Nefes(2008)

Gece gittim bende. Genel olarak begendim. Filmin ikinci yarısı çok hareketli ve etkileyiciydi benim adıma.

Tabi filmi çok kişiye göre farklı bir ruh haliyle izledim bunun da etkisi var üzerimde hala.

Dün izledim bende gayet başarılı bi film hadi çıkış zamanını insanın üzerindeki bıraktığı etkiyi falan geçtim sadece sinemasal olarak değerlendiriyorum gayet başarılı bir film her şey var çatışma sahneleri süper asker psikolojisi, terörist psikolojisi herşeyden buluyosunuz filmde değişik değişik insanlar bir arada yani her yönüyle çok beğendim ben filmi.

Murat abi fikrini merak ettim gerçekten. Şu inanılmaz kısıtlı boş zamanımı ayırmaya değer mi (sinemaya gitmeye), yoksa evde de DVD'den seyredilse yazık edilmeyecek bir film mi? Bi yazıver. :)

Evde hiç seyredilmez :) Seyrediceksen bari sinemada seyret. Git seyret bence. Belki önü açılır böyle prodüksiyonların.

Yorum'da az da olsa spoiler vardır, filmi izlemeyenler için önemle duyurulur..

Not:
İçimden dökülen bu cümleler, 13-14 yaşlarında milliyetçi (!) düşüncelerle yazılmamıştır yani ortada gaza gelme vs. falan yoktur, sadece yaşananların birikimidir ayrıca bazı şeyler yasak olduğu için çok fazla ayrıntıya yer verilmemiştir..

Dün öğlen 13:35 matinesinde Ankamall'de izleyebildim nihayet..

Öncelikle filmi beğendiğimi dile getireyim, çekimler, sesler ve çatışma sahneleri gerçekten güzel yapılmış. ( Bazı film ve dizilerdeki gibi silahlardan bir ışık çıkmıyor ) 2 sene gibi bir süre beklememize değen bir yapım olmuş, tebrik ediyorum Levent Semerci'yi.

Film malum sahnelerle başlıyor ve akıcılık olarak güzel şekilde gidiyor, içerik olarak çok fazla yorum yapmayayım. Spoiler'ı az vererek yorumumu bitireceğim.. Salon'da duygusallaşmayan kimse yoktu, bir ara herkes göz yaşlarına boğuldu. Askerlerin aileleri ile yaptığı ilk telefon görüşmesinde ise artık bende dayanamayarak yanaklarımdan süzülen göz yaşlarını sildim..

Aslında filmle ilgili çok söz etmeye gerek yok, beklediğim kadar iyi çıktı ve beni tatmin etti. Benim anlatmak isteyeceğim olay başka. Şimdi "Komutan" ile terörist "Doktor'un" konuşmaları herkesin dikkatini çekmiştir, terörist; " bizim dilimizi yasakladınız, dağa çıkmaya zorladınız" vs. gibi laflar ediyor. Bu konuları tartışmayacağım, bazıları gibi açılım türküsünü söylemeyeceğim.

Her defasında hep "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez!" nağraları atıyoruz ama ortada elle tutulur bir olay görmüyoruz. Hep stat ve yürüyüşlerde falan bu sloganı atıyoruz ama yok işte, ortada somut hiç birşey yok. Hâlâ şehit haberleri almaya devam ediyoruz, hâlâ birilerinin evinin ocağı sönüyor! Korkarım ki yakında bu olayları kanıksayacağız ve tepki de vermeyeceğiz..

Birilerinin oğlu askere gitmezken benim Ardahan'lı, Ankara'lı, Hatay'lı, İskenderun'lu, Van'lı insanlarım asker'de şehit oluyor. Film'i dikkatli izleyin lütfen, Karabala Karakolu'na çok dikkatli bakın. Bakın bakalım orada ki Mehmetçikler bizden birileri mi yoksa başkaları mı? Gerçi birilerinin şehitlere "kelle" dediği bir ülkede yaşıyoruz, bunun üstüne daha ne bekleyebiliriz ki? Ama yine de umudumuzu kaybetmedik, filmin sloganı olan "vatan sağolsun" deyip geçeriz..

Tamam vatan sağolsunda bu ölenler niye sağ olmasın ki? 30 senedir hep kan akıyor, 30 senedir bir "şehitler ölmez, vatan bölünmez" türküsünü tutturduk ama ölüyorlar işte. Bu ölenler, canını ve kanını bu ülke için feda edenlerle bu ülke ayakta duruyor ama bu kadar ölüm ancak "Kurtuluş Savaşı'nda" olur. Benim veya benim gibi düşünen kişilerin artık şehit görmeye tahammülü yok!

Ben yeteri kadar zaten acı yaşadım ülke ve millet olarak, kim başa gelse hiç bir halt edemiyor. PKK 30 senedir bitmiyor, bitmesini geçtim artık muhattap alınıyor. Yazık, ne halden ne hale geldik.. Bir zamanlar ülkesinin varlığı için "Kurtuluş Savaş'ı" vermiş bir millet bu duruma düşürülmemeliydi..

Neyse;

Ölenler ve geride kalanlar için; Vatan Sağolsun!

İlkim ;)

Nefes Filmini Sinemaya gidip izlenmesi gereken bir Film gişesi Recep İvedik,Gora,Kurtlar Vadisi vs Filmleri gişesiyle geçmeli yaptığı gişeyle bazılarına kapak olmalı ama malesef halkımız yine duyarsız...Güzel bir film az bile anlatılmış, orda yaşananların kat ve kat fazlası yaşanıyordur...İzleyip İzlettirelim...