Moldova-TÜRKİYEMİZ 1-1

Tanburacanın dediği 4-6-0 ı uyguladı da Terim ne oldu.

Gene Ümit aldı ipten.

Garip durumlar ya.Ama şu gruptan 1. cıkamıyorsan kupayada gitme.
 
Yaaa abi ben şunu anlamıyorum moldovayla oynuyosun vede maça ümit karanı kesip ilk kez mlii olan tecrübesiz selçuk u oynatarak tek forvet oynuyosun.Eğer biz moldovaya,maltaya karşı çift forvet oymıcaksak hangi takıma karşı oynucaz ki...Ben her zaman Fatih Hoca nın arkasında durur ve çok güvenirdim ama bu maçtan sonra benim gibi türkiye de ki birçok insanın güvenini yitirdi.
 
Ben kahraman olmaya çalışan Fatih Terim´den bıktım. Kahramanlık rolüne soyunacağına adam gibi bir aday kadro çağırıp akıllıca bir 11´le Moldova´yı yenerdik.

* Her maçta hata yapan Hakan Arıkan´ı milli takıma çağıran zihniyeti kınıyorum.
* Birçok Türk(gene birilerini devşirmeye kalkabilirler!) sağ bekimiz varken Mehmet Topuz´dan sağ bek yaratmaya çalışan zihniyeti kınıyorum.
* Son zamanlarda formda olan Nihat Kahveci yerine bildiğimi okurum anlayışıyla kadro oluşturan zihniyeti kınıyorum.
* Moldova´ya karşı bile tek forvet çıkan zihniyeti kınıyorum.

Küçük takımlara puan vere vere ne zaman akıllanıp bu durumdan ders çıkaracağız merak ediyorum. Pardon bazılar ders almaz, ders verir!
 
Abim bir şey haricinde doğu söylemişsin.Nihat sakattı o yüzden oynamadı.Fatih terim kötü kadro kurduğu doğru ama böyle şapşal bir kalecinin milli takımın kalesinde olması.Hadi yediği golü saymayalım sırf morali bozuldu diye yalandan bir değişiklik yaptırdı bize.HAla şansımız var ama bu takımı gördükten sonra gitsek nolur.Avrupa futbolunun devlerinin bu kötü durumundan faydalanmamız gerekirdi ama biz daha kötüyüz.
 
Kadroya Orkun ve Uğur alınsın diye düşündüğümde taraftar gözüyle bakıyorum sanırım dedim.Fakat gerçekten doğrusu oymuş.Böyle bir rezillik olamaz.Böyle gol yiyen kaleci benim takımımda 100 yıl forma giyemez.Sonrada sakatlandım numarası ise demorilize olmasındandır.YAZIKLAR OLSUN.! Tuncay'ı oynatan Hakan Şükür'ü almayıpta Tümer'i alan Ümit Karanla değilde Gökhanla başlayan ve burnundan kıl aldırmayan zihniyete yazıklar olsun.
 
Fatih Terim: "Çok garip bir gol yedik" 14.10.2007
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 1-1 berabe biten Moldova maçı sonra yaptığı basın toplantısında, son dönemlerde çok tuhaf goller yediklerini ifade ederek, ''Bu maçta da kendi kendimize yediğimiz golden sonra oyuncularımın morali bozuldu. Hiç beklemediğimiz bir gol oldu. Çok garip bir gol yedik. 1 metreden, 2 metreden yakaladığımız pozisyonlarda golü bulamadık ve sahadan beraberlikle ayrıldık'' dedi.

Fatih Terim, grupta şu anda 2. sırada bulunduklarını belirterek, şunları söyledi: ''Yunanistan 22, biz 18, Norveç'te 17 puanda. Birbirlerimizle maçlar yapacağız. 3 günde Yunanistan maçına en iyi şekilde hazırlanmak için ne gerekirse yapacağız. Benim üzüntüm Norveç ile başa baş oynayan, Yunanistan'a 4 gol atan bu takımın, Malta ve Moldova'ya karşı 4 puan kaybetmesi. Yunanistan, kendi sahamızda oynayacağımız maçta kaybetmemek için her şeyi yapacaktır. O yüzden bu maç daha kritik oldu. Yunanistan maçını kaybetmememiz lazım. Şuanda bir kriz ortamı varmış gibi görünüyor ama biz 18 puanla 2. durumdayız. Yunanistan maçına en iyi şekilde hazırlanacağız.''

Terim, Moldovalı bir gazetecinin, ''Bu akşam Hakan Şükür neden yoktu?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Tercihimizi diğer santraforlardan yana kullandık. Eğer zorunlu olarak kaleci değişikliği olmasaydı Hakan Şükür'de girebilirdi oyuna. Malta maçında 30'uncu dakikada Arda ve Sabri'yi sakatlık nedeniyle kaybettik. Bu maçta 18. dakikada Hakan Arıkan'ı değiştirmek zorunda kaldık'' yanıtını verdi.

A Milli Takım kafilesi Moldova maçının ardından özel uçakla İstanbul'a hareket etti.
 
Benim üzüntüm Norveç ile başa baş oynayan, Yunanistan'a 4 gol atan bu takımın, Malta ve Moldova'ya karşı 4 puan kaybetmesi.
Neden acaba?

Yunanistan kalecisi sağolsun. O olmasa, galibiyet sayısında Yunanistan'ın bir katkısı olacak mıydı? Madem Norveç ve Yunanistan'dan o veya bu şekilde puan alabiliyorsun, diğer takımlardan daha kolay alacaksın.

Bu durumda bu takımdan, Yunanistan galibiyeti, Norveç beraberliği ve Bosna Hersek galibiyeti nasıl düşünülebilir ki? :roll:
 
Fatih Terim'i kadro seçimi bakımından eleştirmiştim.Haklı olduğumu düşünüyorum.Dün de öyle bir 11 çıkarttı ki.

Maça çift forvette başlayabilirdik.Kesinlikle Ümit Karan maça ilk 11'de başlamalıydı.Dün de öyle bir gol attı ki o golü Türkiye'de kimse atamaz.

Tuncay İngiltere'de oynamıyor , 90'da sonradan oyuna giriyor.Adam milli takımda ilk 11'de başlıyor.Dün olumlu oynadığını düşünmüyorum.

Gökdeniz tek başına Trabzonspor'u taşıyor.Goller atıyor , asistler yapıyor , takımı için herşeyi yapıyor.Son derece formda bir oyuncu.Fatih Terim onu hiç düşünmüyor.

İbrahim Üzülmez var bir de...Volkan Yaman'da ısrarcıyım.Defans yapmıyor , hücum oyuncusu gibi diyorlar.Zaten kazanmak zorundayız oynat ne kaybedersin.İbo'dan kat be kat daha verimli bir oyuncu.

Dün maçta ayağında kimse top tutmadı.Top benden çıksın da kime giderse gitsin hesabı.Bir Arda ayağında top tuttu.O da tek başına ne yapsın ki , çok yoruldu.

Aurelio dün top nerdeyse ordaydı.Görevini layıkıyla yaptı.

Servet çok çalıştı , başarılı bir oyun ortaya koydu.Gökhan Zan'la birlikte çok uyumlu gözükmeseler de birbirlerinin açıklarını kapatmaya çalıştılar.Gökhan'ı beğenmedim.

Mehmet Topuz'da iyi oynadı , bekte çalıştı , orta yaptı , defans yaptı , ofansa katkı yaptı.Ümit'in golünde ortayı o açtı.Maçı asistle tamamladı.

Gökhan Ünal'ın pozisyonlara girmesi önemli ama bunlar kaçar mı ya.Forvetsin tabii ki de pozisyonlara gireceksin ama bunları gol yapman önemli.

Şimdi önümüzde çok önemli Yunanistan maçı var.İnşallah Fatih Terim o maça iyi hazırlanır.Ümit Karan , Gökdeniz gibi son derece formda oyuncularını hatırlar..Hamit'in de cezası 1 maçtı , bitti yanılmıyorsam.Ona da ihtiyacımız var.

Haydi çocuklar..Kazanın şu maçı..
 
Mevlüt Ziya Çekinmez' Alıntı:
[quote="Emirhan Şatır":2c12c]Yunanistanı YENMELİYİZ başka çaresi kalmadı!

Yunanistan ı yenmek çare değilki :D ...Ondan sonra bir de Norveç e yenilmememiz gerek deplasmanda... :D ...Vay be...Şu kötü grupta düştüğümüz şu hale ancak gülerim ben...[/quote:2c12c]Eğr yenmezsek şansımız çok azalacak onu kastettim hem bence bu gruptan çıkarız her türlü eleştirilere ragmen.
 
Yazık... Çok yazık... Önce Malta beraberliği, ardından da dün geceki Moldova beraberliği... Eğer bu iki maçtan 2 değilde 6 puanla ayrılsaydık gruptan çıkmıştık. Grubun en zayıf 2 takımına da puan kaptırdık. Artık Yunanistan maçımız ölüm kalım maçımız haline geldi. Kazanamazsak çıkamayacağız. Ve bu futbolla da pek kazanacağımızı düşünmüyorum. Moldova maçında ne sahada futbol vardı ne de dolayısıyla sonuca gidebildik. Zaten sahaya sürülen 11 çok yanlıştı. Her ne kadar kaliteli bir oyuncu olsa da böyle maçlar için tecrübesiz bir isim Selçuk İnan. Deli İbo yine deli etti adamı. Kaleci Hakan'ı saymıyorum bile hatta onu kaleci olarakta saymıyorum. Tek forvetle başlamamız oyuna nedir anlamadım. Koy Gökhan'ın yanına Ümit Karan'ı yada Hakan Şükür'ü, gör bakalım neler oluyor. Tümer'i neden alıyorsun oyuna? Hakan Şükür niye girmiyor? Mehmet Topuz'a neden tahammül ediyorsun? Ahh Fatih hoca ahh çok değiştin sen...
 
Re:

Batuhan Varolsun' Alıntı:
Fatih Terim'i kadro seçimi bakımından eleştirmiştim.Haklı olduğumu düşünüyorum.Dün de öyle bir 11 çıkarttı ki.

Maça çift forvette başlayabilirdik.Kesinlikle Ümit Karan maça ilk 11'de başlamalıydı.Dün de öyle bir gol attı ki o golü Türkiye'de kimse atamaz.

Tuncay İngiltere'de oynamıyor , 90'da sonradan oyuna giriyor.Adam milli takımda ilk 11'de başlıyor.Dün olumlu oynadığını düşünmüyorum.

Gökdeniz tek başına Trabzonspor'u taşıyor.Goller atıyor , asistler yapıyor , takımı için herşeyi yapıyor.Son derece formda bir oyuncu.Fatih Terim onu hiç düşünmüyor.

İbrahim Üzülmez var bir de...Volkan Yaman'da ısrarcıyım.Defans yapmıyor , hücum oyuncusu gibi diyorlar.Zaten kazanmak zorundayız oynat ne kaybedersin.İbo'dan kat be kat daha verimli bir oyuncu...
Terim´in felsefesi çok değişti göz ardı edilen nokta bu. Eskiden hakedene forma verirdi artık koltuğunu sağlam hissetmediği için Fener ve Beşiktaş camialarından tepki almamak için aday kadroyu da ilk 11´i de belirlerken 3 büyük dengesini düşünüyor. Takımdaki 3 büyük takımın oyuncu dağılımına bakın. Çıkan Selçuk giren Ümit Karan ise sonraki değişiklik çıkan Arda giren Tümer olur, çıkan Tuncay giren Tümer olamaz.

Önceki yazımda da belirttiğim gibi Terim kahraman olmaya çalışıyor. Bunu Tümer ile bir kez başardı sayılır. Takımında ilk 11´de oynamayan bir adamı oynattı ve sonuca etkisi olmasa da kazanılan maçlar oldu. Şimdi ise kulübe oyuncuları Milli Takımın ilk 11´ini oluşturmaya başladı.

Terim medya kuyumu kazmasın diye köylü kurnazlığına kaçıyor ama medyaya gerek kalmadan kendi kuyusunu kazıyor.
 
O kadar iyi başladığımız elemelerde böyle saçma sapan puan kayıpları(bosna,malta,moldova)beni sinir ediyor.İşi zora soktuk Yunanistan'ı mutlaka yenip Norveçle en azından berabere kalmamız gerekiyor.Ama bana hiç umut vermiyolar offf offf...Bu seferde gidemezsek Avrupa Şampiyonasına neler olur düşünmek bile istemiyorum.
 
Bende Fatih Terim'in İbrahim Üzülmez'i neden oynattığını anlamış değilim.Milli takımda,futbolculuğundan şüphe ettiğim bir adamın oynaması dokunuyo bana...
 

Üst