Orhun Ene İstifa Et...

Özlemişim ne zamandır açmıyorduk istifa başlığı:)

İstifa etmesinin sebeblerini uzun uzun açıklayabilirim ki biraz basketbol bilgisi olan herkeste çok net şekilde görmüştür ama kısa bir kaç nokta söylemek gerekirse;

oyuncu seçimlerinde eyyamcılıkları.
Takımı konsantre etmekteki beceriksizlikleri.
Son saniyelerdeki hucumlarda çizemediği setler.
Oyunun sonunda maç içinde iyi performans sergileyen oyuncuları unutması.
Tecrübe kazansın diye getirip sadece havlu tutan oyuncunun kendi takımından olması.

bunlar gibi bir çok daha etken sayabiliriz geçen sene Dünya 2. olan takım bu sene çeyrek finale çıkamamıştır, bunun dietini de Orhun Ene ödemelidir...Derhal istifa etmelidir..

Yerine ise getirilmesi gereken isimler ise ; Erman Kunter ya da Oktay Mahmuti'dir...

Haa son hucum demişken Orhun Hoca'nın son saniye çizdiği seti de paylaşalım;

http://oi56.tinypic.com/11icqc3.jpg

Kesinlikle teknik ekipte yeni bir kana ihtiyac var. Erman Kunter ilk tercihim olur. Dokunmasınlar Oktay Hocama :).

İzzet'le beraber dönsünler tavukların yanına.

%100 ıstıfa etsın de maalesef burak ıkı hocada gelemez Turgay beyın sevdıgı sempatı duydugu kısıler anca gelebılıyor.

Hele Erman Kunter 1999 Fransa da ceyrek fınal zaferınden sonrakı kutlamada elınde bır kadeh vıskı görup kendısını alkolık dıye lanse edıp neredeyse vatandaslıktan ıhrac edılcektı Turgay bey tarafından onun hıc mı hıc sansı yok :(

kesin istafa etmesi lazım.çünkü çok bariz hatalar yaptı.oyun kurucuları yarı sahayı geçmesi için kullandı,ritim bulan oyuncuları oyundan aldı,kötü oynayanlar çok uzun sahada kaldığı oldu,Hidayet ve Ersan kötü oynasa bile çok ısrar etti(sonuçta nba da oynuyorlar diye herhalde)

Etmez etse bile Turgay baba kabul etmez belki göstermelik ama kabul edilmeyen bir istifa olur.Bugün Murat Murathanoğlu bile dayanmadı biraz eleştireyim dedi İhsan bayülgen eyyamcısı lafı nasıl değiştireceğini şaşırdı.

Adamın baştan bu takımın başına geçmesi hatta zaten bunu unutuum bir trnuvada adam asmayalım ,zaman vermek lazım ,acele etmemek lazım,zaten zor grubu düştük,maçları son anda kaybettik,şut sokamadık Orhun ne yapsın mavraları başlar.

Orhun mesela faul hakkı dolmamış takıma kenardan faul yaptırtabilsin ona bile razıyım oyuncular akıl etmiyorsa kendini parçala bağır çağır yaptır bugünde aynısı oldu faul yapmadık 3 falümüz varken.

Ayrıca Tüm tecrübesizliğe ve (en azından bana göre) yetersizliğie rağmen en azından karizmatik soğukkanlı bir yapısı olsaonu da anlıyacağım saha da duruşu bile güven vermiyor .Polonya maçından sonra ağladı ağlayacak bir ses tonu ile basın toplantısı yapıyor .BAnvit serisinde TBL hakelmleri varken bench'de aslan kesilen tavırlarını görmek isterdik.

hocam bir programa çıksanda basketbolseverlerden gelen mesajları yanıtlasan..Sırbistan maçında son 5 saniyede nasıl bir oyun çizemedin ve hangi mantıkla sahanın en kötüsü hatta turnuvanın en kötüsüne ersan ilyasovayı zorlama atış attırabildin..

Bu başarısızlıkta tek sorun koç değil bunun farkındayım özellikle Hido,Kerem ve Ersan'ın oynadığı basketbol, Hido-Ersan 2'lisinin biraz daha vurdumduymazlığa varan hareketleri can sıkıyor amaa bu otoriteyi de koç sağlayacak kenarda ekran başındaki biz değil. Hido ile Ersan böyle davranıyorsa kesersin sürelerini daha çok hakeden Emir ve Enes oynar 30 dakikayı bu 2'li değil. Burası milli takım burada öyle davranışlara yer yok diyebilecek otoriten olur.İstifa etse bile yerine onun türevi tarzından biri geleceğine eminim, Turgay Demirel'den kurtulmak lazım yoksa aynı tas aynı hamam devam edecektir.

hadi herşeyi geçtik,yahu milli takım ile kulüp takımlığının aynı olmadığının farkında bile değil..banvitte istediğin gibi genç al ve geleceğe yatırım yap..ama milli takıma en hazır ve en tecribeli oyucuları alırsın..şimdi izzeti almasının bir izahı var mı?milli takım oyuncu yetiştirme yeri mi?

Özletmiştin kendini Burak, hem yazılarınla hem istifa başlıklarınla... : )

Doğru başlığa Onur Yavuz ne desin... Gerekçeler çok açık ve tartışma götürmez, tez zamanda gereğinin yapılmasını bekliyoruz.

Yok istikrar yeniden yapılanma gibi masallarla kamuoyunu uyutma sürecini başlatacaklar. Kadro seçimi kötü, takımın hücumda oynattığı setler daha kötü, rotasyonu ayarlayamaması rezalet, takıma hiç son top çalıştırmaması kabul edilemez.

Devam etmesi tek temennim. İyi bir deneyim oldu, tecrübe kazandı. Başarılı olacağının da sinyallerini verdi, yanındayız Hocam. Yol uzun daha.

Orhun Ene fiyasko bir turnuva geçirdi ancak Tanjevic'e kaç yıl sabrettiğimiz akıllardan çıkıyor.Bence Orhun Ene'nin temelde ilk sorunu takıma ağırlığını koyamaması ve yanlış oyuncu tercihleri.Orhun Ene ancak kendi yarattığı takımla başarılı olabilir.Hidayet'e ne bilim Kerem Tunçeri'ye vs. bu saatten sonra hükmedecek isim Orhun Ene olamaz.Eğer yola Hidayet,Kerem ve Ömer Onan gibi yaşı ilerlemiş tecrübeli isimlerle devam etmek istiyorsak en az Tanjevic ayarında bir kariyere sahip olan bir koçla yola devam etmeliyiz.Dediğim gibi Orhun Ene kendi yarattığı takımla ancak başarılı olabilir o da uzun vadede.Biz 2014 Dünya Şampiyonası ya da 2015 Eurobasket'e kadar sabredebilirmiyiz bilmiyorum.Şu anda ne federasyonun ne de Orhun Ene'nin ne yapacağına veya neyin şu aşamada doğru olduğuna dair bir yorumum yok.Çünkü takımdaki bu umursamazlık ve yılgınlık beni diğer turnuvalar içinde korkutuyor.Kendi evimiz dışındaki bütün turnuvalarda da hemen hemen aynı dereceleri yapmamızda bir tesadüf değil.O yüzden oyuncu kadrosuda en az Orhun Ene ve TBF kadar suçludur.Artık önümüzdeki günler neyi gösterecek.Hayırlısı...

İstifa etmesi gerekir ama etme ihtimali yok, İzzeti almasını furkanı,tutkuyu almamasını 2 oyun kurucusuyla kalmamızı enesin oturmasını felan yazmıyorum bile. Eğerki bir ihtimal görevinden alınırsa yada istifa ederse yerine ne erman kunter gelir nede oktay hoca ikiside kabul etmez bu görevi kariyerli hocalar kariyerleri iyi gidiyor ikisininde oktay hocanın madride gideceği konuşuluyordu olmadı Galatasaray'da başarılı sezon geçirdi ve daha başarılısını bu sezon geçirecek(inşallah) kabul etmesi zor keza erman hoca onunda kabul edeceğini düşünmüyorum kim gelirse gelsin Orhun eneden başarısız olamaz bence.Korkuyorum ki Orhun ene devam edecektir ama demeden edemeyeceğim
Orhun ene istifa!

Milli oyuncuları anketle vatandaşlar seçsin valla. Kesin o zaman daha iyi kadroyla gideriz. En azından vatandaşlarımız Cenk'i İzzet'i seçmez milli takıma.

Valla Tanjeviç'in yıllarca takımında başında durup dünya 2.liği ile bu jenerasyonu kapamasıda benim hoşuma giden birşey değildi ki beni kesinlikle tatmin etmedi.
O yüzden Orhun Ene olayında verilen Tanjeviç örneklerine hiç katılmıyorum.
Öncelikle şunu belirtmek isterimki takıma ağırlığını koyup koyamamak çok ayrı bir durum, kayırmacı bir düzende kadro seçmek çok ayrı bir durum.
Şu takıma 3 kişiyi doğru seçmiş olsa, delikanlı davransa, hak yemese zaten geçen seneki sistemle bu turnuvada ilerler geçerdik.

Orhun Ene sürekli konuşarak, sürekli ağlıyarak, set çizemeyerek, takıma güven vermeyerek zaten çapsızlığını belli etti o yüzden neyin süresi verilecek bu adama?

Bir takımın oyuncusu son topa giderken koçuna dönüp mola al işaretini gözüne soka soka yapıyorsa, yani o katkıda bile bulunup bulunmayacağından şüphe duyuyorsa ozaman daha tartışacak hiç bir şey yok.

Erman Kunter, Oktay Mahmuti , Aydın Örs gibi cevher hocalar varken gidipte Orhun gibi bir çapsızı bu takımın başına ancak o cibilietsiz ve satılmış Turgay Demirel getirebilirdi Orhun'un tek avantajı, mu mevkide bulunmasının tek sebebi budur.

Antrenörlerin mucize yaratma isteğini bir türlü anlamış değilim. Ya oynat takımı olsun bitsin, millet "DAHİ" desin diye olmadık işler yapmanın luzumu yoktu.