NBA PLAYOFFS 2013 / Batı Konferansı

Batı'da nispeten sevdiğim takım olan Minnesota'nın playoff göremeyecek olmasının yanında, Kobe Bryant gibi bu oyunun devam eden oyuncular arasındaki en büyük isminin sakatlık geçirmiş olması, benim nezdimde bu konferansın cazibesini bir hayli yitirmesine sebep oldu.

Fakat birbirine oldukça yakın takımların karşılıklı oynayacağı seriler, hiç şüphesiz basketbolseverlerin çok keyifli maçlar izlemesine sebep olacaktır. LA Lakers gibi yapmış olduğu transferlerle yüzüklerin en büyük adayı olarak gösterilen bir takımın dahi 7. sıradan ve ancak son maçlar itibariyle playoff'a girebilmesi, nasıl zorlu serilerin bizleri beklediğinin önemli bir göstergesi olarak durmaktadır.

Kendi adıma playoff'taki performansını en çok merak ettiğim takım Houston Rockets olacak. Most Improved Player ödülü için önemli adaylardan birisi olan Ömer Aşık'ın takımı olan Rockets'ın normal sezon lideri Oklahoma City karşısında pek fazla bir şansı olmasa da, Ömer ligin elit pivotlarından biri haline geldiğini göstermek için önemli şanslar yakalayabilir.

İlk tur için kişisel tahminlerim şu şekildedir;

Oklahoma City Thunders - Houston Rockets (4-1)
San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers (4-1)
Denver Nuggest - Golden State Warriors (2-4)
Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies (4-3)
 
Oklahoma City Thunders - Houston Rockets (4-0)
San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers (4-1)
Denver Nuggest - Golden State Warriors (4-2)
Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies (4-3)
 
Oklahoma City Thunders - Houston Rockets (4-0)
San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers (4-1)
Denver Nuggets - Golden State Warriors (3-4)
Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies (4-2)

Bence buradaki maçlar hepsi müthiş geçmeye aday. Özellikle Denver-GS Warriors serisini merakla bekliyorum. Acaba iki takımdan biri tempoyu düşürecek mi yoksa koşmaya devam mı edicekler.
 
Memphis ve Denver serileri 7 maça gitmeye aday. Okc ve Spurs en fazla 1 maç verirler bence ama her maç çok güzel geçer o serilerde de. Spurs'un maç sonlarında bir şekilde alacağını düşünüyorum, 1 maç anca koparır Lakers sadece pota altı gücüyle.
 
A.Miller'in inanılmaz oyunu ile bitime 1 sn kala attığı basket ile 97-95 kazandı Denver,GSW karşısında.

Clippers-Memphis maçını izleyemedim ama Memp gibi savunma takımına 112 sayı atmak muazzam birşey olsa gerek :)

Ve bugün belkide ilk turun en önemli eşleşmesi Spurs-Lakers TSi ile 22:30 da başlayacak,gönüller Timmy ve arkadaşları ile her zaman :)
 
Curry bundan sonra has adamımdır, LeBron'dan sonra NBA'de en sevdiğim adamlardan biri, efsane oynuyor. Hele 4. Maçta Denver'a karşı oynadığı 3. Çeyrek muazzamdı.

Seviyoruz çocuk seni!
 
Rockets deplasmanda Thunder'ı yenerek seriyi 3-2'ye getirdik. Geri dönüş yapmamaları için hiçbir neden yok. Dün gece Ömer Aşık da 21 sayı 11 ribaund ile harika oynamış. Gönlüm Rockets ile bu seride. Durant'i sırf LeBron'a rakip gösterildiği için sevmiyorum. İnşallah elenirler.

Diğer serilerde de durum şöyle;

Spurs rahat şekilde geçti Lakers'ı. (4-0)

GS Warriors Nuggets karşısında 3-2 önde. Sahasında bitirecek işi muhtemelen. Curry hak ediyor özellikle.

Grizzlies da Clippers karşısında 3-2 önde. Onlar da sahalarında oynayacaklar bir sonraki maçı.

Rockets, Warriors ve Grizzlies SF yaparsa son yılların en ilginç Batı sahnesi oluşacak. Çoğu kişinin favori görmediği takımlar belki de NBA Finali yapacaklar. Rockets'ın işi kolay değil ama.
 
Maç sonu Durant'e Ömer'i sormuşlar, o da "adı ne, bilmiyorum" tarzı bir şeyler söylemiş sanırım. Ben ne dediğini net okumadım ama küçümser tavırla birşeyler söylediğini yazmışlar.

Durant, çok iyi bir skorer ama LeBron ile kıyaslanacak bir adam değil, şu an NBA'de LeBron ile kıyaslanacak oyuncu yok zaten.

Thunder, turu geçer ama sonrası onlar adına daha zor olacak, Westbrook'suz olmak onları yaralayacak. Westbrook her ne kadar dengesiz bir oyun kurucu olsa da OKC için çok önemli bit parçaydı.

Diğer tarafta ise Curry'li GSW ile gönlüm. Ayrıca Cliipers-Memphis eşleşmesinde ise Griffin de Marc&Zach karşısında yokları oynuyor, ikisi de Clippers'ı perişan ediyor. CP3 olmasa halleri harap, zira Griffin sağlam bir overrated gibi oynuyor.
 
Memphis az daha süpürüyordu son Nba finalistini 4-1 ile geçtiler seriyi :)

Dün akşamda Spurs daha fazla zaman kaybetmeden 4-2 ile geçti seriyi.(6 maçın 2 si uzatmaya gitti.)
Çok güzel bir batı finali olacak gibi gözüküyor son zamanlarda Memphis ters geliyor Spurs'e ev sahibi avantajı ile Spurs seriyi 4-2 yada 4-3 geçer gibime geliyor ama çok güzel maçlar çıkacaktır kesinlikle.

Batı'da çok daha güzel maçlar oluyor bence doğu pek tat vermedi bu yıl bana.
 
tek sayılı yıllar spurs'un olmuştur daima :) hücumda 4-5 pas yapan nadir nba takımlarından biri...nba'ın basketbol organizasyonu oldugunu hatırlatan bikaç takımdan da biri aynı zamanda...diger çogu takımın oynadıklarına benim ögrendigim anlamda basketbol denmiyor çünkü..
 

Üst