Cuma günü play-off yarı finali oynayacak Galatasaray’da oyuncular alacakları ödenmediği için bugün idmana çıkmadı. (@caglartorun)
Galatasaray' ın bugün için bu kadar kötü durumda olmasının temel nedenlerinden biri ekonomik krizin olmadığı yüksek sponsorluk geliri elde edilen dönemde bile ayağını yorganına göre uzatmamasi ve kötü tercih/kararlarla çok sayida faydası düşük maliyeti yüksek transferler yapmasıdir.
Ergin Ataman bunları kabul etmese de durum budur. Bonservis ödeyip oyuncu alıp ertesi sezon serbest birakmalar, russ smith gibi çaylağa garanti yüksek meblağ sözleşme yapma oturup inceleyin hesabı kitabı yapın. En az 2-3 m $ boşuna karşılığı alınmamış harcamalar yapılmış.
Ekonomik krizde hic kimse iyi bi sponsorluk geliri elde etmiyor üstüne geçmişten ödeye ödeye 1.5m $ inmiş borç kalmış, bu saatte gelen ne yapsın? 4-5m gelir varken tazminat bonservis asiri yuksek kontrat öneme gibi saçma sapan işler yapıp 7-8m harcarken düşünecektin. Bir Allah'ın kulu da ne yapiyosun demedi
Ben buna katılmıyorum. Ataman çok fazla transfer istemiş olabilir, koç olarak hakkıdır ya da şu an içinde bulunduğu düzende yaptığı gibi kalabalık yabancı rotasyonunu seviyor olabilir. Yönetim bu talepleri karşılıyorsa, maaşları ödemekle de yükümlüdür. Ancak o zamanlarda söylediğim gibi bu sınırsız tüketim kültürü, bizim kaldırabileceğimiz bir şey değildi. Nitekim kaldıramadık da. Ataman'ın gönderilme sebebi de bunlardan birisi. Yeri geldiğinde sezonu transfersiz kapatacak bir yapı istediler. İlk denemeleri başarısız oldu. İkinci denemede Ertuğrul Erdoğan ile bu aşı tuttu. Yine sorunlar yaşadık ancak, ileriye yönelik geliştirilebilir bir anlayış hakim.
Yanılmıyorsam geçen sene biri cevaplamıştı Furkan da olabilir; geçmişten gelen bütün toplam borç 750K imiş ya da daha azdı sanırım meblağı tam hatırlayamadım. Bu belki transfer yasağı için olan miktar da olabilir hatırlamıyorum ama şunu kapatamıyorsan bi zahmet defol git oturduğun yerden.
Sadece preldzice 493 bin euro.
Doga Sigorta sponsorluk anlasmasi basin toplantisinda, Mustafa Cengiz 50 Milyon TLlik borcun 20 Milyon TLsi ödedik dedi.
30 Milyon TL Euroya vurunca su anki kurla 4.5 Milyon Euro felan yapiyor....
Millet Vergi stopajindan bahsediyor ama vergi stopaji bütün amatör subeleri kastediyor oda sadece 7 Milyon TL, 1 Milyon Euro felan yapiyor. Bu para Voleybola felanda gidiyordur geriye cok az meblag kaliyordur...
750 Bin Euro toplam borc felan yanlis bilgi bence