Voleybolundan tut Espor'a kadar tüm şubeler bayram tebrik paylaşımı yaptı. Bir tanesi hariç, bilin bakalım hangisi....
Malzeme sponsoru yok.
Transfer yasakları kalkmamış.
Antrenman yapılıyor tek bir foto yok.
2 oyuncu antrenmanda ama açıklanmamış.
Kadın takımı desen daha beter durumdalar.
Salon yapimi konusuna gelirsek Ulker Arena ornegi var onumuzde. Hic varsayimlar uzerinden konusmaya gerek yok. Direk varolan ornegi inceleyelim. Uguz Guzelin yaptigi gibi yalan yanlis hesaplarada gerek yok. Basitce neticeye bakalim. FB Dogus salonu kendi uzerine aldimi? Hayir.
Salon isletmek ekstra maliyet olmasa kendilerini kara gecirecek olsa almazmiydi. 2 sene once Ulker arenanin yillik gideri 7-8 milyon lira diye aciklanmisti. Simdi olsun 10 milyon lira. Gerci gecenlerde Ulker arenanin yillik giderleri 15 milyona yaklasiyor diye duydum ama bana pek mantikli gelmedi ve dogrulugunuda bilmiyorum. Bide o salon etrafinda binlerce zenginin evinin oldugu atasehirin icinde. Bikac dk yuruyerek geliyo insanlar. Bizimki kagithanede olcak. Futbol maci gunleri harici suankinden daha az seyirci olur. Seyrantepeye yapilacak stadin gelirleri ise suanki salon gelirlerine ek olarak aylik 3-5 bin lira bufe basi kira ve baska etkinlikler yapilirsa o etkinliklere kiralama. Yaratilcak diger gelirlerle en fazla 3 milyon lira gelir elde etse bile salon isinden kar elde etmeyi unutun. Bayan ve erkek takimlarinin yillik kirasi 1 milyon lira civari.
Bu demek degilki salon yapilmasin. Bende salon yapilmasini dogru buluyorum ama kaziklanmadan ve kaziklayarak yapilmasi lazim. Sponsor yapcak ve isletecek adini verecek bizde idaresini devralip gidip oyniyicaz boylece bayan erkek basketbol ve voleybol tekerlekli sandalye basketbol ve gelisim ligi takiminin salon kiralarindan kurtulucaz. Yanina bide ufak idman salonu olmazsa altyapilar icin cok sorun olur ama. Her sezon parke degismek gerekir. Idman saatlerinin ayarlanmasinda vakit sorunuda olur.
Yani salon yaptirmak tekbasina cozum degil. Isletmesini almadan idaresini almak cok onemli. Sozlesme asamasinda kaziklanmamak cok onemli. Yillik 1 milyon kira masrafindan kisicaz diye daha fazla gideri kucagimizda bulmamak cok onemli.
Salon konusu cok hassas bikonu
Ayni sekilde dusunup dusunmemek sizin karariniz ama farkli dusunuyosaniz fikirlerinizi destekleycek verileri dinlemek isterim. 4 veya 5 milyon usd net gelir getirecek proje cok guzel olur. Bugunku kurla yillik 30 milyon Turk lirasi yani aylik 2,5 milyon Turk lirasi net gelir getirecek projeler neler olabilir bikac ornek verebilirmisinizBen arkadaslar gibi dusunmuyorum. Akilli bir proje ile en az 4 veya 5 milyon usd net gelir alinabilir. Buna sponsorluk ve diger gelirlerle yillik 7,5 veya 8 milyon usd gelirimiz olur. Ayrica salon da yalnizca erkek basketbol takimi oynamasi gerekiyor. Bayan takim , voleybol takimi vs baska salonda oynamamasi gerekiyor. Salonun asil amaci en fazla gelir getirecek salon tipinde olmasi gerekiyor.