NBA PLAYOFFS 2013 / Doğu Konferansı

Okyanus ötesi basketbolu takip etmeye başladığımdan beri Doğu Konferansı benim için daha bir önem arz eder. Bir NY Knicks taraftarı olmam bu durumun birincil sebebi olsa da, bu yakada basketbol sertliğinin daha fazla hakkının verildiğini düşünmem de önemli bir etkendir.
Doğuda sakatlıkların can yakacağı iki adet takım var; gerek Bulls gerekse Celtics playoff'ları başlangıç guardları olmadan oynayacaklar. Kırmızılar Rose olmadan oynamaya alışmış olsalar da, Boston'un işi bir hayli zor.

Brooklyn şehri ilk playoff maçları için hazırlanırken, New York da uzun yıllar sonra ilk defa saha avantajını elinde bulundurduğu bir seriye başlayacak. Hiç süphesiz Miami üçlüsü, Ray Allen'ın da eklenmesiyle beraber konferansın en büyük favorisi, fakat uzun rotasyonu sağlıklı bir şekilde devam edebilirse, New York'un da NBA finalleri için şansı olacağını düşünüyorum.

İlk tur için kişisel tahminlerim şu şekildedir;

Miami Heat - Milwaukee Bucks (4-2)
New York Knicks - Boston Celtics (4-1)
Indiana Pacers - Atlanta Haws (4-2)
Brooklyn Nets - Chicago Bulls (4-3)
 
Miami Heat - Milwaukee Bucks (4-0)
New York Knicks - Boston Celtics (3-4)
Indiana Pacers - Atlanta Haws (4-2)
Brooklyn Nets - Chicago Bulls (4-2)
 
Miami Heat - Milwaukee Bucks (4-0)
New York Knicks-Boston Celtics (4-2)
Indıana Pacers-Atlanta Hawks (4-1)
Brooklyn Nets-Chicago Bulls ???

Nets-Bulls eşleşmesine bir tahmin yürütemiyorum Bulls sevdiğim desteklediğim bir takım olması dışında çok dengesiz ve kimin ne oynayacağını bilmediğimiz bir takım Noah ve Richard Hamilton iyileşmiş.Rose dönmeyeceğini açıkladı.Nets Favorim aslında ama D-will bir maç 30 sayı atıyor bir maç berbat onlarda istikrarsız.Ama işin içine tecrube girerse Bulls'u bir adım öne koyabilirim.
 
Miami Heat - Milwaukee Bucks (4-0)
New York Knicks - Boston Celtics (4-1)
Indiana Pacers - Atlanta Hawks (4-3)
Brooklyn Nets - Chicago Bulls (4-3)

İndiana-Atlanta serisi hakkında gerçekten yorum yapmak çok zor ama İndiana saha avantajıyla 1 adım önde bence. Nets serisi de 7 maça uzar aynı şekilde D-will saçmalamazsa 4-2 bile bitebilir.
 
Miami Heat - Milwaukee Bucks (4-0)
New York Knicks - Boston Celtics (4-2)
Indiana Pacers - Atlanta Hawks (4-1)
Brooklyn Nets - Chicago Bulls (2-4)
 
Miami-Milwaukee normalde 4-0 biter ama Miami belki bir maç kendi isteğiyle verebilir
New York-Boston (4-2)
İndiana-Atlanta (4-2)
Brooklyn-Chicago (4-3) e kadar yolu var.
 
New York Knicks 85-78 Boston Celtics 1-0 oldu seride durum.

Celtics çok iyiydi ama maç sonunda Knicks gaza bastı.Madison Square Garden'dan galibiyet çıkarmak kolay olmayacak Celtics için.

Play offları seviyorum bu maç bitti hemen yenisi başlıyor.
 
Boston'a saygi duyuyoruz, fakat Miami haric bu konferansta rakibimiz yok.
Amar'e yokken, uzun rotasyonunda sikinti cikabilir diye dusunuyordum, fakat Kenyon ile Copeland'in efektif oyunlari ve Carmelo'nun 4 numarada verdigi katki bizi tasiyacak gibi gozukuyor.

Sampiyonluk istiyoruz, yuruyedurun..

Not; Boston Celtics'in tarihindeki en dusuk ikinci yari skoruymus bu, helal yahu Mike Woodson ve takimina..
 
Maçın Özeti : Jason Terry & Courtney Lee & Jordan Crawford - 51 dk. - 4 sayı - 0/7 FG. Garnett'in %33 ile atması, Pierce'nin kötü şut yüzdesi.. Bu şartlar altında MSG'de kazanmak imkansıza yakın oluyor maalesef. NBA'deki en kötü bench Celtics'indir heralde.. S.Randolph, T.Williams, Melo, White, Wilcox süre alamıyor. Maç boyunca bench katkısı sadece 4 sayı.
 
Brooklyn Nets 82-90 Chicago Bulls.

Bulls deplasman serisinin 2 .maçını kazandı.Seride durum 1-1.Noah'ın dönüşü kendini belli etti.

Bulls saha avantajını eline aldı.3.Maç Perşembe gecesi Bulls'un evinde.
 
Chicago Brooklyn'i 142-134 yenerek seride durumu 3-1 yaptı.

Maç saat 21.00 da başladı ve 01.10'da bitti.3.Uzatma sonunda Bulls aldı.Belkide son yıllarda izlediğim en güzel maçtı herşey vardı.

Nate Robinson Bir çeyrekte attığı 23 sayıya rağmen Jordan'ın 24 sayılık rekorunu kırma ve Bulls tarihine geçme şansını elde edemedi ama 34 sayıyla kendi Playoff rekorunu kırdı.

Nate Robinson-Noah ve Taj Gibson'un 6 faul ile dışarı çıkmasına rağmen kazanmak güzeldi.Faul sorunu nedeniyle oynayan Nazr Mohammed 3.Uzatmanın son dk'sında 4 sayılık katkı verdi.
 
Ben boyle bir mac izlemedim su ana kadar. Nate Rabinson'i izlerken gozlerime inanamadim. Sanki Micheal Jordan gibiydi bugun. Bugun oynayan hemen hemen herkes katki verdi ama Noah da bir baska oynadi. Eger bu sene Derrick Rose olsaydi benim final icin umudum olurdu. Takim harika savunma yapiyor.
 
Nate Robinson'un şu son çeyrek performansı gerçekten unutulmaz ve hep hatırlanacak.

Skor 109-95 Nets Lehine süre son 2.57.Nate Robinson'dan 12 sayılık katkı ve Maç 111-111 bitiyor.

[video=youtube;YzSpU8RQP30]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YzSpU8RQP30[/video]
 
Miami fazladan 1 maç verdi Bulls'a 4-1 ile geçti seriyi.

New York,win or go home maçında İndiana'yı geçip 2-3 e getirdi seriyi ama pacers evindeki maçı alır gibime geliyor.(son maçta Hill yoktu İndiana'da) 4-2 bitirirler seriyi.
 
Heat Pacers'ı 1 kez uzayan maç sonunda LeBron'un buzzer'ı ile mağlup etti. LeBron özellikle bu sene takım liderliğini iyice ele aldı. Zaten yancı eleştirilerini hak etmiyordu en çok da ligin en iyisi olduğunu (şu anda) kanıtladığına seviniyorum tabi yine yüzüğü takması lazım.

Sayılarla performansı ise;

30 sayı, 10 ribaund, 10 asist
 
Pacers-Heat serisi 2-2 oldu. Heat zorlanıyor ama zorlanması da normal aslında. LeBron dışında gelen katkı kadro potansiyeline göre çok kısıtlı. Pacers ise tam anlamıyla farklı oyuncuların katkılarıyla, takım oyunuyla belki de Heat sempatizanları dışında herkesin desteğinin verdiği sinerjiyle ölümüne oynuyor. George ve Hibbert şu anda herkesin gözdesi herhalde.
 
Şu maçın kaybedilmesinde esas faktörlerden biri hakemler. Resmen bizi doğrayıp, maçın da içine ettiler. LeBron kariyerinde dördüncü kez 6 faulle dışarıda kaldı. Ama bu faullerin 3'ü çok saçma ve hatalıydı. Hele maç sonu 1 dakika kala bir perdelemede verilen faul var ki, zaten orada maçı Pacers lehine kaydırdılar. Ondan sonra da icraatleri bitmedi, Fark 4 iken Wade pası sonrası Battier buz gibi üçlüğü yazmıştı ama Wade'e de orada saçma bir steps çaldılar.

Takım olarak o akıcı basketbola geri dönmemiz lazım ve maç sonlarında kısa beşte fazla ısrar etmesek fena olmaz. Çünkü çok feci üstünlük kuruyor o anlarda ribauntlarda, Pacers.
 
LeBron James diyorum başka da bir şey demiyorum. Tabi son maçta Wade de yıldız katkısı yapmış. Unutmamak gerek.
 
Eksiklerle dolu Chicago'dan sonra, Granger'siz İndiana'yı normal olarak eledi Miami ve finale çıktı, 7 maça gitmesi esas şaşırtıcı olandı zaten, eksiklerle dolu rakiplere karşı bedavadan Doğu Şampiyonu olmaları beklenen sonuçtu, Batı'nın zorlu tarafından gelen Spurs'un şampiyon olmasını istiyorum doğal olarak. Daha diri çıktıkları için ilk 2 maçtan birisini çalıp evlerine dönmeleri lazım yaşlı kurtların.
 

Üst