Ben başkanın iletişim probleminin basketbol şubesi dışında da olduğunu düşünüyorum. Dün mesela Fatih Terim Gomis'in maaşında iyileştirme yapılmasının kulübün maddi şartları sebebiyle mümkün olmadığını söylerken başkan bu iddianın yalan olduğunu dile getirdi. Başkan bence iyi niyetli ama ya muktedir değil ya da koordinasyon problemi var.
Burada tartışılan başarılı mı başarısız mı konusunun belli olmasına en az iki yıl var. İki sene sonra mali duruma bakılır, diğer kulüplerle karşılaştırılır ve sonra sportif başarıyla birlikte değerlendirilebilir. Tesisleşme, mevcut problemlerin çözümü noktasında neler yapılmış incelenir ve ancak o zaman kesin bir şey söylenebilir. Elbette Dursun Özbek'e yeğlenir genel olarak ama bu olumlu bir durum değil ki! Dursun Özbek rahmetli Canaydın ile beraber gördüğüm en kötü başkan, üstelik Canaydın'ın insani vasıfları çok iyiydi, tam bir beyefendiydi, Özbek hem başarısız hem de çirkef bir adam. Cengiz'i ben de savundum çok ama Dursun Özbek'ten daha iyi olmak başarı göstergesi değil. Mali işlerden az çok anlayan kişi başkanın bazı konularda algı kastığını fark ediyor zaten.
Başkanın basketbolla ilgili ifadelerinin ana hattı güzel bence, zaten ne kadar kötü olabilir, sonuçta sürdürülebilirlik ve gençleşmeden filan bahsediyor. Ancak biraz özele indiğinde hep ağır saçmaladı. Benzinlikten alınan ABD'liler, yok 11. sıradan ancak 9. sıraya gelebilme vs... O beğenilmeyen Dursun Özbek bile ehven-i şer Can Topsakal'ı bulurken Cengiz şubenin başına üç adam koymuş, top görseler bomba zannederler. Geçmiş yönetimin ayıbı haline gelen Ömer Yalçınkaya aynen duruyor, basketbolda ekstra hiçbir kaynak bulunamıyor. Dikkatli para harcamak elbette önemli ama yönetimden asıl beklenen çözüm bulması, kaynak yaratması, sürekliliği sağlaması, bir yapı kurmasıdır. Yoksa bir muhasebeci bir de kaliteli genel menajer bulsanız çok daha iyi yürütür bu işleri.