2adam varsa 3sayı eğer baselern hepsi doluysa 4sayı alır.Beyzbol maçı eğer maç normal surede berabere bitmezse 9 inningten oluşur eğer berabere biterse bir takım kazanana kadar devam eder.

Bu kadar anlattım ve oyunda defansın nekadar önemli olduğunu görüyoruz bu yuzden pitcher çok önemlidir,pitcherı iyi olan takımın kazanma ihtimali artar pitcherların yanında mesela 2,79 diye bişe yazar bu sayı pitcherın ERA.sı olarak adlandırılır bu era nekadar düşükse okadar iyidir çünkü era demek pitcherın karşı takıma kazandırdığı koşuların maç başına ortalamasıdır.Pitcherın özelliği çok önemlidir ama tek başına yeterli deildir karşı takımın batterlarının vuruş yuzdeside önemlidir.

MLB,Al(American) ve Nl(National) olmak üzere 2ligden oluşuyo,AL.de 14 Nl.de 16 takım toplamda 30 takım vardır.Takımlar normal sezonda 161 maç yaparlar sonrada playofflar oynanır ve şampiyon belli olur.

Pitcher:Topu atan kişiye denilir
Batter:Hucum takımında atıcının attığı topa vurmaya çalışan kişiye denir.
Era:Bunu zaten söylemştm
İnning:periyot diyebilirim
Strike zone:pitcherın topu atmaya çalıştığı bölgeye denir.
 
Daha önce bir foruma yazdığım bilgiydi beyzbol ile ilgili, ilgilenenler bakabilir. Boston kadrosunun 1 aydır yaşadığı düşüşün şoku içindeyim baya favori görüyordum şampiyonlukta sezon başında ama son maçlardaki düşüş inanılmaz pek de ilgilenmedim son dönem MLB ile. Playoffla beraber zevkini yaşarım artık ligin. Ben de Phillies taraftarıyım MLB'de, eğer Red Sox wild cardı kaptırırsa şampiyonluğu büyük ihtimalle alırız yankeenin rakip olacağına inanmıyorum ama Red Sox ile muhteşem bir seri yaşanacaktır.
 
TB'yi 3-1 ile geçen Texas'ın rakibi Yankileri evinde madara eden Aslan Yürekli Detroit Tigers oldu...
Championship Series'de ilk eşleşme
Texas - Detroit
bu gece yapılacak iki maçta dananın kuyruğu kopacak ve diğer eşleşme belli olacak...
 
Halladay elinden geleni yapıp sadece 1 run verdi ama kimse vuramadı Phillies'te, Carpenter oyundan çıkmadan yendi resmen Phillies'i tek başına.

Lig finalleri:

Texas-Detroit ve Milwaukee-St Louis şeklinde oldu.
 
Kanal değiştirirken bile görmeye dayanamıyorum. Bu spor hakkında tek diyebileceğim budur :)
Bir de NFL arasında reklam gösteriyorlar damn !
 
nhl de iyidir ama onun kurallardan pek anlamıyorum yinede izlemesi keyifli heyecanlı bir spor...
baseball nasıl sevilmez anlayamıyorum açıkcası muazzam bir spor bence amatör futbola benziyor biraz sanki pro bir iş değilde mahallenin kasabı-manavı-öğretmeni-overlokcusu-çiğ köftecisi-muhabbet tellalı toplanıyorda aşağı mahalle ile maç yapıyorlar gibi...:)
göbekli falan adamlar var baya...
bu kadar yavaş oynanıyor görünüpte bu kadar kısa süreçlerde karar almaya zorlayan başka bir oyun yoktur...
ben nfl den daha çok severim mlbyi...

bu arada rangers-cardinals önünde 3-2 önde world seriesde son iki maç cardinalsin evinde bu gece maç var...
 
St Louis mi Texas mı? Seri 3-3 kazanan şampiyon olacak uzun sürecin ardından. Phillies serisinde Halladay'i alt eden Carpenter takımının en önemli maçında atıcı olarak oynayacak. Kağıt üstünde onun etkisi ile favori gibiler ama Texas'ın kazanmasını isterim. Gece 3'de başlayacak maç.
 
serinin 6. maçında Texas 9. ining de 1 strike uzaklıktaydı şampiyonluğa ama bir hitte 2 sayı yaptı cardinals maçı uzatmaya götürdü
10. ining de yine aynı şey oldu 1 strike uzaklıktayken şampiyonluğa bu sefer 1 sayı ile eşitliği sağladı cardinals
11. iningde ise texas sayı yapamadı cardinals ise home run yaparak seriyi 7. maça taşıdı
7. maçta ise cardinals çok etkili bir oyunla maçı, seriyi, şampiyonluğu aldı...
texas adına üzüldüm nba den sonra mlb yide kazansalarda güzel bir double yapacaklardı...
 

Üst